Η πρόταση μου: Για του Αγίου Βαλεντίνου αφήστε τα σοκολατάκια και τα λουλούδια κι αν τα καταφέρνετε λίγο με τη μαγειρική φτιάξτε του (της) το Ιμάμ Μπαϊλντί που ακολουθεί και θα διαπιστώσετε ότι ο έρωτα περνά από το στομάχι
Η συνταγή είναι από το βιβλίο μου "20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κριτική"
Γιάννης Γκελντής
Ιμάμ μπαϊλντί με φέτα ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ)
Υλικά
• 4 μέτριες μελιτζάνες
• 400 γρ.
φέτα
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
κομμένα σε λεπτές φέτες
• 4 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό
ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι βασιλικό ή
δυόσμο ψιλοκομμένο
• 4 ώριμες ντομάτες
ψιλοκομμένες
• 50 ml ελαιόλαδο
• 100 γρ.
τριμμένη φρυγανιά
• 50 γρ.
ζάχαρη
• λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε τη
σάρκα τους με προσοχή. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα μπολ
για να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε καλά. Τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε και
από τις δύο πλευρές σε καυτό λάδι. Τέλος, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί
κουζίνας για να στραγγίξουν από τα λάδια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε 50 ml
ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε κατά σειρά το σκόρδο και τις ψιλοκομμένες
ντομάτες. Βράζουμε μέχρι να σωθούν όλα σχεδόν τα υγρά και ρίχνω τα ψιλο- κομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό) και αλατοπιπερώνουμε.
Με ένα πιρούνι πατάω τη σάρκα κάθε μελιτζάνας –την οποία έχουμε
πρώτα πασπαλίσει με αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη– για να φτιάξουμε χώρο και με
ένα κουτάλι γεμίζω κάθε μελιτζάνα με τη μαγειρεμένη ντομάτα.
Από πάνω τοποθετούμε τη φέτα κομμένη σε λεπτά κομμάτια και
λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 20 λεπτά
περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου