Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Νέο Παραμύθι της Αστράμαξας: Περιπέτεια στον Υδρόκοσμο

Το ταξίδι μας -με την Αστράμαξα -στ' αστέρια συνεχίζεται. Μετά το βιβλίο "Ο Λουκάς, η Ούφα, το τένις και το φίδι με τα δέκα κεφάλια", ήρθε η "Περιπέτεια στον Υδρόκοσμο". Σας περιμένουμε να δημιουργήσουμε μαζί τα επόμενα βιβλία μας!  



ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΚΟΣΜΟ




Γάμος στον Υδρόκοσμο

Ο Υδρόκοσμος είναι ένας μακρινός πλανήτης σκεπασμένος από θαλασσινό νερό. Εκεί ζουν τα πιο παράξενα ψάρια του σύμπαντος.

Μια από τις διασημότητες του μικρού αυτού πλανήτη είναι ο Μπάμπης το Συγγραφόψαρο, διάσημος για το μυθιστόρημά του «20 χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα» που είναι το μεγαλύτερο best seller όλων των εποχών.

Ο Μπάμπης λέει πως του το έκλεψε ένας συγγραφέας από τη Γη και το κυκλοφόρησε εκεί με το όνομά του. Λέγεται Ιούλιος Βερν και είχαν γνωριστεί σε ένα ταξίδι στη Σελήνη!

Όμως σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα: Ο Μπάμπης παντρεύεται με την Μπένη το Ουρανόψαρο με την οποία είναι χρόνια ερωτευμένος.



Κουμπάρα τους είναι η Αναστασία το Καρδιόψαρο και η τελετή είναι υπέροχη. Όλος ο πλανήτης είναι καλεσμένος στο γαμήλιο τραπέζι!

Όλος;

Όχι ακριβώς!

Ένας μόνο λείπει: Ο Ντένις το Ρομποτόψαρο.

Ο Ντένις είναι κι αυτός ερωτευμένος με την Μπένη όμως εκείνη προτίμησε τον Μπάμπη.

Ο Ντένις, που είναι μοχθηρός κυκλοφόρησε τη φήμη πως οι «20 χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα» είναι του Ιουλίου Βερν και ο Μπάμπης είναι ένας απλός αντιγραφέας.

Εμφανίζεται ξαφνικά στο γλέντι κι αρχίζει αν φωνάζει πως ο Μπάμπης είναι απατεώνας. Τότε εκείνος αρπάζει το φωτόσπαθό του κι αρχίζει μονομαχία.

-Βοήθεια! Φωνάζει η Μπένη καθώς την ώρα που οι δυο τους μονομαχούν ένα δίχτυ πέφτει πάνω τους.

Ο Μπάμπης, ο Ντένις, η Μπένη και η Αναστασία βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι σε ένα γερό δίχτυ.

Αυτός που τους έπιασε είναι ο Αντώνης ο ψαράς, που ήρθε από τον Νερόκοσμο, τον γειτονικό πλανήτη, όπου επειδή έχει μόνο γλυκό νερό δεν υπάρχουν θαλασσινά ψάρια κι έτσι είναι περιζήτητα.



Τα τέσσερα ψάρια προσπαθούν αν ελευθερωθούν, αλλά ο Αντώνης τους τραβάει γερά.

Ευτυχώς εμφανίζεται ένα δελφίνι που κρατάει στα δόντια του μαχαίρι. Το δίνει στον Μπάμπη, αυτός σκίζει τα δίχτυα και το σκάνε.



Ο Αντώνης ο ψαράς, τραβάει πια τα σκισμένα του δίχτυα οργισμένος. Θα γυρίσει με άδεια χέρια στον Νερόκοσμο…



Ο Μπάμπης και ο Ντένος αποφασίζουν να λύσουν τις διαφορές τους παίζοντας σκάκι.

Το σκάκι στον Υδρόκοσμο είναι λίγο περίεργο:

Τα πιόνια είναι κοχύλια

Στη θέση των δικών μας πύργων υπάρχουν βράχοι. Αντί για άλογα έχει ιππόκαμπους κι αντί για αξιωματικούς -γαρίδες. Κυρίαρχοι είναι το Βασιλόψαρο και το Βασιλισσόψαρο…

Οι κανόνες πάντως είναι ίδιοι με το γήινο σκάκι.



Στρώθηκαν λοιπόν να παίξουν κι όλοι είχαν μαζευτεί αν δουν τον μεγάλο αγώνα. Ο Ντένις υποσχέθηκε πως αν χάσει θα τους αφήσει ήσυχους. Είχε βλέπετε, μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του…

 

Όμως, μετά από λίγη ώρα ο Μπάμπης κάνει ματ στον Ντένις κι εκείνος φεύγει θυμωμένος. Έχασε στον αγώνα και κανείς δεν πιστεύει τις συκοφαντίες του.



Όλoι οι καλεσμένοι χαρούμενοι πια πήγαν στο γαμήλιο πάρτι που έγινε στην Κίτρινη Παραλία του Star Fish Hotel. Χόρεψαν Μακαρένα και διασκέδασαν με όλα όσα είχε οργανώσει το Θεατρόψαρο.

 



Το Θεατρόψαρο χάρισε στο ζευγάρι ένα μαγικό καπέλο που σε κάνει αόρατο

Το Μαγικόψαρο τους χάρισε μια Αστράμαξα

Το Δελφίνι ένα βιβλίο που διαβάζει τη σκέψη σου και γράφει αυτά που φαντάζεσαι.

Όλοι διασκέδασαν πολύ με το μαγικό καπέλο, αφού όποιος το φορούσε εξαφανιζόταν: Τη μια χάθηκε η νύφη, την άλλη ο γαμπρός, την άλλη η κουμπάρα… Μέχρι κι ο παππάς το δοκίμασε!

Μετά τον γάμο πήγαν ένα ταξίδι του μέλιτος τον γύρο του Υδρόκοσμου με την υπέροχη Αστράμαξά τους.

Και τι δεν είδαν στο ταξίδι τους: Ένα τεράστιο Σπιτόψαρο, μπουκαλόψαρα, αχλαδόψαρα, αστερίες, ξαστερίες… Μέχρι κι ένα Αντίψαρο από την Αντίπαρο πέτυχαν!

 



Λίγο καιρό μετά τον γάμο, ο Μπάμπης πήρε πάλι την Αστράμαξα, αυτή τη φορά για να πάει στον πλανήτη Ονειρόκοσμο για να ολοκληρώσει το νέο του βιβλίο που ήταν αφιερωμένο στην αγαπημένη του Μπένη. Είχε αποφασίσει αν το ονομάσει «Ουράνια τόξα» για να θυμίζει τα χρώματα του Ουρανόψαρου.

Στον Ονειρόκοσμο συνάντησε και την Ίριδα που του χάρισε ένα ειδικό ποτιστήρι με το οποίο έσταζες χρώμα στο βιβλίο κι αμέσως δημιουργούν πολύχρωμες εικόνες που ταίριαζαν με το περιεχόμενο.

Πολύ σύντομα ο Μπάμπης ολοκλήρωσε το βιβλίο ου, το καλύτερο που είχε γράψει μέχρι τώρα και πήρε την Αστράμαξα να γυρίσει στον Υδρόκοσμο και στην Μπένη. Ανυπομονούσε να της το διαβάσει.

Όμως ο Ντένις δεν το είχε βάλει κάτω!

Έβαλε καραμέλες με ένα ειδικό εργαλείο στον μηχανισμό της Αστράμαξας κι εκείνη άρχισε να επιπλέει. Ο Μπάμπης δεν μπορούσε να ανασάνει καθώς έβγαινε από τη θάλασσα.

 



Ευτυχώς εμφανίστηκε πάλι το Δελφίνι που τον τράβηξε από την Αστράμαξα, τον πήρε στη ράχη του και τον γύρισε στο σπίτι του και στη Μπένη.

Η χαρά τους ήταν μεγάλη. Κι έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ο Μπάμπης της διάβασε το βιβλίο που είχε γράψει γι’ αυτήν.



Ήταν ανώτερο από τις «20 χιλιάδες λεύγες», αλλά και από τον «Μιχαήλ Σφουγγαρόφ», «Τα τέκνα του Ψαράρχου Μπραντ», «Το ταξίδι στο κέντρο του Υδρόκοσμου» ακόμη και από το «Από τον Υδρόκοσμο στη Σελήνη»!

 

 Όσο για τον Ντένις, τον συλλάβανε και ακόμη βρίσκεται σε κάποια φωλιά χταποδιού που τον έχει να του κάνει τις δουλειές!

Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

 

 

ΤΕΛΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου