Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Περιπέτεια στην Πορτοκαλί θάλασσα

 Το παραμύθι αυτό δημιουργήθηκε και εικονογραφήθηκε από την ομάδα των παιδιών του Summer Camp της Αστράμαξας , με έμπνευση από την "Αληθινή Ιστορία" του Λουκιανού, όπως τη διασκεύασε η Κατερίνα Δημόκα. Θα συνεχίσουμε και όλο τον Ιούλιο. Σας περιμένουμε να δημιουργήσουμε παρέα!



Περιπέτεια στην Πορτοκαλί θάλασσα

 

Μερικοί λένε πως ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου είναι το Πορτοκαλονήσι.

Βρίσκεται στο κέντρο της πορτοκαλί θάλασσας κι από τη μια μεριά συνορεύει με το Καροτονήσι, με το οποίο βρίσκεται σε διαρκή διαμάχη.

Από τη άλλη συνορεύει με τη θάλασσα των εσπεριδοειδών.

Στο Πορτοκαλονήσι τα ποτάμια αντί για νερό έχουν πορτοκαλάδα, που κυλάει στη θάλασσα και της έχει δώσει το πορτοκαλί χρώμα, αν και οι Καροτονησιώτες λένε πως το πορτοκαλί χρώμα οφείλεται στον καροτοχυμό που τρέχει από τα δικά τους ποτάμια.

Η πιο διάσημη ηρωίδα του Πορτοκαλονησιού είναι η Αθηνά Πορτοκάλογλου -καμία σχέση με τον μουσικό- που θεωρείται και κορυφαία σεφ. Φτιάχνει την καλύτερη πορτοκαλόπιτα.



Ο Κόμης Καρότος, άρχοντας του Καροτονησιού ισχυρίζεται πως η Πορτοκαλόπιτα δεν τρώγεται σε αντίθεση με την Καροτόπιτα που είναι η δική του σπεσιαλιτέ.

Θεωρώντας μάλιστα πως είναι και καλύτερος στη μαγειρική από την Αθηνά Πορτοκάλογλου την κάλεσε σε μαγειρική μονομαχία.

Συμφώνησαν να γίνει σε ουδέτερο έδαφος, στο Καρπουζονήσι. Κριτής θα ήταν η Βασίλισσα του νησιού Σπορίνα Καρπουζίνι.

Πράγματι συμφώνησαν και μια ωραία μέρα βρέθηκαν στο στάδιο του Καρπουζονησιού που είχε σχήμα γιγάντιου καρπουζιού. Πράσινο απ’ έξω με κόκκινα καθίσματα που είχαν επάνω σχεδιασμένους μαύρους σπόρους. Ακόμη και το χορτάρι ήταν βαμμένο κόκκινο!



Η Αθηνά έφτιαξε την Ουράνια Σούπα

Υλικά

3 πορτοκάλια

1 μπουκάλι σόδα

2 αυγά

1 Μπουκέτο μωβ λουλούδια

Ο Κόμης έφτιαξε το Κέικ Καρότου

Υλικά

2 καρότα

1 σοκολάτα

1 ποτήρι καροτοχυμός

1 αυγό

Ζάχαρη

Αλεύρι



Όταν τέλειωσαν πήγαν από ένα πιάτο στη Βασίλισσα. Αυτή δοκίμασε με προσοχή, ξαναδοκίμασε, έφαγ όλο το πιάτο της σούπας και το μισό κέικ κι αποφάσισε:

-Νικήτρια η Αθηνά Πορτοκάλογλου με την Ουράνια σούπα της

Χαμός έγινε στις κερκίδες. Οι Καρπουζονησιώτες και οι Πορτοκαλονησιώτες ζητωκραύγαζαν, οι Καροτονησιώτες διαμαρτύρονταν.

Ο Κόμης Καρότος έφυγε χωρίς να χαιρετίσει, αποφασισμένος να εκδικηθεί!

Πράγματι, την άλλη μέρα έστειλε τα καροτοσκάφη του στόλου του και με τα κανόνια τους βομβάρδισε με μυτερά καρότα τα καρπούζια καταστρέφοντας όλες τις καλλιέργειες.



Η Βασίλισσα Καρπουζίνι μαζί με μια αντιπροσωπεία πήγαν να βρουν την Αθηνά Πορτοκάλογλου για να τους βοηθήσει. Αυτή τους έδωσε πορτοκάλια και πορτοκαλάδες για αν έχουν αν φάνε οι συμπατριώτες τους και μετά με τη Βασίλισσα πήγαν αν βρουν τον τρομερό αλλά καλό μάγο Αλκαζάν στη μακρινή Αλκαζανία.

 

Ο μάγος τις υποδέχτηκε με χαρά και τους έδωσε το μαγικό καζάνι που αν το γέμιζες νερό και πότιζες τους σπόρους του καρπουζιού που είχες φυτέψει σε λίγες ώρες είχαν φυτρώσει μεγάλα και ωραία καρπούζια!



Πήραν τον δρόμο του γυρισμού χαρούμενες, όμως κάτι παράξενο είχε συμβεί.

 

Η Μάγισσα Κουνουπίδα η καλύτερη φίλη του Κόμη Καρότου είχε κάνει κάτι φοβερά μάγια. Κι έτσι, ενώ έλειπαν μόλις μερικές ώρες, ήταν σα να είχαν περάσει δυο ολόκληρα χρόνια.

Οι Καρπουζονησιώτς είχαν πια απογοητευθεί, νομίζοντας πως τους έχει ξεχάσει η Βασίλισσά τους, ενώ πέρασαν και μεγάλη πείνα.

Όμως η Αθηνά δεν έχασε το θάρρος της κι έδωσε κουράγιο και στη Βασίλισσα.

-Έχω μακρινό συγγενή τον Μάντη Μανταρίνη από το Μανταρινονήσι. Ίσως αυτός έχει κάποια ιδέα για αν γυρίσουμε στον σωστό χρόνο!

Πράγματι πήραν τον δρόμο για το Μανταρινονήσι που τον εύρισκες ακολουθώντας το άρωμα των μανταρινιών.

Εκεί βρήκαν τον Μάντη Μανταρίνη να φτιάχνει μαρμελάδα με Χιώτικα μανταρίνια.

Αυτός τις άκουσε και τους είπε:

-Θα βρείτε τη Λεμονίτα που ζει στο Λεμονονήσι. Εκεί δίπλα υπάρχει ένας μεγάλος βράχος και σε μια σπηλιά ζει ο Δράκος Περγαμόντος. Αυτός έχει ένα κούφιο δόντι και μέσα του ζει ένας μαγικός σκαραβαίος. Αυτός θα σας βοηθήσει να γυρίσετε τον χρόνο και να νικήσετε τον Κόμη Καρότο.



Πράγματι πήγαν στο Λεμονονήσι, και με τις οδηγίες της Λεμονίτας συνάντησαν τον Δράκο στον βράχο του. Του έβαλαν στο κεφάλι το μαγικό καζάνι, είπαν ένα ξόρκι που τους έμαθε ο Μάντης και έτσι κατάφεραν μέσα από το στόμα του να πάρουν το δόντι με τον σκαραβαίο.



Ο χρόνος έγινε κανονικός ενώ ο σκαραβαίος όρμησε στα καρότα στο Καροτονήσι και μέσα σε μια μέρα τα είχε εξαφανίσει.

Ο Κόμης πήρε το μάθημά του κι έτσι έγινε ειρήνη ανάμεσα στα νησιά.

Μέσα στη συμφωνία ήταν να δημιουργηθεί κι ένας ανάμικτος χυμός που θα έδινε μεγαλύτερη ζωντάνια σε όλους!


 


Συγγραφείς -εικονογράφοι

Λευτέρης Κουμεντάκης

Μαρία Κουμεντάκη

Ωρίων Λιάρος

Δήμητρα Μαντά

Λυδία Πάρχα

Ρεβέκκα Πάρχα

Μανώλης Σταυρακάκης

Κατερίνα Χαραλαμπέα


 


 

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

Γούναρη 229, Γλυφάδα,  Τηλέφωνα επικοινωνίας 2109613172 -6973527071

e-mail info@astramaxa.gr  / https://www.facebook.com/astramaxa

https://astramaxa.gr/contact/

Summer Camp 2023

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου