Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Rematia Mapping Project -Revisited 2014 -2024



Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόσκληση από τη Δάφνη Λιαναντωνάκη

Σας προσκαλώ στο έργο Rematia Mapping Project 2013-2014 -revisited, που δημιουργήθηκε μέσα από τις σημειώσεις όσων συμμετείχαν στην συλλογική, υποκειμενική χαρτογράφηση της Ρεματιάς Χαλανδρίου ,που οργάνωσα τη χρονιά 2013-2014.
Τότε η δημοσιοποίηση του έργου είχε γίνει μέσω της ιστοσελίδας stirematia.blogspot.com .
Τώρα το αρχείο θα πάρει πλέον φυσική μορφή , παραμένοντας ένα συμμετοχικό έργο εν εξελίξει : οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταγράψουν νέες σημειώσεις στην επιφάνεια του έργου ,που θα απλώνεται διάφανη πάνω από την στρωματογραφία και τις σημειώσεις του παρελθόντος.
Οι καινούργιες σημειώσεις , μπορεί να είναι , όπως και τότε, παρατηρήσεις, συνειρμοί, αναμνήσεις ,σχέδια, τα σημεία όπου κάτι μας έκανε να σταματήσουμε , ό,τι δηλαδή μπορεί να εκφράσει κάτι από την υποκειμενική απόκριση στον τόπο .
Θα προκύψουν από την εκ νέου εξερεύνηση της περιοχής με οδηγό τους ίδιους τρεις χάρτες που χρησιμοποιήθηκαν πριν 10 χρόνια.
Για την προετοιμασία του έργου , οργανώνω 3 απογευματινές συναντήσεις στις όχθες του Ρέματος , όπου θα διαθέσω ξανά τους χάρτες της Ρεματιάς σε όσους θέλουν να περπατήσουν και να σημειώσουν επάνω τους.
Στη συνέχεια , ο συλλογικός χάρτης στο σύνολό του θα εκτεθεί στο πλαίσιο της ομαδικής διοργάνωσης «+oikismos 2024” , που θα γίνει στον συνοικισμό Χαλανδρίου από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου ,με επιμέλεια των Παναγιώτη Δαραμάρα, Θοδωρή Κορέλη , Ήρας Παπαδοπούλου και Δημήτρη Χαλάτση.
Εκεί οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συνδιαμορφώσουν το έργο γράφοντας απ΄ευθείας πάνω στην τελική επιφάνεια.
Οι συναντήσεις της Ρεματιάς προγραμματίζονται ως εξής:
Κυριακή 16 /6 , 6μμ στο πάρκο κάτω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία .
Τρίτη 18 /6 , 6μμ στην «παραλία» κάτω από την οδό Αιγαίου ( κέντρο Χαλανδρίου) – σημειώνω ότι η διαδρομή που ξεκινάει από εκεί είναι και η πιο δύσβατη .
Πέμπτη 20 /6, 6μμ και πάλι στο πάρκο κάτω από τον Πρ.Ηλία
! Χρήσιμος εξοπλισμός : Νερό , μαρκαδοράκι ή στυλο για τις σημειώσεις σας , παπούτσια αντιολισθητικά που να μπορούν να βραχούν χωρίς να κρατήσουν το νερό!
Η προσωπική σας συμβολή στο έργο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε από τις ημερομηνίες-ώρες της έκθεσης στον Συνοικισμό.
Πληροφορίες για την διοργάνωση του +oikismos ,που φέτος γίνεται για πέμπτη χρονιά μπορείτε να βρείτε στο
Στη σελίδα Rematia Mapping project 2013-2014 - revisited θα βρείτε συγκεντρωμένες παλιότερες και πιο πρόσφατες εμπειρίες από την διαρκή χαρτογράφηση του μέρους .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου