Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Περίπατοι Ιστορικοί, συναρπαστικοί και ...μυστηριώδεις τον Ιανουάριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης



-Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί: Εκκλησίες της παλιάς Αθήνας

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει τον πρώτο περίπατο της χρονιάς στις εκκλησίες της παλιάς Αθήνας... Από τον Άγιο Νικόλαο τον Ραγκαβά και την Αγία Αικατερίνη, μέχρι τον Άγιο Ελευθέριο και την Καπνικαρέα, θα ανακαλύψουμε μοναδικές ιστορίες που συνδέονται με τις εκκλησίες της παλιάς Αθήνας.







-Κυριακή 19 Ιανουαρίου 12 το μεσημέρι: Mystery Walk/ Έγκλημα στην Πλάκα

Ακολουθώντας μια σειρά από ίχνη ανακαλύπτουμε στοιχεία για ένα μυθιστορηματικό έγκλημα που διαπράχθηκε στην Αθήνα της Κατοχής. Στη συνέχεια με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει φτιάχνουμε τη δική μας εκδοχή αυτής της αστυνομικής ιστορίας.










-Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί: Εκδήλωση, περίπατος και ξενάγηση στο Εβραϊκό Μουσείο στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης για το Ολοκαύτωμα.  

Αποτέλεσμα εικόνας για εβραικο μουσειο αθηνα"

Τρεις συγγραφείς, η Εύα Κασιάρου, ο Γιώργος Μπουγελέκας και ο Κώστας Στοφόρος συζητούν με δυο εκπαιδευτικούς, τη Γιούλη Χρονοπούλου και τον Κώστα Θεριανό για τον τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί η μυθοπλασία στην εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να μείνει ζωντανή η μνήμη. Μαζί μας η Κατερίνα Καμπανέλλη, υπεύθυνη του Αρχείου Iάκωβου Καμπανέλλη και της ιστοσελίδας Kambanellis.gr, κόρη του συγγραφέα του εμβληματικού «Μαουτχάουζεν».
Θα ακολουθήσει περίπατος στην Πλάκα με αναφορά στα όσα έγιναν στην Αθήνα της Κατοχής, οδηγώντας στη σωτηρία εκατοντάδων Ελλήνων Εβραίων.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη με ξενάγηση στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος



Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου