Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Οι "Όχθες" του Πάνου Καρκανεβάτου από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

 


Αποχαιρετιστήρια προβολή της θερινής σεζόν από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής με την βραβευμένη ταινία του Πάνου Καρκανεβάτου "Όχθες" την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 9μμ στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Θανάσης Βέγγος" (Νεαπόλεως 7).

Θα παραστεί ο σκηνοθέτης και ο διευθυντής φωτογραφίας Δημήτρης Κατσαΐτης για την συζήτηση με το κοινό.

Στα αξιοσημείωτα πως το σενάριο συνυπογράφει ο Ισίδωρος Ζουργός

Μετά το "Μεταίχμιο", το "Χώμα και Νερό" και το "Αθανασία - Καλά Κρυμμένα Μυστικά", ο Πάνος Καρκανεβάτος επιστρέφει με τη νέα του ταινία "Όχθες". Μία ιστορία αγάπης κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, μία σχέση που προσδοκά να ταξιδέψει πέρα από κάθε σύνορο, με τους ήρωες να βαδίζουν μεταξύ ζωής και θανάτου σε μία ναρκοθετημένη περιοχή, στο πέρασμα των παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη, τον Έβρο.

"Ένα ποτάμι σύνορο Ανατολής - Δύσης. Στην όχθη ένα φονικό ναρκοπέδιο. Ένας ναρκαλιευτής σκορπά γύρω του τη φήμη, ότι γητεύει το Κακό και ξετρυπώνει τον θαμμένο θάνατο. Καλλιτέχνης του επίφοβου, χορευτής μπροστά στο στόμα του Άδη. Μια νέα γυναίκα περνάει από το ποτάμι κάποιες σκοτεινές νύχτες τα παιδιά των εξαθλιωμένων, που έρχονται από την Ανατολή με το όνειρο της Ευρώπης. Η γυναίκα, άθυρμα της μοίρας, ένοχη στο κάθε της κοίταγμα στον καθρέφτη, θα αναμετρηθεί με τη ματιά του αγίου της όχθης. Συχνά ο κόσμος της αγάπης νικιέται αλλά δεν καταστρέφεται, μόνο μετοικεί σε άλλες όχθες. Η αγάπη, που όντως είναι, βεβαιώνει ότι αυτή είναι η αρχή, το αίτιο και ο τρόπος και πως τέλος δεν υπάρχει"


Σενάριο:Πάνος Καρκανεβάτος, Ισίδωρος Ζουργός
Διεύθυνση φωτογραφίας:Δημήτρης Κατσαΐτης
Μοντάζ:Kενάν Ακάουϊ
Ήχος:Βαγγέλης Ζέλκας
Μουσική:Nils Kacirek
Ηθοποιοί:Έλενα Μαυρίδου (Χρύσα), Ανδρέας Κωνσταντίνου (Γιάννης), Έφη Δρόσου (διευθύντρια ορφανοτροφείου), Γιάννης Καλατζόπουλος (Μιχάλης), Έκτωρ Καλούδης (διοικητής στρατοπέδου), Ταξιάρχης Χάνος (αστυνομικός δ
Παραγωγή:Vergi Film Productions
Παραγωγοί:Πάνος Καρκανεβάτος
Συμπαραγωγή:Vidicom Media (Germany), TAKSI (Turkey)
Συμπαραγωγοί:Peter Bardehle, Mahmut Ozden
Καλλιτεχνική διεύθυνση:Ιουλία Σταυρίδου
Κοστούμια:Ιουλία Σταυρίδου
Μακιγιάζ:Αλεξάνδρα Μυτά
Φορμάτ:DCP Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα-Γερμανία-Τουρκία
Έτος Παραγωγής:2015
Διάρκεια:96
Ελληνική διανομή:Odeon T. +30 210 6786 544 dvarouxis@odeon.gr www.odeon.gr
Επικοινωνία:Vergi Film Productions Πάνος Καρκανεβάτος T. +30 210 6561 330 panos2k@otenet.gr http://vergilab.gr http://riverbanksmovie.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου