Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Παραμύθια των Αμπελιών τη Δευτέρα στο Κάτω Χαλάνδρι


Αποτέλεσμα εικόνας για Κάτω Χαλάνδρι Μαρμαριωτισσα


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραμυθιού «Παραμυθένιες βόλτες στην πόλη» που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και τα 1ο, 3ο , 4ο & 9ο Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου, σας καλούμε στη εκδήλωση «Ένα τσαμπί παραμύθια», τα παραμύθια των αμπελιών, τη Δευτέρα 15/5/2017, ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας όπου:
  1. Η ομάδα αφήγησης Παραμυθανθός «κερνά ένα τσαμπί παραμύθια και μύθους για το αμπέλι μαζί με μουσικές και τραγούδια».
Αφήγηση: Δημήτρης Μάλλης – Καλλιρρόη Μουλά
Μουσική: Δημήτρης Μάλλης – Κώστας Ακτύπης

2. Τα παιδιά των τάξεων Δ, ΣΤ και του Ολοήμερου του σχολείου μας θα παρουσιάσουν παραμύθια  εμπνευσμένα από την τοπική ιστορία που έγραψαν τα ίδια.




«Ένα τσαμπί παραμύθια»
Μαζί με την ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός» σκάφτουμε το αμπέλι!
Και βρίσκουμε μες στα φύλλα του κρυμμένους,
βασιλιάδες πονηρούς, κλέφτες, τίμιους γεωργούς,
                           ελάφια, αλεπούδες
                           και πολυλογούδες!
Η ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός»  κερνά ένα τσαμπί  παραμύθια και μύθους για το αμπέλι μαζί με μουσικές και τραγούδια.
Ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός»
Αφήγηση: Δημήτρης Μάλλης - Καλλιρρόη Μουλά
Μουσική: Δημήτρης Μάλλης - Κώστας Ακτύπης




Παραμυθανθός
Η αγάπη τους για τα παραμύθια τους οδήγησε να μαθητεύσουν στην τέχνη της αφήγησης. Νιώθοντας την ανάγκη και την ευθύνη να μοιραστούν το θησαυρό της λαϊκής προφορικής παράδοσης, και με πολλή χαρά , αφηγούνται ιστορίες σε μικρούς και μεγάλους.
Έχουν αφηγηθεί , σε φεστιβάλ, μουσεία, κοινωνικούς χώρους και καφέ της Αθήνας όσο και της περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων έχουν αφηγηθεί στο «Μουσείο Ελιάς και Λαδιού», στο Πήλιο, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο «Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα», στο «Οίκημα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου», στο «Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Μάκρης» στο «Πολιτιστικό Κέντρο Απειράνθου Νάξου», στις Πλάκες Μήλου, στο τρενάκι Μουτζούρης του Πηλίου, στο «Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης», στην Πλάκα, στο «Κέντρο Νεότητας» του Δήμου Σαλαμίνας, στο "Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας" Βόλου και στο "Λαογραφικό Μουσείο Κύμης", στη Βιβλιοθήκη Ιωάννειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στη Βιβλιοθήκη Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Περιστερίου, στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κερατσινίου, στην Τεχνόπολη -Γκάζι και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έχουν αφηγηθεί στο «Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια!" το 2014, το 2015 και το 2016», στο «Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη» το 2013, το 2014 και το 2015, στο φεστιβάλ «Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους» του ΚΕΘΕΑ, (2014,2015,2016), στο "4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών - Πειραματικές Αφηγήσεις" (2015), στη "Σκυταλοδρομία Παραμυθιών" του Δήμου Αθηναίων. (2015,2016), στο "Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου" του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού (2015), στη "Γιορτή Παιδικού - Εφηβικού Βιβλίου" του ΣΕΒΕ. (2015) , στο 7ο Φεστιβάλ Ολύμπου "Αφηγήσεις μες στον ανασασμό των φύλλων" (2016), στο Break The Chain Festival #2 (2016), και στο Xmass Bazaar της Εφημερίδας "Παραπολιτικά" (2016)
Έχουν εκπονησει εκπαιδευτικά προγράμματα για το λαϊκό παραμύθι και τους μύθους του κόσμου σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Έχουν παρουσιάσει βιωματικά σεμινάρια και εισηγήσεις για τα λαϊκά παραμύθια και την αφήγηση σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συγγραφικό έργο:
Δημήτρης Μάλλης: "Ο ίσκιος κουλουριάζεται, το φως ξεθηκαρώνει" Εκδόσεις Οσελότος, 2016
"Τρεις Ιστορίες για ανθρώπους που έφτασαν στις άκρες του κόσμου" Εκδόσεις Οσελότος 2014

Δημήτρης Μάλλης - Καλλιρρόη Μουλά:
Συμμετοχή με δυο παραμύθια στο συλλογικό έργο: "Παραμύθια από το στόμα στο χαρτί και από το χαρτί στο στόμα" Δ.Β. Προύσαλης (Επ.) Εκδόσεις Απόπειρα 2014
Συμμετοχή με δυο παραμύθια στο συλλογικό έργο: "Παραμύθια των Ευχών" Δ.Β. Προύσαλης (Επ.) Εκδόσεις Απόπειρα 2015
Κώστας Ακτύπης
O Κώστας Ακτύπης είναι μουσικός, παίζει τύμπανα, κρουστά και φλογέρα. Έχει δημιουργήσει και συμμετάσχει σε πολλά εγχώρια μουσικά σχήματα, σε δισκογραφικές δουλειές και συναυλίες με γνωστούς Έλληνες και ξένους μουσικούς. Έχει εργαστεί επίσης ως dj και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου