Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

 



7ο    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 7ου Πανελλήνιου Συνέδριου με τίτλο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα», το οποίο συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ και η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 15 έως τις 17 Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Διατηρώντας τις ίδιες θεματικές με το προηγούμενο συνέδριο, το 7ο Συνέδριο έχει στόχο να παρουσιάσει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές, μουσειολογικές, μουσειοπαιδαγωγικές θεωρίες, απόψεις, προτάσεις, πρακτικές ενισχύοντας την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή απόψεων  ανάμεσα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και των πολιτιστικών φορέων και μουσείων.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, μουσειολόγους, μουσειοπαιδαγωγούς, φοιτητές, σπουδαστές, ερευνητές,  εμψυχωτές ομάδων άτυπης εκπαίδευσης και σε όποιον ενδιαφέρεται για τις θεματικές του.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το δείτε εδώ:

https://www.dropbox.com/s/ka7nn5ehj1o54by/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-7%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85.pdf?dl=0

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

18:00 Χαιρετισμοί

Κωνσταντίνος Μαλαφάντης, Καθηγητής, Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος

Ευαγγελία Κανταρτζή, Διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Iωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Κεντρικές Ομιλίες

18:20     1η Κεντρική Ομιλία

Κωνσταντίνος Μαλαφάντης, Καθηγητής, Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος

«…βαριά σταμνιά γιομάτα / με τη στάχτη των προγόνων»: Η ελληνική παράδοση, το στοιχείο της νεωτερικότητας και η ποίηση του Γ. Σεφέρη.

18:35     2η Κεντρική Ομιλία

Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος Ι.Ε.Π.

Τα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών.

18:50     3η Κεντρική Ομιλία

Αθανάσιος Μιχάλης, Επίκουρος Καθηγητής, Ε.Κ.Π.Α.

Διαδικασία σχεδιασμού προγραμμάτων σπουδών του γλωσσικού μαθήματος: το παράδειγμα των προγραμμάτων σπουδών της νέας ελληνικής γλώσσας του γυμνασίου.

19:05     4η Κεντρική Ομιλία

Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ομότιμη Eρευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κυκλική οικονομία και κλιματική κρίση. Ο κύκλος και η γραμμή: Παράδοση και νεωτερικότητα.

19:20     5η Κεντρική Ομιλία

Mario Paiano, Managing Director, Centro Machiavelli

Giulia Moretti, Training Agency & EU Projects, Centro Machiavelli Silvia Mascalchi, Resp. Gallerie degli Uffizi, Education Department

Erasmus+ KA2 - Research, Peer Education and non-formal learning - the HEROES project, between Cultural Heritage and Peer Approach

19:35     6η Κεντρική Ομιλία

Αθηνά Κρομμύδα, Πρόεδρος Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Η Ελληνική Παιδεία στα σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

----------------------------------------------------------------------------------------

Οι καινοτομίες στην Εκπαίδευση, Μουσεία-Τέχνες-Πολιτισμός, Καινοτόμες Διδακτικές Προσεγγίσεις σε όλα τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στο σχολικό πρόγραμμα, στις τέχνες, αλλά και στην προσχολική εκπαίδευση, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - Ειδική Αγωγή, Νέες τεχνολογίες -Οπτικουακουστικός Γραμματισμός, Ιστορία της εκπαίδευσης, Αναλυτικό Πρόγραμμα - Σχολικά εγχειρίδια, Εκπαιδευτική Έρευνα,              Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, είναι βασικές θεματικές ενότητες που θα προσεγγιστούν μέσα από εισηγήσεις, συζητήσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Πέραν των κεντρικών ομιλιών και των εισηγήσεων το Συνέδριο φιλοξενεί το Συμπόσιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) με θέμα «Καθολικός σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού: Σύγχρονες ενταξιακές πρακτικές στο σχολείο»

Τα Πρακτικά του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου θα δημοσιευτούν κανονικά όπως κάθε έτος (ηλεκτρονική έκδοση με ISBN)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ‒ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γραμματεία συνεδρίου:  Έλλη Λαμπαδαρίδου, Θάνος Φουργκατσιώτης   Ηλεκτρονική διεύθυνση: ekedisyconference@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου