Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Χρώματα, μυρωδιές και το Ημερολόγιο του Σκακιστάν και του Μουσικιστάν


Στο Εργαστήρι μας στο Αετοπούλειο του Δήμου Χαλανδρίου με έμπνευση από τη Ντενεκεδούπολη της Ευγενίας Φακίνου έχουμε δημιουργήσει ήδη έναν δικό μας πλανήτη.



Γνωρίσαμε ανάμεσα σε άλλες χώρες το Σκακιστάν και το Μουσικιστάν


Όμως ο Γιάννης και η Στέλλα Κώνστα που τις φαντάστηκαν μας δίνουν σήμερα κι άλλες πληροφορίες. Να τις έχετε υπόψη αν θελήσετε να ταξιδέψετε!

Χρώμα και μυρωδιές του Σκακιστάν

Στο Σκακιστάν το χρώμα που επικρατεί είναι το σκούρο γκρι, γιατί το γκρι είναι ανάμειξη του άσπρου και του μαύρου που όπως όλοι ξέρουμε το άσπρο και το μαύρο είναι τα χρώματα της σκακίερας. Η μυρωδιά του Σκακιστάν είναι ρόφημα φτιαγμένο από μαύρη σοκολάτα πασπαλισμένη με λευκή τρούφα.

Οι μήνες του Σκακιστάν

Ο πλανήτης μας έχει 4 μήνες. Ο πρώτος μήνας λέγεται Πρωτόμ και έχει 1 μέρα, ο δεύτερος Δεόμ με 2 μέρες, ο τρίτος Τρόμ με 3 μέρες και ο τέταρτος Τεόμ με 4 μέρες. 


Χρώμα και μυρωδιές του Μουσικιστάν

Το χρώμα του Μουσικιστάν είναι το μπλε. Όχι το κοινό μπλε αλλά το ωραίο θαλασσινό βαθύ σκούρο μπλε. Είναι το μπλε γιατί σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Μουσικιστάν όταν παίζουν  μουσική νιώθουν πως ταξιδεύουν σε μία βαθιά θάλασσα και επειδή το μπλε είναι το χρώμα της θάλασσας έτσι το χρώμα του Μουσικιστάν είναι το μπλε. Η μυρωδιά του Μουσικιστάν είναι η μυρωδιά του βραστού Μουσικαλιού. Θυμίζει το πορτοκάλι. Η μυρωδιά αυτή είναι αρκετά παράξενη αλλά ωραία. Μυρίζει κανέλα, ζάχαρη και ίσως λίγο αλάτι. Μπορεί να ακούγεται αηδιαστικό κι όμως άμα το κάνεις πίτα ή τσάι είναι πολύ ωραίο. Στο Μουσικιστάν πίνουν πολύ τσάι για αυτό παντού μυρίζει η μυρωδιά του τσαγιού που το λένε Μουσιτσάϊ.

Οι μήνες του Μουσικιστάν

Oι μήνες του πλανήτη μας είναι τέσσερις. Ο πρώτος μήνας είναι ο Ατουάριος ο οποίος έχει 17 μέρες. Ο Φεβιτάριος που έχει 10 μέρες, ο Μάτριος που έχει πέντε μέρες και ο Αρήλιος που έχει μόνο τρεις μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου