Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ημερίδα για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης



Ημερίδα για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

«…Ένα τσούρμο μαθητών του γυμνασίου ξυλοκοπούν άγρια (κινδύνεψε να χάσει την όρασή του), έναν δεκαεπτάχρονο που υπερασπίστηκε την αδελφή του στην αυλή του σχολείου. Στον Βύρωνα. Θα πει κάποιος έγινε ένα ''σκηνικό εκεί'' (και η ίδια η λέξη ΄σκηνικό' αθωώνει). Θα πουν η κρίση (και η ίδια η γενικότητά της αθωώνει). Θα πει ο άλλος, οι σύγχρονες καταστάσεις (ακόμα περισσότερη η αθώωση).
Και οι γονείς των υποψήφιων βασανιστών θα λένε ''παιδιά είναι'' Και οι καθηγητές θα καταγγείλουν το ελλιπές πλαίσιο και την υποστελέχωση που δεν επιτρέπει την επιτήρηση του χώρου στα διαλείμματα. Ας σταθούμε όμως στην πρωταρχική σκηνή: στο γεγονός πως δεκαπέντε ή είκοσι μπορεί να στήνουν καρτέρι και να χτυπούν σαν κτήνη τον έναν. Και ύστερα να βγάζουν και επινίκια σέλφι. Γιατί η βαναυσότητα διαρκώς αθωώνεται και σχετικοποιείται και δεν κατονομάζεται με το όνομά της….»
Από πρόσφατη ανάρτηση του Καθηγητή του ΑΠΘ Νικόλα Σεβαστάκη


Για το ζήτημα του Σχολικού Εκφοβισμού το οποίο παίρνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει Ημερίδα για γονείς,  εκπαιδευτικούς και φοιτητές τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 18.30 το απόγευμα, με αφορμή το νέο βιβλίο της Ζαχαρούλας Καραβά «Ο Νταής του Ποντικοσχολείου μας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πορφύρα.

Θα μιλήσουν:

-Αγγελική Βαρελλά -Ειρήνη Κατσίπη, συγγραφείς,  "Ο νταής του ποντικοσχολείου μας. Με τη ματιά των μικρών και των μεγάλων"

-Μαρία Δελλατόλα, Δρ. Παντείου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ''Ροκανίζουμε τη βία, ενθαρρύνουμε τη συνεργασία΄΄

-Διονύσης Τσαφταρίδης, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Εκπαιδευτηρίων ΄΄Ο Πλάτων΄΄, Δρ Επιστημών Αγωγής Π.Τ.Δ.Ε., ''Ενδοσχολική βία-σχολικός εκφοβισμός΄΄
Και η συγγραφέας Ζαχαρούλα Καραβά

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος

Για τη συμμετοχή στην Ημερίδα είναι απαραίτητη η αγορά του βιβλίου
Κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341

Το βιβλίο

Ένας μεγάλος τσακωμός και μία δυνατή φιλία…
Στο ποντικοσχολείο της γειτονιάς ο νταής ποντικός Ροκανούλης που δε χώνευε τη συμμαθήτριά του, ποντικίνα Ροκανούλα, αποφάσισε με ψέματα και συκοφαντίες να τη διώξει και να είναι αυτός ο αρχηγός όλων.
Ένα απρόοπτο όμως γεγονός θα ανατρέψει τα σχέδιά του και θα δείξει ότι η δύναμη της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας μπορεί να νικήσει τα πάντα.
Ένα βιβλίο για την αγάπη… Γιατί μόνο αυτή μπορεί πραγματικά να καταστείλει τη βία.
Για παιδιά του Δημοτικού
Το βιβλίο συνοδεύεται από αυτοκόλλητα και δραστηριότητες

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Ζαχαρούλα Καραβά και είμαι απόφοιτος του Π.Τ.Δ.Ε Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Από το 2013 έως και το Σεπτέμβριο του 2018 εργάστηκε ως Σχολική Σύμβουλος της Περ. Δ/νσης Π&Δ Εκπ. Πελοποννήσου και από τον Οκτώβριο του 2018 εργάζεται ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συμμετείχε ως εξωτερικός συνεργάτης σε καινοτόμα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Υπουργείου Παιδείας, του ΙΕΠ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Είναι μέλος του Δ. Σ. της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, αθλοθέτης της κατηγορίας των Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διαγωνισμών της και Πρόεδρος, επί οκταετία, της Επιτροπής Βραβείων στην κατηγορία των Μαθητικών Εντύπων των διαγωνισμών της Γ.Λ.Σ. Στη συγγραφική της δραστηριότητα καταγράφεται η έκδοση των λογοτεχνικών βιβλίων: Η Δασκάλα που την έλεγαν Δανάη (Σπαθής, 1996), Ένα καπέλο στη θάλασσα (Αστήρ, 2006), Η Πεντάμορφη της Αιγύπτου (Αστήρ, 2007), Η γατούλα Μιαμ και ο τροχονόμος (Παρρησία, 2012), διηγημάτων σε συλλογικούς τόμους, καθώς και άρθρων σε λογοτεχνικά-φιλολογικά, επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες. 

1 σχόλιο:

  1. As stated by Stanford Medical, It is in fact the SINGLE reason women in this country get to live 10 years more and weigh on average 42 lbs lighter than we do.

    (And realistically, it is not about genetics or some secret diet and EVERYTHING related to "HOW" they are eating.)

    BTW, What I said is "HOW", and not "what"...

    Click on this link to discover if this little quiz can help you decipher your real weight loss possibility

    ΑπάντησηΔιαγραφή