Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Αποκριάτικος περίπατος στην Πλάκα





Πόσο χαιρόμουν τα Καρναβάλια τότε απ' το παράθυρο μου και πόσο θαύμαζα, σαν παιδί, την περίφημη παρέλαση του άρματος με την "Αρπαγή της Ωραίας Ελένης" που ήτανε ...αρσενικά και φρεσκοξουρισμένη... 

Γεώργιος Δροσίνης




Οι Απόκριες στην Παλιά Αθήνα / Εκδήλωση στην Ταβέρνα Πλάτανος


Τόπος συνάντησης: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ώρα: 11.00

Θεατρικό Δρώμενο

Οι ηθοποιοί Κορνέλια Κυριάκη και Γιάννης Μπόγρης θα ζωντανέψουν γνωστούς ήρωες των Παραμυθιών!
Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σκηνές από την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Η Επιστροφή των Παραμυθιών» της Γεωργίας Παρασκευά σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για παρασκευά η επιστροφή των παραμυθιών

Περίπατος

Πώς γιορταζόταν η Αθηναϊκή Αποκριά και ποια μέρη της Πλάκας συνδέονται με τις Απόκριες;
Τι ήταν η καμήλα;
Περίπατος στην Πλάκα, όπου μιλάμε για τον τρόπο που γιορταζόταν διάφορες εποχές η Αθηναϊκή Αποκριά.
Η αναβίωση της Αθηναϊκής Αποκριάς μετά τον Πόλεμο.

Συζήτηση με φαγητό στην ταβέρνα «Πλάτανος» (προαιρετικά).


Κόστος Συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής στην διάλεξη και τον περίπατο του μήνα: 20€, στους συμμετέχοντες και των δύο εκδηλώσεων του μήνα θα δίνεται δώρο το βιβλίο του Μίλτου Λιδωρίκη «Έζησα την Αθήνα της Μπελ Επόκ», Εκδ. Polaris.

Κόστος συμμετοχής σε όλες τις δράσεις του κύκλου: 80€, στους συμμετέχοντες σε όλο τον κύκλο θα δίνεται δώρο το βιβλίο του Μίλτου Λιδωρίκη «Έζησα την Αθήνα της Μπελ Επόκ», Εκδ. Polaris.
Κόστος συμμετοχής σε μια μεμονωμένη δράση: 10€

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2103250341, info@ekedisy.gr

«Η Επιστροφή των Παραμυθιών»

Οι ήρωες των Παραμυθιών ζουν ξέγνοιαστοι στη Χώρα τους. Είναι ευτυχισμένοι γιατί ξέρουν ότι τα παιδιά τους αγαπούν και διαβάζουν τις ιστορίες τους.

Όμως, καθώς περνούν τα χρόνια και η νέα τεχνολογία κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία ολοένα και μειώνεται. Έτσι η ανέμελη ζωή των ηρώων αρχίζει να κλονίζεται. Τι θα γίνει αν τα παιδιά σταματήσουν να διαβάζουν παραμύθια; Η Χώρα των Παραμυθιών θα καταστραφεί.

Σε μια προσπάθεια να σωθεί η Χώρα, επιστρατεύονται πέντε ήρωες: ο Πίτερ Παν, η Ντάμα Κούπα, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Κακός Λύκος και η Τίνκερμπελ. Θα καταφέρουν οι ήρωες αυτοί να παραμερίσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να αγωνιστούν για ένα κοινό σκοπό; Την Επιστροφή των Παραμυθιών!

Πληροφορίες: Η Επιστροφή Παραμυθιών παίζεται κάθε Κυριακή στις 12 μ.μ. στο θέατρο Σταθμός και τις καθημερινές για σχολεία. Πληροφορίες-Κρατήσεις: Τηλ: 210 52 30267/6944795242





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου