Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου: Σικελική Βραδιά στο "Πόρτο Κάγιο"

 


Τη Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ σας περιμένουμε στο μεζεδοπωλείο Πόρτο Κάγιο στην Αγία Παρασκευή, όπου θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην Ιστορία, στις γεύσεις και στις παραδόσεις της Ιταλίας που ξεκίνησε από την περασμένη χρονιά με την ομάδα αφήγησης "Παραμυθανθός".

Επόμενος σταθμός μας είναι η Σικελία.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως από το Σικελία ξεκινούσαν οι πιο ικανοί μάγειρες για να κατακτήσουν τους καλοφαγάδες στα πέρατα του ελληνικού κόσμου. 

Θεωρείται μάλιστα ότι ο πρώτος συγγραφέας βιβλίου μαγειρικής ήταν ο Μίθαικος ο οποίος συνέγραψε τη σικελική οψοποιία.

Η μόδα των Σικελών μαγείρων στην αρχαία Αθήνα θυμίζει κάπως τη σημερινή μανία με τους διάφορους σεφ και σατιρίστηκε δεόντως από τον Αριστοφάνη και άλλους κωμωδιογράφους.

Και σήμερα η Σικελία ξεχωρίζει για τη γαστρονομία της.

Πέρα από το σχετικό αφιέρωμα, που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος, θα ακούσουμε τραγούδια και παραμύθια από τη Σικελία από την Ομάδα αφήγησης Παραμυθανθός και θα μιλήσουμε για έναν μύθο που ενώνει τη Σικελία με την Πελοπόννησο.



Αφορμή για την εκδήλωση το νέο βιβλίο του Κώστα Στοφόρου «Στον ιστό της Αράχνης -από τη Ρώμη στη Κατάνια και στη Κεφαλονιά» (εκδόσεις Κέδρος) που θα μας ταξιδέψει στη Κατάνια και στις Συρακούσες.



Θα μιλήσουμε ακόμη για τις προσωπικότητες που ανέδειξε η Σικελία με κεντρικά πρόσωπα τον Λουίτζι Πιραντέλλο και τον Αντρέα Καμιλέρι.




Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τυπικά πιάτα της κουζίνας της Σικελίας.

 

Ομάδα αφήγησης Παραμυθανθός

Αφήγηση: Δημήτρης Μάλλης – Καλλιρρόη Μουλά

Μουσική: Δημήτρης Μάλλης

 

Κόστος: 12 ευρώ -στην τιμή περιλαμβάνεται κρασί και παραδοσιακοί μεζέδες από τη Σικελία

 

Πληροφορίες:

Πόρτο Κάγιο, Γαρυττού 112 Αγία Παρασκευή -κοντά στο Μετρό Χαλάνδρι- τηλ.  21 0600 3352 /6974586419

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου