Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η "Τριλογία" του Στρατή Τσίρκα στη θεατρική σκηνή

 Αποτέλεσμα εικόνας για τσίρκας

Μόλις διάβασα ότι το αγαπημένο μου και -κατά τη γνώμη μου- καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα, η περίφημη "Τριλογία" του Στρατή Τσίρκα θα παρουσιαστεί στη θεατρική σκηνή.

Αντιγράφω από το culturenow:
 
"...Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης συνεργάζονται στην από κοινού παρουσίαση ενός μακρόπνοου καλλιτεχνικού σχεδίου, που θα ξεκινήσει από τη φετινή και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο. Πρόκειται για το ανέβασμα της εμβληματικής τριλογίας του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες Πολιτείες», το πρώτο μέρος της οποίας θα ανέβει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης τον Μάρτιο του 2017...."



Πολλά και ενδιαφέροντα ακόμη μας επιφυλάσσει το Θέατρο Τέχνης:

 Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν υποδέχεται την νέα σεζόν 2016- 2017 με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πλούσιο πρόγραμμα , έχοντας οδηγό τον Γιάννη Σκαρίμπα και σύνθημα τον στίχο «έως ότου -φως μου- βγούμε από την τρικυμία αυτού του κόσμου» από την Φαντασία του.

Για την έναρξη της χειμερινής περιόδου (Σεπτέμβριος- Οκτώβριος), το Θέατρο Τέχνης δίνει προτεραιότητα στην ελληνική δραματουργία, με επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων, σημαντικές μετακλήσεις και διεθνείς συμπαραγωγές. Από τον Νοέμβριο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε  επί σκηνής νέες παραγωγές σύγχρονων (Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία) αλλά και κλασικών έργων, που "παίζουν" με τα «όρια της αγάπης» (Υπόγειο) και τα «όρια της τρέλας» (Φρυνίχου). Ακολουθούν ενδιαφέρουσες εκπλήξεις στην Εφηβική και Παιδική Σκηνή , αφιερώματα, καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο 30 χρόνων από την γέννηση του ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ.


Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης να προσφέρει εισιτήρια των 3 ευρώ για όλες τις παραστάσεις της περσινής σεζόν σε ένα περιορισμένο χρονικό πλαίσιο και αριθμό, το Θέατρο Τέχνης αποφασίζει την επανάληψη της λαοφιλούς διαδικασίας και φέτος!

Τέλος, το Θέατρο Τέχνης εισάγει τον ολοκαίνουριο θεσμό των First Reviewers, η αλλιώς της Πρώτης Γνώμης.  Άνθρωποι των γραμμάτων, της διανόησης, των τεχνών και της επιστήμης, θα παρακολουθούν την πρεμιέρα κάθε παράστασης και δίνουν γραπτώς το πρώτο feedback, το πρώτο ερέθισμα από το κοινό, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό ύφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου