Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ένα συνέδριο -πολλά ανοικτά θέματα




Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του
2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ



Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 21 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d’ Arc στον Πειραιά, οι εργασίες 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με τίτλο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: θεωρία και πράξη» που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc.





Το συνέδριο τελούσε υπό την  αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Πειραιά, ενώ  είχε την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονταν καινοτόμα βιωματικά εργαστήρια, που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Η φετινή θεματική των εργαστηρίων αφορούσε στη «Βιωματική εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Στις εργασίες συμμετείχαν περισσότεροι από 500 σύνεδροι και παρουσιάστηκαν περί τις 300 εισηγήσεις που κάλυψαν ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η τελετή έναρξης του Συνεδρίου.

Εκ μέρους του Ιδρύματος υποδέχθηκε τους καλεσμένους και τους συνέδρους  ο Σύμβουλος Διοίκησης του Ιδρύματος, Αντιναύαρχος (εα) ΠΝ, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Κωνσταντίνος Ι. Μαζαράκης-Αινιάν. 


Εκ μέρους των οργανωτών μίλησαν η Πρόεδρος του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή, ο αντιπρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, η Πρόεδρος του Κύκλου Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Βασιλική Νίκα, η Αδελφή Αλμπέρτα, Έξαρχος του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ και υπεύθυνη της Ελληνογαλλικής Σχολής.

 
 









Παρέστησαν και χαιρέτισαν τις εργασίες του Συνεδρίου ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Παύλος Χαραμής, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η Βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Δαμιανός, ο Προέδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Αλέξανδρος Νανόπουλος εκ μέρους του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη,  η Φιλένια Σιδέρη Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κ.α..

 




Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με μουσική και τραγούδια από την ορχήστρα και τη χορωδία της Σχολής, και με ομιλίες, από τον Καθηγητή Χαράλαμπο Κωνσταντίνου, την Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Ευαγγελία Γαλανάκη και την Καθηγήτρια παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας Elizabeth A. Poe





Χορηγοί του 2ου Συνεδρίου ήταν το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη, οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, Καλειδοσκόπιο, Αφοί Κυριακίδη, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης και Fagottobooks.

Για τις εισηγήσεις, τα εργαστήρια και τις εργασίες του Συνεδρίου, περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://ekedisyconference.weebly.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου