Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Εργαστήριο για το περιβάλλον με άρωμα ...Αυστρίας!


 No automatic alt text available.



Εργαστήριο για το περιβάλλον
στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 6 το απόγευμα το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23 , Πλάκα – Στάση Μετρό Ακρόπολη) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη, στο πλαίσιο του κύκλου «Συγγραφείς στα θρανία» σας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό θαλασσινό ταξίδι με ξεναγό μας την Ulli Mirasgetis.

Με αφορμή το βιβλίο της «Γκρέις και Ρούμπι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όασις, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και βιωματικό εργαστήριο για την προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
-Χριστίνα Ρούτνερ, Διευθύντρια Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη
-Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος –συγγραφέας

Στο βιωματικό εργαστήριο που θα υλοποιηθεί από τη συγγραφέα Ulli Mirasgetis  με θέμα «οι ωκεανοί μας βυθίζονται στα πλαστικά απόβλητα», θα δημιουργηθεί μια κοραλλιούπολη από τα πλαστικά απόβλητα της θάλασσας.
 Image may contain: flower
Στην έναρξη του Σεμιναρίου θα παρουσιαστεί η εκπαιδευτική δραστηριότητα «Το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού», βασισμένο στο παραδοσιακό παραμύθι της Αυστρίας «Η φλογέρα» από την  Ιωάννα Χαλεπά, Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. (εδώ το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=bnWE1wv7wPY )

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μεταπτυχιακούς σπουδαστές των παιδαγωγικών σχολών, σε γονείς, σε όσους αγαπούν το παιδικό βιβλίο αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής.



Η Ούλη Μοιρασγέτη γεννήθηκε στην Αυστρία και είναι παντρεμένη με τον Έλληνα Γιώργο Μοιρασγέτη, τον όποιο ακολούθησε για δύο χρόνια στη Νιγηρία. Έχουν τρία παιδιά και ζουν στην Ελλάδα. Σπούδασε ζωγραφική παρακολουθώντας μαθήματα με τον Arnhard Woitsch και τον Karl Heinz Schreiner, μαθητή της Σχολής Hundertwasser. Γράφει και εικονογραφεί οικολογικά παραμύθια, προσπαθώντας να προσωποποιήσει το περιβάλλον, κάνοντάς το οικείο. Επηρεασμένη από τη βαθιά αγάπη της για τη φύση και τον άνθρωπο, αλλά και από την εμπειρία της ζωής της στην Αφρική, η Ούλη δημιουργεί έργα που ξεχειλίζουν από χρώμα και οικολογικά μηνύματα.


Για το βιβλίο

Στην παγωμένη Ανταρκτική ζουν ευτυχισμένες, ανάμεσα σε άλλες φώκιες Γουέντελ, η μαμά Γκρέις και η μικρή Ρούμπι.
Ξαφνικά, όλα ανατρέπονται! Καθώς η Γκρέις μαζί με τις άλλες μαμάδες φώκιες πέφτουν στο νερό αναζητώντας τροφή για τα μικρά τους, μια αιφνιδιαστική επίθεση από κυνηγούς απειλεί τις υπόλοιπες φώκιες που βρίσκονται στην επιφάνεια των πάγων. Η Ρούμπι αντιλαμβάνεται έγκαιρα τον κίνδυνο και κρύβεται ανάμεσα στους πάγους.
Όμως, όταν η Γκρέις ανεβαίνει στην επιφάνεια, δεν βρίσκει πουθενά τη Ρούμπι. Έτσι, πιστεύοντας ότι έχασε τη μικρή της φεύγει από την Ανταρκτική για να βρει καταφύγιο σ' ένα ασφαλές μέρος. Μετά από αρκετό διάστημα, η Ρούμπι βγαίνει από την κρυψώνα της και προσπαθεί να βρει τη μαμά της.
Ένα μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι αναζήτησης ξεκινά για τις δύο φώκιες Γουέντελ. Η Γκρέις και η Ρούμπι ζουν τη δική τους συναρπαστική περιπέτεια γνωρίζοντας, ταυτόχρονα, το μαγικό θαλάσσιο οικοσύστημα.
Σταδιακά, δημιουργείται μια νέα, μεγάλη συμμαχία πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ένας καθημερινός και δύσκολος αγώνας αρχίζει για να διαφυλαχθεί ό, τι η φύση δημιούργησε αιώνες πριν.
Για να συνεχιστεί η γιορτή της ζωής!
Το οικολογικό παραμύθι γνώσεων "Γκρέις και Ρούμπι" θα ταξιδέψει τη φαντασία των παιδιών αφυπνίζοντας ταυτόχρονα την περιβαλλοντική τους συνείδηση.
"Ένας εμπνευσμένος συνδυασμός παιδικής λογοτεχνίας, εικαστικής τέχνης και οικολογικής ευαισθησίας"


Είσοδος ελεύθερη
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr
Πλη­ρο­φο­ρίες: Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα - 210 3250341

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου