Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Οι Δωριείς στη Λάρισα!Οι εκδόσεις Κέδρος και το Βιβλιοπωλείο Κλου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 6, Λάρισα) σας καλούν την Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου «Η πέμπτη πόλη των Δωριέων -περιπέτεια στην Γκιώνα»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Λητώ Τσακίρη, Παιδαγωγός & Συγγραφέας
Κωνσταντίνα Χατζημίχου  -Καλούση,  Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας
Ελένη Χριστούλα -Πατελοδήμου, Αντιπρόεδρος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πέτρος Ιωάννου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΜπακογιάννηΗ υπόθεση του βιβλίου

Μεγάλη Εβδομάδα σε ένα χωριό της Γκιώνας

Η παρέα των παιδιών που ανακάλυψε τον «Κώδικα της Λέρου», βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο, καλά κρυμμένο μυστικό:

Μια πόλη της εποχής των Δωριέων που κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν για πάντα. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν  να σταματήσουν την καταστροφή

Στην προσπάθειά τους αυτή, θα έχουν συμπαραστάτη τον αστυνόμο Παπαγεωργίου που μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες ενός παλιού αστυνομικού μυθιστορήματος.

Οι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσουν είναι κυριολεκτικά θανάσιμοι…
Ένα μυθιστόρημα που θίγει σημαντικά θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που συχνά θυσιάζονται στον βωμό ενός πρόσκαιρου κέρδους
Στις σελίδες του βιβλίου κυριαρχεί  η Άνοιξη και το Ελληνικό Πάσχα με τις παραδόσεις, την κατάνυξη και τις χαρές του. Θα γνωρίσουμε τη φύση και την ιστορία, θα ανακαλύψουμε τι κρύβει το παρελθόν.

Όμως μέσα σε αυτό το παραμυθένιο περιβάλλον θα ανθίσει και η πρώτη αγάπη…

Όπως σημειώνει ο συγγραφέας, «το βιβλίο αυτό είναι προϊόν μυθοπλασίας. Μην αναζητήσετε την πέμπτη πόλη των Δωριέων. Υπάρχει μόνο στη φαντασία μου. Ωστόσο η καταστροφή της Γκιώνας, που συντελείται εδώ και δεκαετίες, είναι πραγματική. Είναι ένα έγκλημα εναντίον της φύσης…  Ελπίζω να αποτελέσει έναυσμα ώστε να στραφεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε όσα συμβαίνουν στην Γκιώνα. Να ξυπνήσει κάποιους από τον «αιώνιο ύπνο» τους, και επιτέλους να αναδειχτεί η ιστορική μας κληρονομιά….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου