Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

AQUARELLE MASTER CLASS στη Σύρο με τη Στεφανία Βελδεμίρη!

 

AQUARELLE MASTER CLASS

Αν ζωγραφίζεις και θέλεις να ερευνήσεις τον μαγικό κόσμο της ακουαρέλας, έλα αυτόν τον Ιούλιο, στην πανέμορφη Σύρο!

Η ακουαρέλα είναι ένα μαγικό υλικό, ένα εικαστικό μέσο ατίθασο και τρυφερό που διαθέτει υψηλά επίπεδα αυτενέργειας και κρατάει τα μυστικά της καλά, μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσεις να την αγαπήσεις τόσο, που να στα αποκαλύψει όλα σιγά σιγά.

Ο κύκλος των μαθημάτων μας, θα είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της ακουαρέλας. Θα δημιουργήσουμε το δικό μας χειροποίητο χαρτί, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουμε ένα εικαστικό σημειωματάριο με την τεχνική της ιαπωνικής βιβλιοδεσίας, θα φτιάξουμε χρώματα ακουαρέλας για τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε κοχύλια για παλέτες και θα ζωγραφίσουμε εξερευνώντας τις βασικές τεχνικές της ακουαρέλας. Θα κινηθούμε στη φύση γύρω μας, για να πειραματιστούμε και με υλικά που θα μας χαρίσει αυτή.

Το πιο σημαντικό: θα είμαστε δίπλα στη μαγική θάλασσα και αυτή θα μας συντροφεύει, θα μας εμπνέει, θα μας δροσίζει και θα νοστιμίζει τα έργα μας με το αλάτι της. Το αλάτι της ζωής! Για τα μαθήματα ζωγραφικής θα χρησιμοποιήσουμε τόσο τα υλικά που φτιάξουμε μόνοι μας, όσο και χαρτιά ακουαρέλας και χρώματα ακουαρέλας από τις παλέτες που πιθανά να έχουμε ήδη. Στο τέλος των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί έκθεση των έργων μας στο χώρο της Τravel in Αrt, στον ιστορικό οικισμό του Φοίνικα!

Φιλοδοξούμε να κάνουμε το ξεκίνημα μιας μικρής κοινότητας ανθρώπων που αγαπούν τις ζωγραφιές, τα χρώματα, τη θάλασσα, το καλοκαίρι και την Σύρο! Η επιστροφή στον τόπο για νέες ζωγραφιές, οι εν δυνάμει φιλίες και η αγάπη, είναι η εκπλήρωση του ονείρου.

Τι θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας:

  1. Ένα μπλοκάκι ακουαρέλας σε ότι διάσταση θέλετε έως 35Χ50εκ
  2. 2 χαρτιά ακουαρέλας 50Χ70 εκ. 200γρ έως 300γρ.
  3. Μια παλέτα με χρώματα ακουαρέλας

Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη κάτι από αυτά, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το νησί, ενισχύοντας έτσι την τοπική κοινότητα, καθώς υπάρχουν δύο εξειδικευμένα καταστήματα, στον χώρο της ζωγραφικής και της γραφιστικής.

Τα υλικά και ο εξοπλισμός για τη δημιουργία του χαρτιού και των χρωμάτων ακουαρέλας, η απέραντη αγάπη για τα χρώματα, τις ζωγραφιές, το καλοκαίρι, τη θάλασσα και τις βουτιές, διατίθενται από τη δασκάλα.

Δασκάλα και συνοδοιπόρος σε αυτή την ονειρική διαδρομή θα είναι η εικαστικός και εικονογράφος παραμυθιών Στεφανία Βελδεμίρη. Εδώ μπορείς να δεις την δουλειά της: Portfolio 

Διάρκεια μαθημάτων: Σάββατο 20 Ιουλίου-Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ώρες μαθημάτων: 9.00π.μ. – 14.00μ.μ

Κόστος Masterclass: 450 e

Εγγραφές μέχρι 30/06/2024

Πληροφορίες εγγραφής στο info@travel-in-art.com

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

*Τα μαθήματα προσφέρονται στην Ελληνική και την Αγγλική Γλώσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου