Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Το 2ο Μαθητικό Μουσικό Φεστιβάλ στη Λάρισα


H Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη Σχολ. Σύμβουλο κλ. ΠΕ 16 Μουσικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας , το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας προγραμματίζει το 2ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21/2/2018 από τις 8.30 έως τις 13.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Στη διοργάνωση του Μουσικού Μαθητικού Φεστιβάλ, που τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Λαρισαίων και άλλοι φορείς και θα είναι ανοιχτό να το παρακολουθήσει το κοινό όλης της πόλης, αλλά και κάθε εκπαιδευτική κοινότητα.
Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα πάρουν μέρος σχολικά μαθητικά σύνολα (χορωδίες ή ορχήστρες).Οι μαθητές των Δημ. Σχολείων και των Γυμνασίων της Λάρισας θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη μουσική που συνοδεύει τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούν στα σχολεία τους και άλλα τραγούδια με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των παιδαγωγικών ομάδων.
Στο πλαίσιο της αισθητικής-πολιτισμικής αγωγής σκοπός του Φεστιβάλ είναι το σχολείο να μεταμορφωθεί σε χώρο δημιουργίας και συνεργασίας. Η εκδήλωση έχει σαν σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία αλλά και την επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές μέσω της μουσικής γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου