Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Η τελετή Βράβευσης του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων»




Για έκτη συνεχή χρονιά, η Τελετή Βράβευσης του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης:

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, σας καλούν στην τελετή απονομής των βραβείων του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου από τις 11πμ στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Η Τελετή πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών. Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους.

Από το Kολλέγιο Πνοή Αγάπης στην Αλβανία, τη Μεγάλη του Γένους Σχολής και το Ζωγράφειο στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι τα Χανιά, την Αμφίκλεια, τη Νάουσα, το Πέραμα, τη Σπάρτη, τη Χαλκιδική, τη Λαμία, τη Θεσσαλονίκη, τη Κόρινθο, τη Ρόδο κι άλλες γωνιές της Ελλάδας οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία. Πολλές από τις ταινίες θα μπορoύσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ!

Θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να τους βραβεύσουμε για τις δημιουργίες τους, αλλά και να γνωρίσουμε από κοντά όλα αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της Ελλάδας! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου