Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ 1954-2024: ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ/ Εκδήλωση και έκθεση στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ)





 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ | 1954-2024 ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ)
Ἁγίου Ανδρέου 5, Πλάκα
Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 στις 18:00



Οι Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ συμπληρώνουν 70 χρόνια εκδοτικής παρουσίας. Συνυφασμένες με τη λογοτεχνική ιστορία του τόπου, φιλοξενούν μερικούς από τους πιο καινοτόμους και προοδευτικούς Έλληνες δημιουργούς του 20ού αιώνα. Ρίτσος, Βάρναλης, Τσίρκας, Αξιώτη, Φραγκιάς, Ιωάννου, Σωτηρίου, Καμπανέλλης, Σαχτούρης, Αλεξάνδρου, Βαρβέρης, Χάκκας… 

Ποιον να πρωτοθυμηθούμε;

Μια ξενάγηση σε σημαντικές στιγμές της πλούσιας διαδρομής του Κέδρου. Από το 1954, όταν ο Νίκος και η Νανά Καλλιανέση ίδρυσαν τον εκδοτικό οίκο, στα δύσκολα χρόνια της Χούντας και της Μεταπολίτευσης, έως τη δεκαετία του 1980, όταν ανέλαβαν η Κάτια Λεμπέση και ο Ευάγγελος Παπαθανασόπουλος. Και από εκεί στο σήμερα, στη νέα χιλετία με τις δικές της προκλήσεις.

Ομιλητές: Αριάδνη Μοσχονά και Ιορδάνης Κουμαρσίδης, υπεύθυνοι του εκδοτικού τμήματος του Κέδρου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ποιητής

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τεκμήρια της εκδοτικής ιστορίας του Κέδρου (κατάλογοι, σπάνιες πρώτες εκδόσεις, αρχειακό υλικό).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://forms.office.com/e/FxjRF40A8K 

❗ Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: 210 32 11 149 library@miet.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου