Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στη Λάρισα

Βιωματικό Σεμινάριο
του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
στη Λάρισα

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης συνεχίζει τα ταξίδια του στην Ελλάδα με επόμενο σταθμό τη Λάρισα, όπου το Σάββατο 12 Νοεμβρίου από τις 11πμ έως τις 4μμ  στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Κούμα 28, 41 223 Λάρισα Τηλ.:2410 287508) θα πραγματοποιήσει Βιωματικό Σεμινάριο για γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές με θέμα «Τα μικρά αφεντικά: Μια «μαγική συνταγή» για την οριοθέτηση της συμπεριφοράς των παιδιών μας» με επιμορφώτρια Δρα Παιδαγωγικών Επιστημών και Σχολική Σύμβουλο Κατερίνα Καζέλα

Δυο είναι τα κεντρικά θέματα που θα απασχολήσουν το Σεμινάριο: 

-Πόσο εύκολο είναι να θέσουμε όρια στα παιδιά;
-Τι πρέπει να γνωρίζουμε ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί για να βοηθήσουμε στην οριοθέτηση των παιδιών μας;


Στο εργαστήρι αυτό  γονείς, εκπαιδευτικοί και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποσαφηνίσουν τις έννοιες της Οριοθέτησης και Πειθαρχίας. Θα ενημερωθούν για τα οφέλη, το χρόνο έναρξης της οριοθέτησης των παιδιών και ειδικότερα την οριοθέτηση των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας καθώς και τη γνωριμία τους με τις βασικές αρχές της οριοθέτησης.
Ένα σημαντικό μέρος του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί στη μέθοδο οριοθέτησης των Φυσικών και Λογικών Συνεπειών, με εκτενή αναφορά σε παραδείγματα και αντιπαραδείγματα χρήσης της οριοθέτησης- λογικών συνεπειών και πειθαρχίας στην καθημερινή οικογενειακή ζωή και εκπαιδευτική πρακτική.
Στο εργαστήρι θα δοθεί έμφαση σε βιωματικές τεχνικές τροποποίησης της συμπεριφοράς όπως η υπόδυση ρόλων, η εμψύχωση κούκλας  και η ομάδα θα επεξεργαστεί μελέτες περίπτωσης,  με τη μορφή workshops

Σύντομο Βιογραφικό
Η Κατερίνα Καζέλα είναι Σχολική Σύμβουλος. Έχει σπουδάσει Νηπιαγωγός στην Κύπρο και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει διδάξει  με σύμβαση Π.Δ 407/80 στο Π.Τ.Π.Ε του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα  εστιάζουν σε ζητήματα διδακτικής μεθοδολογίας με έμφαση στη δημιουργία κατάλληλων αναπτυξιακών περιβαλλόντων που βασίζονται στις αρχές της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας και μάθησης, διδακτικής των Φ.Ε, καθώς και στην πειραματική εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων στην προσχολική εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και διαθέτει πλούσιο επιμορφωτικό έργο σε δημόσιους και άλλους επιστημονικούς φορείς. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει την έκδοση βιβλίου, συμμετοχές σε βιβλία και συλλογικούς τόμους, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.


Δίδακτρα Σεμιναρίου:
Δίδακτρα: 20€,  Φοιτητές: 15€,   Άνεργοι: 15€
Παρέχονται:
    Βιβλιογραφία
    Σημειώσεις και εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή
    Φάκελος
    Βεβαίωση

Πλη­ρο­φο­ρίες/ Εγγραφές:
Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης-Εθνικό Κέντρο Έρευ­νας & Διά­σω­σης
Σχολικού Υλικού, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
210 3250341/
info@ekedisy.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου