Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Μαγειρεύοντας ιστορίες στον Βιβλιότοπο του Παλαιού Φαλήρου


Λιακάδα χθες και να' μαι να περπατάω πλάι στη θάλασσα στο Παλαιό Φάληρο.

Και να βρίσκομαι στο διατηρητέο κτίριο του "Φλοίσβου" να παρακολουθώ μια διασκεδαστική αφήγηση και να λύνω γρίφους μαζί με τα παιδιά. Η αγαπημένη συγγραφέας και εικονογράφος Λέλα Στρούτση παρουσίαζε τη "Μια και μοναδική μαύρη θρούμπα", ένα από τα πιο απίθανα παιδικά βιβλία που κυκλοφορούν.


Και μετά έρχεται η σειρά μου.

Και οι δυο συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για 6η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Π.Φαλήρου, με την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου.
Τίτλος: «Παλαιό Φάληρο, ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά».

Με αφορμή το βιβλίο μου "Η πέμπτη πόλη των Δωριέων -περιπέτεια στη Γκιώνα", περιμένω τα παιδιά της 5ης και της 6ης του 3ου Δημοτικού, για να φτιάξουμε μια ιστορία με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των παραμυθιών.



Όμως μια έκπληξη με περιμένει πρώτα. Η Ένωση Κατοίκων Αμφιθέας "Σοφία Μπεφόν" είναι εκεί και η Πρόεδρος Βούλα Σπυριδωνίδου που συνοδεύεται από δυο μέλη του ΔΣ, με τιμά με ένα μοναδικό δώρο:

Ένα καταπληκτικό φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο "Παλαιό Φάληρο 1900- 1960" με φωτογραφίες από το αρχείο του Νίκου Πολίτη (έκδοση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου)




Διαβάζω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου και μετά αρχίζει η δράση:


Ένα παραμύθι που δημιουργούμε στο "πι και φι",  αυτοσχεδιάζουμε και παίζουμε επί σκηνής:

Μια πλούσια κυρία του Φαλήρου αποφασίζει να κάνει δωρεά ένα σχολείο στον Δήμο. Όμως δεν χαίρονται όλοι: Ένας εργολάβος θέλει να χτίσει στον ίδιο χώρο πολυκατοικίες και βάζει κάθε είδους εμπόδια. Ευτυχώς όλα λύνονται στο τέλος και το σχολείο χτίζεται . Ακόμη και γάμο είχαμε: Του Δημάρχου με τη Δωρήτρια




Μαζί μας, πολύτιμοι συμπαραστάτες  οι Νηπιαγωγοί του Τ.Ε.Α.Π.Η (Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία) και των παιδαγωγών του Ιεκ Άλφα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου