Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Ένας …γευστικός περίπατος στη Πλάκα - Ταξίδι στην αρχαία ελληνική κουζίνα





Τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί,  το Greek Cultural Institute  και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων θα μας οδηγήσει μέχρι τη Στοά του Αττάλου.

Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις συνήθειες της διατροφής των αρχαίων Αθηναίων, να μάθουμε μυστικά της κουζίνας, να γνωρίσουμε τις συνήθεις της καθημερινής ζωής, να ανακαλύψουμε τα μαγειρικά σκεύη της εποχής.

Περπατώντας στα στενά της Πλάκας θα ταξιδέψουμε στο χρόνο, και στην εποχή όπου για να φύγει ο καπνός του μαγειρέματος απλώς άνοιγαν μια τρύπα στη στέγη!  Θα μάθουμε ακόμη τη μεγαλύτερη λέξη -συνταγή, ποιο έντομο ήταν εκλεκτός μεζές και ανέκδοτα για τις διατροφικές συνήθειες.  


Στη διαδρομή μας ως τη Στοά του Αττάλου θα γνωρίσουμε και τις πιο ιστορικές ταβέρνες -στέκια της Πλάκας που τίμησαν με την παρουσία τους συγγραφείς, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. 

Στο τέλος του περιπάτου θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες συνταγές της αρχαίας ελληνικής κουζίνας.

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά  10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Πληροφορίες:
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
-Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης
Σχολικού Υλικού, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
210 3250341/ info@ekedisy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου