Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Δεινοτρέλα: Ο πλανήτης που ...δεν μας έδειξε η NASA

 H NASA δεν μας τον έδειξε, αλλά εμείς, στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της Αστράμαξας τον ανακαλύψαμε, όπως και τον πλανήτη Υδρόκοσμο, αλλά και την Ούφα.

Το νέο μας παραμύθι φτιάχτηκε από τη συλλογική φαντασία των παιδιών.

Σας περιμένουμε και στις επόμενες δημιουργικές μας εξερευνήσεις!




Περιπέτεια στον πλανήτη Δεινοτρέλα

 

Ο πλανήτης Δεινοτρέλα, είναι το μέρος του σύμπαντος όπου ακόμη ζουν δεκάδες είδη δεινοσαύρων.

Ένας από αυτούς είναι και ο Λάκης ο Δεινόσαυρος, πρωταθλητής στους αγώνες τρεξίματος -έτσι λέει τουλάχιστον και υποστηρίζει πως είναι ο πιο γρήγορος δεινόσαυρος στον πλανήτη.

Στην πραγματικότητα η πιο γρήγορη είναι η Λόλα, που βλέποντας τον να καμαρώνει τον προκαλεί σε αγώνα. Ο Λάκης χάνει και είναι απαρηγόρητος.

Αποφασίζει να πάει στην Πλανητάρχη Ρωξάνη (κάτι σαν πρωθυπουργό της Δεινοτρέλας) και να πει ψέματα πως οι αγώνες είναι επικίνδυνοι.

Δωροδοκώντας τον σωματοφύλακα της Ρωξάνης, τον Φρουρό -όλοι τον ξέρουν έτσι- καταφέρνει να φτάσει στο γραφείο της και να την πείσει πως οι αγώνες είναι επικίνδυνοι κι ότι έχουν σκοτωθεί δεκάδες δεινόσαυροι.

Ο Φρουρός που πήρε πολλά χρυσά νομίσματα από τον Λάκη, επιβεβαιώνει τα ψέματά του  και η Πλανητάρχης απαγορεύει τους αγώνες για ένα μήνα.



Η Λόλα στενοχωριέται πολύ όταν μαθαίνει τα νέα και αποφασίζει να αντιδράσει. Παίρνει τη γάτα της, τη Λουίζα και πηγαίνει να επισκεφθεί κι αυτή την Πλανητάρχη.

Ο Φρουρός φυσικά προσπαθεί να τις εμποδίσει, όμως η γάτα περνάει κάτω από τα πόδια του και φτάνει στη Ρωξάνη. Η γάτα αυτή έχει ένα κολάρο που γράφει: «όταν κάποιος λέει ψέματα, φταρνίζομαι»  




Η Λόλα, που περνάει κι αυτή από τον Φρουρό πείθει την Πλανητάρχη να φωνάξει τον Λάκη και να πει μπροστά στη γάτα της τις ιστορίες του για τα δήθεν ατυχήματα στους αγώνες.

Η Πλανητάρχης Ρωξάνη φωνάζει τον Λάκη που αρχίζει να λέει πως πέθαναν 170 δεινόσαυροι στους αγώνες και η γάτα η Λουίζα φταρνίζεται ασταμάτητα.




Τότε η Πλανητάρχης καταλαβαίνει πως ο Λάκης και ο Φρουρός τον είχαν γεμίσει με ψευτιές. Φωνάζει λοιπόν, την αστυνόμο Ντέρικ που τους συλλαμβάνει και τους κλείνει στη φυλακή…

Εκεί τσακώνονται συνεχώς μέσα στο κελί φωνάζοντας ο ένας στον άλλο. Οι υπόλοιποι φυλακισμένοι δεινόσαυροι έχουν θυμώσει πολύ και τους λένε πως αν δεν σταματήσουν τις φωνές, «θα τους δείξουν αυτοί»

Όμως η αδερφή του Φρουρού, η σατανική μάγισσα Δούκισσα, τους ελευθερώνει, υπνωτίζοντας τους φρουρούς και ανοίγοντας τη φυλακή με ένα μαγικό κλειδί.

Τους βοηθάει να κρυφτούν και μια και δυο πηγαίνει και στην Πλανητάρχη που την πείθει, πάλι με τα μαγικά της όχι μόνο να μη τους συλλάβουν, αλλά να γίνει και νέος αγώνας ανάμεσα στον Λάκη και στη Λόλα για να φανεί ποιος είναι πραγματικά ο καλύτερος.

Φτιάχνει κι ένα μαγικό φίλτρο με καρπούζι, κεράσι, φράουλα και τρίχες γάτας που το δίνει στον Λάκη πριν τον αγώνα και φυσικά εκείνος κερδίζει!



Όμως το φίλτρο έχει παρενέργειες: Μετά από λίγες μέρες ο Λάκης όχι μόνο δεν μπορεί να τρέξει, αλλά περπατάει και σε slow motion. Όλοι καταλαβαίνουν πως κάτι περίεργο συμβαίνει.


Η Λόλα ζητάει επανάληψη του αγώνα από τη Βασίλισσα Κρυσταλλένια, που το σώμα της είναι γεμάτο κρύσταλλα και είναι η μεγαλύτερη αρχόντισσα της Δεινοτρέλας, ανώτερη κι από την Πλανητάρχη.


Εκείνη συμφωνεί και στον νέο αγώνα οι δυο δεινόσαυροι έρχονται ισοπαλία!

Ο Λάκης συλλαμβάνει ένα πονηρό σχέδιο και φεύγει για τον Γατοπλανήτη. Ο πλανήτης αυτός έχει αυτιά γάτας και ουρά. Εκεί ζουν γάτες κάθε είδους.


Από εκεί παίρνει τον Μπόρις και επιστρέφει στη Δεινοτρέλα. Ο στόχος τους είναι ο Μπόρις να γοητεύσει τη Λουίζα, τη γάτα της Λόλας, να την παντρευτεί κι έτσι να συμφιλιωθούν και να  γίνουν συγγενείς.

Έτσι λέει τουλάχιστον.

Στην πραγματικότητα, στο τραπέζι του γάμου ρίχνει δηλητήριο στο φαγητό της Λουίζας που κοντεύει να πεθάνει.

Κι έτσι θα είχε γίνει, αν δεν υπήρχε ο μάγος -κτηνίατρος Ντακτάρι, που τον κάλεσαν αμέσως κι έσωσε τη Λουίζα.

Ο Μπόρις που την ερωτεύθηκε στ’ αλήθεια δεν καταλάβαινε τι είχε συμβεί.



Έτσι κάλεσαν τον πιο διάσημο ντετέκτιβ όλων των εποχών, τον Σέρλοκ Χολμς, που με τον βοηθό του, τον Δόκτορα Γουάτσον εξιχνίασαν αμέσως το έγκλημα.

Βρήκαν τα αποτυπώματα ου Λάκη στο μπουκάλι με το δηλητήριο.

Όμως αντί αν μπει πάλι στη φυλακή, η μάγισσα Ελεωνόρα που είχε μετανιώσει για τη βοήθεια που πρόσφερε στη σατανική Δούκισσα, έφτιαξε το φίλτρο του έρωτα:

Τριαντάφυλλο, παπαρούνα, ανακατεμένες με αγάπη και καλοσύνη κι ένα κομμάτι κρύσταλλο από την Κρυσταλλένια.

Μόλις το ήπιε ο Λάκης έγινε άλλος δεινόσαυρος και ερωτεύθηκε τη Λόλα.

Παντρεύτηκαν λοιπόν και έζησαν πολλά -πολλά χρόνια κερδίζοντας πότε ο ένας και πότε ο άλλος όλους τους αγώνες της Δεινοτρέλας! 

 


 


Οι συγγραφείς -ζωγράφοι

Διδώ Θανοπούλου

Ελεονώρα Κoύσουλα

Γιώργος Λουδάρος

Δήμητρα Μαντά

Λουίζα Μοσχάκη

Ειρήνη Συμεών

Λένια Φερεντίνου


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου