Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα Ταξίδι Φιλαναγνωσίας σε Ρόδο Και Καστελόριζο: Με όπλο το βιβλίο απέναντι σε μια δύσκολη συγκυρία

 



Ένα Ταξίδι Φιλαναγνωσίας σε Ρόδο Και Καστελόριζο:

Με όπλο το βιβλίο απέναντι σε μια δύσκολη συγκυρία

 

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει δράσεις για την ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας.

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες το «Ταξίδι Φιλαναγνωσίας» ξεκίνησε τον περασμένο  χρόνο από δυο νησιά που δοκιμάζονται παντοιοτρόπως: Τη Χίο και τη Λέσβο.

Μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί αυτός ο πρώτος κύκλος με μια σειρά εκδηλώσεων στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

Έτσι θα βρεθούμε εκεί από τη Δευτέρα 4 μέχρι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου με σκοπό να πραγματοποιήσουμε δράσεις σε σχολεία, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και εκδηλώσεις που θα απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, τηρώντας πάντοτε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τα όσα θα έχουν αποφασιστεί σχετικά.

Κεντρικός τίτλος των δράσεων μας είναι:

 Για να αγαπήσουμε το διάβασμα - δράσεις φιλαναγνωσίας για μικρούς και μεγάλους!

Κεντρική εκδήλωση θα είναι μια Ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Ρόδον».

Η εκδήλωση έχει τίτλο:  Από τη λογοτεχνία ενηλίκων στα βιβλία για παιδιά- Πώς να αγαπήσουμε το διάβασμα: Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της οικογένειας

Πέραν των κεντρικών ομιλιών, στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν δράσεις Φιλαναγνωσίας από σχολεία της Ρόδου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολεία της Ρόδου (4-6 Οκτωβρίου) και στη συνέχεια στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Καστελόριζου (7 Οκτωβρίου), όπου θα πραγματοποιηθεί και ανοικτή εκδήλωση.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα.


Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το 210-3250341 -info@ekedisy.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου