Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Παραμύθια των παιδιών από το Παλαιό Φάληρο


Με την ευκαιρία της συμμετοχής στις δράσεις "Παλαιό Φάληρο, ένας βιβλιότοπος για παιδιά"που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά, με συνέπεια και συνέχεια, ο Δήμος Π.Φαλήρου, με την αιγίδα τουΕλληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για τον εορτασμό της Παγκόσμια ημέρας του Παιδικού βιβλίου, από τις 12 έως τις 18 Μαρτίου 2018, στο Πολιτιστικό κέντρο «Φλοίσβος» του Δήμου, θυμήθηκα τα παραμύθια που φτιάξαμε με τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών το 2014.

Dettol και AB Βασιλόπουλος: 3.000 παιδιά 100 Δημοτικοί παιδικοί μαθαίνουν κανόνες υγιενής

Ήταν στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που διοργάνωσε το Dettol και η ΑΒ Βασιλόπουλος με στόχο να εκπαιδεύσει παιδιά προσχολικής ηλικίας σε θέματα υγιεινής και καθαριότητας. Περισσότερα από 3.000 παιδιά, σε 100 συνολικά δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Καλαμάτα συμμετείχαν στο πρωτότυπο πρόγραμμα και μέσα από το παιχνίδι έμαθαν με ευχάριστο τρόπο βασικούς κανόνες υγιεινής. Όπως σημειωνόταν στο σχετικό Δελτίο Τύπου:

"Με την ξεχωριστή συμβολή της δημιουργικής ομάδας παραμυθιών «Παραμυθοκουζίνα» και τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Στοφόρο και με αφορμή το παραμύθι «Οι περιπέτειες της Έλλης και το μαγικό σαπούνι», που φτιάχτηκε ειδικά για την ενέργεια αυτή, τα παιδιά έγιναν οι ίδιοι ήρωες της ιστορίας και κλήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους κάθε φορά παραμύθι, συμπληρώνοντας με τη φαντασία και την προσωπική τους ματιά τις σελίδες του παραμυθιού. Η θεατρική αναπαράσταση του παραμυθιού, ένα τραγούδι για τις καλές συνήθειες και ένα αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, συμπλήρωναν με τον καλύτερο τρόπο τη δράση ώστε όλα τα παιδιά να θυμούνται ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλένουν τα χέρια τους και πόσο σημαντικό είναι αυτό για την υγιεινή και την καθαριότητα"

001

















Παραθέτω τα παραμύθια των παιδιών από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Π. Φαλήρου και σκέφτομαι ότι μπορεί να συναντήσω κάποια από αυτά τα παιδιά -μαθητές του Δημοτικού πια!

24 Οκτωβρίου: 6ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου –α γκρουπ


Το Βουνό … Αιγαίο Πέλαγος

Η Έλλη ξυπνάει και είναι δεμένη με αλυσίδες σε έναν πάγκο. Επάνω της περπατάνε μικρά απαίσια ανθρωπάκια. Βρίσκεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων όπου την υποδέχονται ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα.
Την κρατάνε δεμένη και η Βασίλισσα κάθεται δίπλα της για να είναι σίγουρη πως δεν θα μπορέσει να ξεφύγει.
Ευτυχώς, μια νεράιδα, η Συλβάνα που μαθαίνει ότι η Έλλη είναι αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων φωνάζει δυο φίλους της ήρωες, τον Αχιλλέα και τον Πάρη. Τους ζητάει να βοηθήσουν την Έλλη, αλλά για να πάνε στη Χώρα των Βρωμάκηδων θα πρέπει να μεταμφιεστούν. Έτσι οι δυο ήρωες ντύνονται Χελωνονιντζάκια. Η Συλβάνα τους ρίχνει και νεραϊδόσκονη για να πάνε πετώντας.
Όμως, μόλις φτάνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων ανακαλύπτουν πως την Έλλη τη φυλάει η Βασίλισσα Σαλμονέλα και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τη διώξουν και να ελευθερώσουν την Έλλη. 
Αποφασίζουν τότε να ζητήσουν τη βοήθεια της Μάγισσας Μυρτώς που μένει σε ένα πανύψηλο μαγικό βουνό, το «Αιγαίο Πέλαγος». Η Μυρτώ τους χαρίζει ένα μαγικό σαπούνι. Αν το ρίξουν στο μάτι της Βασίλισσας, θα μπορέσουν να λύσουν τα μάγια και να ελευθερώσουν την Έλλη.
Το κακό είναι πως για να πλησιάσουν τη Βασίλισσα και να της ρίξουν το σαπούνι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Μαγικό Καθρέφτη και να κοιτάζουν τη Βασίλισσα μέσα από αυτόν.
Ξεκινάνε λοιπόν για ένα άλλο βουνό, όπου συναντούν το Μάγο Γιάννη και τους δίνει τον Καθρέφτη.
Γυρίζουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων και κοιτώντας τη Βασίλισσα μέσα από τον Καθρέφτη της ρίχνουν σαπούνι στο μάτι. Τότε ξεσπάει ένας ανεμοστρόβιλος, λύνονται τα μάγια και σπάνε οι αλυσίδες που κρατούσαν την Έλλη.
Κάνει πολύ κρύο και οι Βρωμάκηδες εξαφανίζονται.
Ο Αχιλλέας και ο Πάρης παίρνουν την Έλλη και  γυρίζουν όλοι μαζί στο σπίτι της Νεράιδας Συλβάνας.
Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. 


24 Οκτωβρίου: 6ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου –β γκρουπ

Η Μιχαλένια

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Δεν αντέχει τόση βρώμα και άσχημη μυρωδιά. Το μέρος που την έχουν δέσει είναι ο Σκουπιδότοπος, το αγαπημένο Πάρκο των Βρωμάκηδων όπου κάνουνε πικ νικ τα Σαββατοκύριακα.
Η Μιχαλένια είναι ένα κορίτσι σούπερ ηρωίδα που φοράει κάτι μαγικά κόκκινα γυαλιά που τη βοηθούν να βλέπει ποια παιδιά κινδυνεύουν σε όλο τον κόσμο.
Βλέπει με τα μαγικά της γυαλιά την Έλλη που υποφέριε στον Σκουπιδότοπο και αποφασίζει να την ελευθερώσει. Το κακό είναι ότι οι Βρωμάκηδες την γνωρίζουν αφού έχει σώσει πολλά παιδιά από εκεί.
Έτσι μεταμφιέζεται σε κορίτσι –Βρωμάκης, φορώντας μια μάσκα. Κλείνει και τη μύτη της για να μπορέσει να αντέξει την άσχημη μυρωδιά.
Μόλις φτάνει πέφτει πάνω στον Μάκη. Ο Μάκης ο χειρότερος Βρωμάκης συνηθίζει να ρίχνει από έναν γκρεμό όσους νομίζει ότι έχουν δοκιμάσει να πλυθούν. Οι Βρωμάκηδες απαγορεύεται αυστηρά να χρησιμοποιούν σαπούνι και νερό.
Ο Μάκης έχει ένα μεγάλο σπαθί και τους χτυπάει μ’ αυτό…
Μόλις βλέπει την μεταμφιεσμένη Μιχαλένια, μυρίζει τον αέρα γύρω του και λέει
«Μου βρωμάει καθαριότητα… Κάποιος εδώ έχει πλυθεί! Ποια είσαι εσύ;»
«Δεν με κατάλαβες Μάκη; Είμαι η Δρομίτσα, η πιο γρήγορη αθλήτρια των Βρωμάκηδων»
Ο Μάκης την κοίταξε καλά –καλά. Η Μιχαλένια φορούσε μια τόσο απαίσια μάσκα που την ερωτεύθηκε και της ζήτησε να παντρευτούν!
Η Μιχαλένια του είπε «ναι» για να κερδίσει χρόνο.
Ευτυχώς είχε μια φίλη, τη Στεφανία και την ειδοποίησε να έρθει. Γιατί χρειάζεται τη βοήθειά της. Η Στεφανία ήρθε και της έφερε μια σκόνη που αν της έριχνες σε κάποιον, αυτός έπεφτε και κοιμόταν αμέσως, για είκοσι χρόνια!
Η Μιχαλένια έριξε τη σκόνη στον Μάκη κι αυτό έπεσε σε βαθύ ύπνο. Έτσι μπόρεσε να ελευθερώσει την Έλλη και να φύγουν από τη Χώρα των Βρωμάκηδων.  


29 Οκτωβρίου: 2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Ραφαήλ και Αγάπη

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Βρίσκεται δεμένη σε μια καρέκλα στη μέση ενός σκουπιδότοπου. Μικρά απαίσια ανθρωπάκια ανεβοκατεβαίνουν πάνω της και την ενοχλούν. Είναι άσχημα και μυρίζουν απαίσια.
Ξαφνικά εμφανίζονται ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα. Όλοι οι Βρωμάκηδες τους χειροκροτούν.
Η Έλλη τους ζητάει να την ελευθερώσουν, αλλά αυτοί μόνο γελάνε και την κοροϊδεύουν. Είναι απελπισμένη!
Ο Ραφαήλ και η Αγάπη παντρεύτηκαν και είναι πολύ χαρούμενοι. Ο Ραφαήλ είναι ένας σούπερ ήρωας και η Αγάπη είναι περήφανη γι’ αυτόν.
Ετοιμάζονται να φύγουν για ταξίδι του μέλιτος όταν ο βοηθός του Ραφαήλ, ο Δημήτρης τον ειδοποιεί πως η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων και ζητάει βοήθεια.
Ο Ραφαήλ ρωτάει την Αγάπη αν θα την πείραζε να αναβάλουν το ταξίδι του μέλιτος κι εκείνη του λέει πως «όχι, δεν με πειράζει καθόλου»
Ο Ραφαήλ με τον Δημήτρη πάνε στη Μάγισσα Μαρίνα που τους μαθαίνει ένα μαγικό ξόρκι που όταν το λένε μπορούν να μεταμορφώνονται σε Βρωμάκηδες κι έτσι να περάσουν απαρατήρητοι: «Άκατα Μάκατα Σούκουτου Μπε»
Παίρνουν ένα καράβι για να πάνε στη Χώρα των Βρωμάκηδων, όμως βουλιάζει. Αναγκάζονται αν κολυμπήσουν μια πολύ μεγάλη απόσταση.
Φτάνουν εξαντλημένοι στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Λένε το ξόρκι και μεταμορφώνονται.
Όταν πάνε όμως να ελευθερώσουν την Έλλη τους ορμάνε ο Μάνος και Πάρης που καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά.
Ευτυχώς εμφανίζεται ξαφνικά η Μάγισσα μαρίνα που τα παρακολουθούσε όλα από τη μαγική της σφαίρα και ρίχνει σαπούνι και νερό στους Βρωμάκηδες που εξαφανίζονται τρομαγμένοι!
Δεν αντέχουν με τίποτα το σαπούνι και το νερό!
Οι δυο φίλοι ελευθερώνουν την Έλλη και γυρίζουν πίσω.
Ο Ραφαήλ φεύγει για το ταξίδι του μέλιτος με την Αγάπη, αλλά δεν μας είπαν που πηγαίνουν!


29 Οκτωβρίου: 7ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Ο Ηλίας και η Άννα από τα Γιάννινα

Την ώρα που οι Βρωμάκηδες ετοιμάζονται να πιάσουν και να δέσουν την Έλλη, εμφανίζεται ο φίλος της ο Ηλίας και μονομαχεί μαζί τους. Η Έλλη καταφέρνει να το σκάσει, όμως οι Βρωμάκηδες πιάνουν αιχμάλωτο τον Ηλία και τον βάζουν σε μια απαίσια και –φυσικά- βρώμικη φυλακή.
Τον επισκέπτεται ο Βασιλιάς Βρωμάκης και του λέει
«Καλά να πάθεις! Θα σε κρατήσουμε φυλακισμένο για πάντα!!»
Ο Ηλίας δεν ξέρει τι να κάνει με τη συμφορά που τον βρήκε.
Η Έλλη όμως δεν ξεχνάει τον φίλο της που την έσωσε. Έτσι στέλνει ένα μήνυμα στην Άννα. Η Άννα είναι μια σούπερ ηρωίδα που μένει στα Γιάννινα, κοντά στο κέντρο της πόλης. Από εκεί ξεκινάει κάθε φορά για τις αποστολές της.
Διαβάζει το μήνυμα: «Γειά σου Άννα! Είμαι η Έλλη. Ο φίλος μου ο Ηλίας με γλίτωσε από τους Βρωμάκηδες, αλλά τον έπιασαν αιχμάλωτο. Μπορείς να τον βοηθήσεις;»
Η Άννα έχει πολεμήσει πολλές φορές με τους Βρωμάκηδες και τη Χώρα τους τη λέει περιφρονητικά «Σκουπιδοχώρα» 
Χωρίς να καθυστερήσει λεπτό πηγαίνει στο κρυσφήγετό της στον Ελαφότοπο και παίρνει όλα όσα χρειάζεται. Ο Ελαφότοπος είναι ένα όμορφο χωριό στα Ζαγοροχώρια. Εκεί η Άννα έχει και την μπέρτα της που με αυτήν μπορεί να πετάει. Ξεκινάει το ταξίδι της και κάνει μια στάση στη Νέα Μάκρη όπου βρίσκεται ο Μάγος Βασίλης. Αυτός της δίνει ένα Ραβδί που ανοίγει όλες τις φυλακές.
Όταν φτάνει στη Χώρα των Βρωμάκηδων συναντάει τη Βάλια και τον Σαράντη, δυο εχθρούς της από τα …παλιά. Με το ραβδί που της είχε δώσει ο Βασίλης ανοίγει τη φυλακή, ελευθερώνει τον Ηλία και ρίχνει τους δυο τρομερούς Βρωμάκηδες μέσα, αφού πρώτα τους κάνει ένα καλό μπάνιο!
Μετά ο Ηλίας και η Άννα συναντάνε την Έλλη και πάνε όλοι μαζί εκδρομή στα Ζαγοροχώρια! Με τόσα νερά που έχει εκεί, οι Βρωμάκηδες δεν πρόκειται ποτέ να πλησιάσουν!

31 Οκτωβρίου: 1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Ο Βασιλιάς Παναγιωτάτσι της Ιταλίας

Η Έλλη μαζί με τη φίλη της τη Σαββίνα βρίσκονται αιχμάλωτες στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Φίλιππος, ο πιο βρώμικος απ’ όλους τους Βρωμάκηδες αποφασίζει να φτιάξει μια φυλακή απ’ όπου να μη μπορούν να δραπετεύσουν. Τις δένει με ένα σκοινί που το κρατάει συνέχεια ο ίδιος και γύρω- γύρω από το κελί τους φτιάχνει μια τάφρο, τη γεμίζει νερό και φέρνει δυο καρχαρίες να  τις φυλάνε.
Αυτές φωνάζουν συνέχεια «βοήθεια!» αλλά κανείς δεν φαίνεται αν τις ακούει. Ευτυχώς όμως περνούσε από εκεί ο Μάνος το Ξωτικό και μόλις είδε τι περνούσαν τα κορίτσια, πέταξε γρήγορα ως την Ιταλία. Εκεί, στη Ρώμη βρήκε τον Βασιλιά Παναγιωτάτσι και του είπε τι συμβαίνει.
Ο Παναγιωτάτσι φώναξε αμέσως τον πιο γενναίο ήρωα της Ιταλίας, τον Ερμή και του είπε να πάει να σώσει τα κορίτσια.
Ο Ερμής, χωρίς αν χάσει χρόνο ανέβηκε στο τρένο που θα τον πήγαινε στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Στον Σταθμό που κατέβηκε και ήταν γεμάτος σκουπίδια δεν κατέβηκε κανείς άλλος.
Προχωρούσε στους δρόμους που μύριζαν άσχημα, μέχρι που έφτασε στη φυλακή. Ο Φίλιππος, ο πιο βρώμικος Βρωμάκης μόλις τον είδε όρμησε πάνω του, αλλά ο γενναίος Ερμής κατάφερε αν τον νικήσει πετώντας του σαπούνι και νερό.
Μετά πηδώντας πάνω στις πλάτες των καρχαριών έφτασε στο κελί. ΅Ελευθέρωσε τα κορίτσια, τα σήκωσε σα να ήταν πούπουλα και πηδώντας πάλι στις πλάτες των καρχαριών έφυγε γρήγορα από τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Πήγε τα δυο κορίτσια στη Ρώμη όπου τα φιλοξένησε ο Βασιλιάς Παναγιωτάτσι και χόρτασαν πίτσες, παγωτά και μακαρόνια!


31 Οκτωβρίου: 4ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Η μαγική σκόνη

«Θα μείνεις πάντα στην απαίσια χώρα μας που βρωμάει όσο καμιά άλλη στον κόσμο. Σαπούνι και νερό δεν θα δεις ποτέ!» Αυτά είπε ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και μαζί με τη Βασίλισσα Σαλμονέλα χαιρετούσαν το λαό τους που τους χειροκροτούσε ασταμάτητα.
Η Έλλη, αιχμάλωτη στην πιο άσχημη χώρα, στη Χώρα των Βρωμάκηδων δεν ήξερε τι να κάνει. Φοβήθηκε ότι θα έμενε εκεί για πάντα χωρίς αν ξαναδεί τους φίλους και τους γονείς της…
Η καλή μάγισσα Μελίνα έμενε στον πύργο της στο Πόρτο Χέλι. Μια μέρα που κοίταζε τη μαγική της σφαίρα είδε πως οι Βρωμάκηδες είχαν πιάσει αιχμάλωτη την Έλλη και αποφάσισε να την βοηθήσει.
Ειδοποίησε αμέσως την σούπερ ηρωίδα Γεωργία, που έφτασε μαζί με τον αγαπημένο της Γιώργο, που είχαν μόλις παντρευτεί. Η Μάγισσα Μελίνα τους είπε τι συμβαίνει κι αμέσως τα δυο γενναία παιδιά αποφάσισαν αν πάνε στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Του έδωσε μαζί μια μαγική σκόνη που έδιωχνε όλες τις βρωμιές και ύστερα τους ράντισε με νεραϊδόσκονη για να μπορούν να πετάξουν.
Ο Γιώργος και η Γεωργία έφυγαν αμέσως πετώντας.
Μόλις όμως έφτασαν στη Χώρα των Βρωμάκηδων είχαν να αντιμετωπίσουν έναν θανάσιμο κίνδυνο: Ο Ζήσης και η Αναστασία, οι πιο δυνατοί στρατιώτες της Χώρας φύλαγαν την Έλλη μέρα –νύχτα και κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει….   
Ο Γιώργος τράβηξε το σπαθί του κι είπε πως θα μονομαχούσε μαζί τους. Όμως η Γεωργία τον σταμάτησε και του είπε πως θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσουν τη μαγική σκόνη.
Πέταξε από μια χούφτα στο Ζήση και στην Αναστασία κι αυτοί έγιναν αμέσως καθαροί. Μόλις είδαν τι τους είχε συμβεί… λιποθύμησαν!
Έτσι η Γεωργία και ο Γιώργος ελευθέρωσαν την Έλλη και κρατώντας τη από το ένα χέρι ο ένας και από το άλλο ο άλλος, πέταξαν πίσω στην Αθήνα και την άφησαν στο σπίτι της.



5 Νοεμβρίου: 3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Το Μαγικό Φορτηγό

Η Έλλη βρίσκεται αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων και περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα την δένουν σε έναν βράχο και αναθέτουν στον πιο δυνατό Βρωμάκη να τη φυλάει.
Είναι ο Στέφανος που χάρη σε ένα μαγικό φίλτρο που πίνει κάθε μέρα έχει κάνει τα πιο δυνατά μπράτσα και κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει.
Η Ελπίδα είναι φίλη της Έλλης και μόλις μαθαίνει πως η φίλη της κινδυνεύει θέλει αν τη σώσει, όμως δεν ξέρει τι να κάνει…
Στέλνει τότε ένα γράμμα στον Άη Βασίλη και του ζητάει ένα μαγικό δώρο.
Ο Άη Βασίλης, παρόλο που δεν είναι Πρωτοχρονιά, αποφασίζει να της χαρίσει ένα μαγικό φορτηγό. Της δίνει κι έναν βοηθό του, τον Αργύρη για να το οδηγήσει.
Η Ελπίδα δεν πιστεύει στα μάτια της όταν ο Άη Βασίλης της χτυπάει το κουδούνι και βλέπει μπροστά στο σπίτι της παρκαρισμένο ένα μεγάλο κόκκινο φορτηγό.
Η Ελπίδα ανεβαίνει, χαιρετάει τον Αργύρη κι αυτός βάζει μπρος. Το φορτηγό πετάει ψηλά στον ουρανό.
Όταν φτάνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων μεταμφιέζονται σε Κακούς.
Συναντάνε τον Στέφανο και τον καλούν να του κάνουν το τραπέζι.
Ο Στέφανος που είναι λαίμαργος τους ακολουθεί. Ο Αργύρης βγάζει από το φορτηγό συνέχεια φαγητά. Ο Στέφανος τρώει- τρώει μέχρι που δεν αντέχει άλλο. Τον πιάνει νύστα και κοιμάται στην καρέκλα. Μόλις αρχίζει να ροχαλίζει τον κουβαλάνε στη καρότσα και τον κλειδώνουν μέσα. Μετά πάνε στη Έλλη και την ελευθερώνουν.
Μόλις τους βλέπουν οι άλλοι Βρωμάκηδες αρχίζουν να τους κυνηγάνε.
Όμως το φορτηγό πετάει σαπούνι και νερό και οι Βρωμάκηδες σκορπίζουν. Το φορτηγό πετάει ψηλά κι αφήνει πίσω του τη Χώρα των Βρωμάκηδων. Η Έλλη είναι ελεύθερη!  


5 Νοεμβρίου: 5ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Το μαγικό λάσο

Η Εβελίνα μαζί με τη φίλη της την Έλλη έχουν πιαστεί από τους Βρωμάκηδες. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α τους υπόσχεται πως δεν θα ξαναδούν σαπούνι και νερό στη ζωή τους. Δεν θα πλυθούν ποτέ ξανά. Η Βασίλισσα Σαλμονέλα γελάει και χαιρετάει το πλήθος που χειροκροτεί ασταμάτητα τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα…
Ενώ αυτά συμβαίνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων, ο Βαγγέλης το Ξωτικό που τα μαθαίνει όλα λέει στη φίλη του την Ξένια για τα δυο κορίτσια που είναι αιχμάλωτα των Βρωμάκηδων.
Η Ξένια τρέχει πιο γρήγορα απ’ όλους, πηδάει πιο μακριά και …πετάει!
Ο Βαγγέλης το Ξωτικό έχει ένα μαγικό λάσο που μπορεί να πιάσει όποιον θέλει. Ξεκινάνε λοιπόν οι δυο τους για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Μόλις πλησιάζουν εμφανίζεται μπροστά τους η Ελευθερία, που είναι αρχηγός της αστυνομίας των Βρωμάκηδων. Η Ελευθερία πετάει και πάει να τους πιάσει.
Αρχίζει να κυνηγάει την Ξένια, που της ξεφεύγει συνεχώς.
Ο Βαγγέλης τότε ρίχνει το λάσο του και  πιάνει την Ελευθερία…
Μετά πετάνε νερό και σαπούνι παντού, έτσι που κανείς Βρωμάκης να μη μπορεί να πλησιάσει.  
Ελευθερώνουν την Έλλη και την Εβελίνα και γυρνάνε όλοι μαζί στο Φάληρο.
Η Εβελίνα κάνει ένα μεγάλο πάρτι για να τους ευχαριστήσει. Έχει τέλεια τούρτα και μοιράζει σε όλους καπελάκια και καραμούζες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου