Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου ξεκινά τις δράσεις της με το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο!


Σε μια πόλη όπου ελάχιστοι διαβάζουν μοιάζει οξύμωρο να ανακηρύσσεται «Παγκόσμια Πρωτεύουσα του βιβλίου. Κι όμως αυτό θα συμβεί από τις 23 Απριλίου και για έναν ολόκληρο χρόνο στην Αθήνα. Η ελπίδα είναι μέσα από τις ποικίλες δράσεις που δρομολογούνται να γίνουν περισσότεροι οι άνθρωποι που διαβάζουν στην πόλη και ειδικά στις μικρές ηλικίες.

Μια από τις πρώτες δράσεις που εντάσσονται στην «Παγκόσμια Πρωτεύουσα» είναι και το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: αναζητώντας την καινοτομία, την τέχνη, τη δημιουργικότητα», που διοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Σχολή Μωραΐτη στις 20-22 Απριλίου  2018 στην Αθήνα.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται και φέτος καινοτόμα βιωματικά εργαστήρια, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Η φετινή θεματική των εργαστηρίων θα αφορά στην «Τέχνη και τη δημιουργικότητα». Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Μωραΐτη την Παρασκευή 20 Απριλίου στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη στις 5 το απόγευμα. 


Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε 250 εισηγήσεις και κεντρικές ομιλίες και να επιλέξετε ανάμεσα σρ 20 διαφορετικά εργαστήρια. Οι θεματικές καλύπτουν τομείς όπως : Μουσειακή Αγωγή, Ιστορία Εκπαίδευσης, Διαπολιτισμική και Ειδική Αγωγή, Φιλαναγνωσία, Δημιουργική Γραφή, Εκπαιδευτική Έρευνα, Εκπαίδευσης και Νέες Τεχνολογίες κλπ.
Εγγραφείτε και δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου στην ιστοσελίδα ekedisyconference.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου