Σας έγραψα πόσο όμορφο είναι να ζεις στο Lanciano, μια πόλη 35 χιλιάδων κατοίκων στον νομό του Abruzzo.
Ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για το πιάτο που συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα.
Στη διάλεκτο της περιοχής λέγεται Pallotte cacio e ova ενώ για τους υπόλοιπους Ιταλούς είναι Polpette formaggio e uova -δηλαδή κεφτέδες με τυρί και αυγά.
Στην εμφάνιση μοιάζουν με κοκκινιστά κεφτεδάκια και είναι πεντανόστιμα.
Τέλειος μεζές μαζί με το περίφημο ξηρό κόκκινο κρασί της περιοχής του Abruzzo.
Φτωχικό και εύκολο φαγητό για τους βουνίσιους αλλά και τους αντάρτες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας τους.
Ήταν το ορεκτικό που μας πρόσφεραν σε όσα εστιατόρια κι αν φάγαμε.
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα
Υλικά:
2 αυγά
Ψίχα από δυο φέτες ψωμί
150 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 ντομάτες
βασιλικός
αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι, προσθέτουμε τριμμένη την ψίχα και μετά το τυρί.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν σε μπόλικο λάδι.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζει παράλληλα η σάλτσα με τη ντομάτα και τον βασιλικό
Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτα, τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε ζεστά
Τα πιο νόστιμα τα δοκιμάσαμε στο εστιατόριο "Il Pastore Abruzzese"
Και ένα ακόμη θαυμάσιο πιάτο που γευθήκαμε μαζί: Burrata di Montazzoli -ένα εκπληκτικό κρεμώδες τυρί, μέσα σε αυτό το πουγκί -χοντρή κρούστα...
Για τους συμμαθητές των Ιταλικών , να η συνταγή των Pallote:
Una ricetta facile, economica e gustosa! Ideale per consumare le uova in scadenza o riutilizzare il pane raffermo!
INGREDIENTI
2 fette di pane raffermo prezzemolo 150g pecorino 2 uova pepe PREPARAZIONE 1. Sbriciolare la mollica di pane nelle uova sbattute con il pepe. 2. Aggiungete il pecorino e formate un impasto non troppo duro. 3. Formate delle polpette e friggetele in olio caldo. 4. Fate assorbire l'olio, poi continuate la cottura nella salsa di pomodoro condita con olio, sale e basilico. 5. Fate ristringere il sugo e servite.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου