Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Τελετή Βράβευσης Η’ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» με θέμα «Το Ποτάμι»

 




Τελετή Βράβευσης

Η’ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας»

με θέμα «Το Ποτάμι»

Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια»,  η εφημερίδα Καστελλιώτικα Νέα, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το literature.gr σας καλούν την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 7μμ στην Τελετή Βράβευσης του Η’ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» με θέμα «Το Ποτάμι».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν τόσο οι βραβευθέντες συγγραφείς -που προέρχονται από πολλά μέρη της Ελλάδας- όσο και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, αλλά και συγγραφείς οι οποίοι βραβεύθηκαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς.

(Ο σύνδεσμος στο Zoom: https://us02web.zoom.us/j/920595041?pwd=xJFlxbgaCY1Fjq8k8DE7BM0hrMbE8p.1 )

Η επιλογή του θέματος του Διαγωνισμού είχε ως στόχο το να δοθεί έμφαση στην ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του ποταμού που διασχίζει τα Καστέλλια και δίνει ζωή στο χωριό.

Ο Διαγωνισμός που διεξάγεται για όγδοη φορά, έχει ως στόχο την προβολή του έργου του Καστελλιώτη δημιουργού αλλά και την ανάδειξη νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο. Ο Στέλιος Ξεφλούδας γεννήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στα Καστέλλια, ανήκε στην περίφημη Γενιά του ’30,  ήταν από τους ιδρυτές της περίφημης «Σχολής της Θεσσαλονίκης» και θεωρείται ως ο εισηγητής του «εσωτερικού μονολόγου» στην Ελληνική Λογοτεχνία.

Πιστεύουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν υπηρετηθεί –στο μέτρο των δυνατοτήτων μας -και οι δυο αυτοί στόχοι, αφού και παρακινήσαμε για γνωριμία με το έργο του Στέλιου Ξεφλούδα, αλλά και πολλοί από τους νέους συγγραφείς που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό έχουν σημειώσει μια αξιόλογη πορεία στα ελληνικά γράμματα..



Υπενθυμίζουμε ότι τα θέματα των προηγουμένων διαγωνισμών, τα οποία κυκλοφορούν σε ανθολογίες, ήταν :

-Επιστροφή στο χωριό

-Έγκλημα στο χωριό

-Ο καπνός

-Ο Ξένος

-Το σχολείο

-Το τρένο

-Το Κάστρο

Ο διαγωνισμός, απευθύνόταν σε όσους μετέχουν της ελληνικής παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας χωρίς όριο ηλικίας.

Τα δώδεκα πρώτα διηγήματα που ξεχώρισαν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία. Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχώρησαν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα

Στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού μετείχουν:

– Η Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

– Η Ντίνα Σαρακηνού, διευθύντρια του literature.gr  -πρόεδρος PEN Greece

-Η Δρ. Καλλιόπη Στάρα, Ερευνήτρια-Διδάσκουσα Πολιτισμικής Οικολογίας -συγγραφέας

-Ο Κώστας Στοφόρος, πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου «Τα Καστέλλια»

-Ο Γιάννης Φαρσάρης, συγγραφέας -υπεύθυνος «Ανοικτής Βιβλιοθήκης»

Θερμές ευχαριστίες για την υλοποίηση της τελετής απονομής online  σε Live streaming από το BOOKIA.GR

Το Κοινωνικό Δίκτυο για τα Βιβλία και τους Αναγνώστες.

Το Bookia App φέρνει το Bookia.gr στο τηλέφωνό μας και επιπλέον, διαβάζουμε μέσα από αυτό τα κυριότερα ενημερωτικά Site και Blog για το βιβλίο (Ο ΑναγνώστηςDiastixo.greAnagnostisLiterature.grΊδρυμα Β.&Μ. Θεοχαράκη…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου