Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Ένας περίπατος με γευστικές εκπλήξεις!


Τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί,  το Greek Cultural Institute  και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων θα μας οδηγήσει μέχρι τη Στοά του Αττάλου.
Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις συνήθειες της διατροφής των αρχαίων Αθηναίων, να μάθουμε μυστικά της κουζίνας, να γνωρίσουμε τις συνήθεις της καθημερινής ζωής, να ανακαλύψουμε τα μαγειρικά σκεύη της εποχής.

Περπατώντας στα στενά της Πλάκας θα ταξιδέψουμε στο χρόνο, και στην εποχή όπου για να φύγει ο καπνός του μαγειρέματος απλώς άνοιγαν μια τρύπα στη στέγη!  Θα μάθουμε ακόμη τη μεγαλύτερη λέξη -συνταγή, ποιο έντομο ήταν εκλεκτός μεζές και ανέκδοτα για τις διατροφικές συνήθειες.  

Στη διαδρομή μας ως τη Στοά του Αττάλου θα γνωρίσουμε και τις πιο ιστορικές ταβέρνες -στέκια της Πλάκας που τίμησαν με την παρουσία τους συγγραφείς, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. 
Στο τέλος του περιπάτου θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες συνταγές της αρχαίας ελληνικής κουζίνας.

Όμως θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και αρχαίες ελληνικές γεύσεις! Η Wish atcare ( http://www.wish-snacks.gr ) θα είναι μαζί μας προσφέροντας σε όσους συμμετέχουν στον περίπατο μπάρες δημητριακών που είναι ό,τι πιο κοντινό στην αρχαία ελληνική διατροφή. Από τα αγαπημένα γλυκίσματα των αρχαίων Ελλήνων ήταν οι σησαμίδες (με μέλι, σουσάμι και λάδι) και τα ξερά σύκα με αμύγδαλα! 



Όπως σημειώνει ο Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διευθύνων Σύμβουλος στο Κέντρο Εκπαίδευσης Διατροφικών Διαταραχών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών, «η παγκόσμια πρώτη παραγωγή θρεπτικής μπάρας είναι το γνωστό μας από αρχαιοτάτων χρόνων, το Ελληνικό παστέλι, παρασκευασμένο παραδοσιακά από σουσάμι και μέλι»

Άλλωστε η ενέργεια που δίνουν οι μπάρες θα μας είναι απαραίτητη. Έχουμε αρκετό περπάτημα!
Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά  10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Πληροφορίες:
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
-Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης
Σχολικού Υλικού, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
210 3250341/ info@ekedisy.g



ΥΓ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα προϊόντα υγιεινής διατροφής Wish  και ο οργανισμός Make-A-Wish ενώνουν τις δυνάμεις τους από  1/11/2016 έως 31/1/2017 για να εκπληρώσουν τις Ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες.  Με κάθε αγορά προιόντος Wish Crunchy με την ειδική σήμανση 0,10€ πηγαίνουν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), για να ενισχυθεί ο αγώνας των παιδιών αυτών με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου