Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ZAGORIWOOD 2016: Για 7η χρονιά!

Poster 2016 μαύρηΔιαβάζω για το Zagoriwood, έχω ακούσει και δει τόσα και ...σκάω από τη ζήλια μου! Λες να τα καταφέρω φέτος;

ZAGORIWOOD 2016
Και… η περιπέτεια συνεχίζεται!
Για έβδομο συνεχόμενο Ιούλιο  θα σκαρφαλώσουμε στα βουνά της Ηπείρου και στα Κάτω Πεδινά, φορτωμένοι με κάμερες και υπολογιστές, ιδέες για ταινίες, επιθυμία να γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους, να ξαναβρούμε φίλους. Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη -δε χωρά αμφιβολία, αλλά η ζωή, οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας δε γίνεται να αναβάλλονται. Δράση λοιπόν, «action!» όπως λέμε και στον κινηματόγραφο.
Στο ZAGORIWOOD 2016 θα φάμε – θα πιούμε – και νηστικοί θα κοιμηθούμε, θα δούμε ταινίες, θα παραμονεύουμε πότε θα ξεχυθούν εκείνες οι θάλασσες από πυγολαμπίδες στον κάμπο των Πεδινών την ώρα που βραδιάζει, θα χαρούμε τα πανέμορφα βουνήσια πρωινά. Κυρίως όμως θα «λιώσουμε» στη δουλειά στα φετινά Εργαστήρια με δασκάλους τους εξαιρετικούς κινηματογραφιστές που συνεχίζει να μας προμηθεύει το διαρκώς ανανεωμένο ελληνικό σινεμά: Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Απόστολος Καρακάσης, Ηλίας Δημητρίου, Δώρα Μασκλαβάνου, Άκης Κερσανίδης, Γρηγόρης Καραντινάκης, Χρύσα Τζελέπη, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Κλεάνθης Δανόπουλος, Γιώργος Μακρής.
Το εργαστήριο κινηματογράφου ZAGORIWOOD προσκαλεί νέους και επίδοξους κινηματογραφιστές σε μια γιορτή με σύνθημα «ένας άνθρωπος + μία κάμερα + ένας υπολογιστής = μια πλήρης μονάδα δημιουργίας».
Το πρόγραμμα:
– «Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ» ( 7-14 Ιουλίου)
– «Από την ιδέα ως την ταινία» (11-24 Ιουλίου)
-«Υποκριτική στον κινηματογράφο» (12-15 Ιουλίου)
-«Ανοιχτή Θέα-εργαλεία για νέους κινηματογραφιστές» (13-22 Ιουλίου)
Ακόμα οι καθιερωμένες «Συναντήσεις», με την Δώρα Μασκλαβάνου να φέρνει μαζί της την καινούργια της ταινία “ΠΟΛΥ_ΞΕΝΗ”  (work in progress) στις 15 Ιουλίου, και τον Α. Καρακάση με την  πρόσφατη και βραβευμένη ταινία του «Επόμενος σταθμός Ουτοπία», στις 8 Ιουλίου.
Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα έχει η προβολή στις 9 Ιουλίου του ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη «Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ». Ο ίδιος ο διεθνούς φήμης κινηματογραφιστής θα μας παρουσιάσει (με τη βοήθεια της τεχνολογίας) την πρώτη ταινία που γυρίστηκε στα Ζαγοροχώρια 55 χρόνια πριν, στο μακρινό 1961.
Για μερικές ακόμα κινηματογραφικές και μουσικές εκπλήξεις που σχεδιάζονται θα υπάρξουν στην ώρα τους οι ανακοινώσεις.
Για έβδομη χρονιά, από τις 7 ως τις 24 Ιουλίου, σας περιμένουμε ξανά στα Ζαγοροχώρια για μια ακόμα βουτιά στη μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο των κινούμενων εικόνων!
Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για δήλωση συμμετοχών στο zagoriwood@gmail.com. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο +306945130700 και στο επίσημο site του Zagoriwood στο ίντερνετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου