Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Συνέδρια για Μυριβήλη και Κουντουρά

Η σημαντική είδηση από τη νέα ιστοσελίδα Διαδρομή
Η Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου προαναγγέλλει τη διοργάνωση δύο Συνεδρίων για τους Μίλτο Κουντουρά και Στράτη Μυριβήλη, στις αρχές της άνοιξης του 2019, με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2019, 130 χρόνων από τη γέννηση του Μ. Κουντουρά και 50 χρόνων από τον θάνατο του Σ. Μυριβήλη.

Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Ο Στράτης Μυριβήλης (πραγματικό ονοματεπώνυμο: Ευστράτιος Σταματόπουλος, 30 Ιουνίου 1890 – 19 Ιουλίου 1969) ήταν Έλληνας συγγραφέας, από τους σημαντικότερους πεζογράφους της Γενιάς του '30. Γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Συκαμιά στην υπόδουλη ακόμα στους Οθωμανούς Λέσβο, στις 30 Ιουνίου του 1890 και ήταν το μεγαλύτερο από τα συνολικά πέντε παιδιά του εμπόρου Χαράλαμπου Σταματόπουλου και της Ασπασίας Γεωργιάδη.
Αποτέλεσμα εικόνας για Μιλτος Κουντουρας Photo



Ο Μίλτος Κουντουράς γεννήθηκε στο Σκόπελο της Λέσβου. Την αγάπη του για τα γράμματα τη χρωστά στον πατέρα του Γεώργιο Κουντουρά, ο οποίος ασχολήθηκε πολύ με τη μόρφωση των παιδιών του. Από το 1905 γίνεται συνδρομητής του περιοδικού «Διάπλασις των Παίδων» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, όπου και στέλνει έργα του με το ψευδώνυμο «η ψυχή της Λέσβου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου