Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Σεμινάριο μετά περιπάτου και …τιμωρίας!



Ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι, ως συνέχεια της ιδιαιτέρως πετυχημένης διοργάνωσης της προηγούμενης χρονιάς.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενηλίκους και η στόχευσή του, πέρα από την ψυχαγωγία και τη γνωριμία με τον κόσμο του παραμυθιού, είναι η γνωριμία με την ιστορία της εκπαίδευσης μέσα από βιωματικές δράσεις και παραμύθια.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια βασισμένα σε προγράμματα του Μουσείου




Ο κύκλος σεμιναρίων ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου με την πρώτη συνάντηση στο Κέντρο Νεότητας και την Παρασκευή 23 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν τα βιωματικά εργαστήρια στον χώρο του Μουσείου.


Το ένα βασίστηκε στο πρόγραμμα «Το παλιό σχολείο» και το άλλο στο «Περπατάω με την τάξη μου στη Πλάκα»

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξαναγίνουν μαθητές, να φορέσουν ποδιές και να υποστούν τιμωρίες για τις …αταξίες τους.







Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περίπατος όπου γνωρίσαμε την ιστορία της Πλάκας και επισκεφθήκαμε γειτονιές, μνημεία και εκκλησίες της περιοχής.

Μαγική στιγμή η ανάβαση στα Αναφιώτικα



Τα σεμινάρια ολοκληρώνονται  τη Τετάρτη 28 Μαρτίου, 6.30 -9.00 μμ στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία και με την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου.

Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου, Αντιγόνης και Δαναΐδων, Χαλάνδρι
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα (Μετρό Ακρόπολη)
Στοιχεία επικοινωνίας
210 3250341
web.: http://www.ekedisy.gr/ - email:info@ekedisy.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου