Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τους πρόσφυγες: Εγκαίνια της Έκθεσης και βραβεύσεις









Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού -Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) οργάνωσαν  διαγωνισμό ζωγρα­φι­κής με θέμα τους πρό­σφυ­γες, στον οποίο συμμετείχαν μαθη­τές και μαθή­τριες πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης από τα σχο­λεία της Αττι­κής.

Τη Τετάρτη 1η Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με τα έργα των παιδιών παρουσία εκπαιδευτικών, γονιών και πολλών επισκεπτών του Μουσείου. Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και η Πρόεδρος του Μουσείου Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή απένειμαν  στους μικρούς καλλιτέχνες βραβεία και τιμητικά διπλώματα.





Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, και τα έργα των παιδιών θα αξιοποιηθούν και θα δωρηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Όπως διαπίστωσαν και οι επισκέπτες της έκθεσης, τα έργα των παιδιών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και είναι πραγματικά έργα τέχνης, που αποδεικνύουν ότι σε πολλά θέματα τα παιδιά βλέπουν καλύτερα από τους ενηλίκους.


Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης-Εθνικό Κέντρο Έρευ­νας & Διά­σω­σης
Σχολικού Υλικού, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
210 3250341/ info@ekedisy.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου