Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και οι εκδόσεις Δίφωνο σας καλούν το Σάββατο 21 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στα εγκαίνια της έκθεσης της Ελεάνας Μάρκου, με τα έργα/ δημιουργίες της για το βιβλίο «Μπουκιά …και ταξίδι!» του Κώστα Στοφόρου με συνταγές του Νίκου Κουλούσια.
Με αφορμή την έκθεση και το βιβλίο θα πραγματοποιηθεί ένας γευστικός/ιστορικός περίπατος στην Πλάκα από τον Κώστα Στοφόρο.
Θα μάθουμε:
-Πού καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά η ντομάτα;
-Πώς γεννήθηκε η συκοφαντία
-Ποιες ταβέρνες πρωταγωνιστούν σε διάσημες ελληνικές ταινίες;
-Πού δοκίμαζε τη νέα σοδειά ο «Μεθύστακας» Ορέστης Μακρής;
-Ποιον σερβιτόρο ευεργέτησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης;
Ο περίπατος θα κλείσει στην ταβέρνα «Ξένιος Ζευς», όπου με ένα ποτήρι κρασί θα μάθουμε την ιστορία της από τη κυρία Λένα Φίλιου.
Για τη συμμετοχή στον περίπατο είναι απαραίτητη η αγορά του βιβλίου. (Ειδική τιμή για την εκδήλωση 12€)
Για το βιβλίο
Το βιβλίο περιλαμβάνει 11 ιστορίες που έγραψε ο Κώστας Στοφόρος και σχετίζονται με προϊόντα της ελληνικής κουζίνας:
Λάδι, μέλι, φέτα, σύκα, μαστίχα, φιστίκι, ντομάτα, αμνοερίφια, σαρδέλα, φακές και ζυμαρικά.
Ο Νίκος Κουλούσιας ετοίμασε πρωτότυπες συνταγές με βάση αυτά τα προϊόντα.
Η Ελεάνα Μάρκου ετοίμασε υπέροχες πρωτότυπες ζωγραφιές των τόπων και των προϊόντων.
Το βιβλίο μας ταξιδεύει από την αρχαία Αθήνα, στη Λέρο των Ιπποτών, στην Μονή των Καπουτσίνων λίγο πριν την Επανάσταση του ’21, στη Σάμο του 18ου -19ου αιώνα, στην Αίγινα στις αρχές του 20ου αιώνα, στη Χίο του 1920, στην Κάρπαθο της δεκαετίας του ’50, στην Αστυπάλαια της δεκαετίας του ’60, στη Ρούμελη στα τέλη του 20ου αιώνα, στη σημερινή Λέσβο, στη Λευκάδα αλλά και στην Αθήνα της εποχής μας.
Πέρα από τις ιστορίες γίνεται σύντομη αναφορά στους έντεκα τόπους που πρωταγωνιστούν.
Λοιπές πληροφορίες:
Σημείο συνάντησης: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα, 10556
Δείτε το σημείο στο google maps https://maps.app.goo.gl/a1BPdkcB7Yr5meWv6
Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου