Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Τρισδιάστατη ζωή στο χαρτί Health coaching και δημιουργική γραφή


Τρισδιάστατη ζωή στο χαρτί
Health coaching και δημιουργική γραφή
Η απώλεια, ο φόβος, η διαχείριση του χρόνου και η διαχείριση του στρες
και πώς αντιμετωπίζονται μέσα από τη συγγραφή.

Σε 5 συναντήσεις
Με την health coach, Ασπασία Πρόβου
και τον συγγραφέα, Κώστα Στοφόρο

Σε γοητεύει η λογοτεχνική αποτύπωση πολυδιάστατων ηρώων και σχέσεων;
Από τελείως διαφορετικές αφετηρίες, ο Κώστας Στοφόρος και η Ασπασία Πρόβου θα σε βουτήξουν -με ασφάλεια- σε ανεξερεύνητα νερά αυτογνωσίας και συγγραφής. Μέσα από μια ενεργητική διαδικασία ενδοσκόπησης και πραγματοποίησης στόχων, με παράλληλη δοκιμασία σε τρόπους γραφής και κατά-γραφής, επιδιώκουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των όσων βρίσκονται μέσα μας και ζητούν να βγουν στο φως.
1η συνάντηση / 5 Μαρτίου 2020, 7-9 μμ.
Γνωριμία με την ομάδα
Μέσα από διάφορες δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται μεταξύ τους. Εισαγωγή στην ολιστική προσέγγιση. Στόχος μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η ευτυχία είναι πολυπαραγοντική και κατά ένα μεγάλο μέρος ότι είναι, ζήτημα οπτικής/επιλογής. Όταν ένας τομέας της ζωής είναι αρρύθμιστος/παραβλέπεται/δεν έχει ισορροπία, μπορεί να επηρεάζει κάθε της έκφανση. 
Ο "κύκλος της ζωής": Αναγνωρίζουμε που βρισκόμαστε και θέτουμε στόχους.
Άσκηση δημιουργικής γραφής
Γράφουμε μια σύντομη ιστορία για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να πετύχει έναν στόχο που έχει βάλει. Από κάτι πολύ απλό έως σύνθετο. 

2η συνάντηση/ 19 Μαρτίου, 7-9 μμ.
Η απώλεια και η γραφή
Επίσκεψη στο ίδρυμα Γληνού στα Άνω Πατήσια.
Θα ξεναγηθούμε στους χώρους όπου έζησε και δημιούργησε μια από τις πιο σημαντικές πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας. Το International Bureau of Education της UNESCO συμπεριέλαβε τον Γληνό μεταξύ των 100 πιο σημαντικών διανοουμένων, πολιτικών, δημοσιολόγων κ.λπ. όλου του κόσμου, που με το στοχασμό και τη δράση τους είχαν σημαντική συμβολή στην υπόθεση της εκπαίδευσης από την εποχή της αυγής του ανθρώπινου πολιτισμού έως τις μέρες μας.
Η «Βίλλα Λιλή», όπως ονομάζεται, κτίστηκε το 1928. Πάνω από την πόρτα της εισόδου υπάρχει ταμπέλα με το όνομα της κόρης του Δημήτριου Γληνού, Λιλής, που πέθανε σε νεαρή ηλικία. Ο Δημήτριος Γληνός είχε ιδρύσει την Ανωτέρα Γυναικεία Σχολή, το 1921.
Άσκηση δημιουργικής γραφής
Μέσα σε αυτό το εμβληματικό σπίτι, συζητάμε και γράφουμε για την απώλεια.

3η συνάντηση / 26 Μαρτίου, 7-9 μμ.
Ξεπερνώντας τον φόβο
Ως συνέχεια της εργασίας μας πάνω στην απώλεια διαπραγματευόμαστε τον φόβο. Πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με τον φόβο τους. Σ' αυτό το εργαστήριο ο καθένας ατομικά θα αποδομήσει τον φόβο του και θα δεσμευτεί να κάνει βήματα αντίθετα με όσα ο φόβος τού υπαγορεύει.
Άσκηση δημιουργικής γραφής
Γράφουμε μια ιστορία για κάτι που μας φοβίζει. Παράλληλα συζητάμε για τον τρόπο.

4η συνάντηση / 2 Απριλίου, 7-9 μμ.
Διαχείριση του χρόνου
Ένα μεγάλο project, όπως ένα συγγραφικό έργο αλλά και σχεδόν οτιδήποτε άλλο δημιουργικό, προϋποθέτει τη συνύπαρξη της δημιουργικής σκέψης μαζί με τη καλή διαχείριση του χρόνου και των σωματικών/πνευματικών δυνάμεων. Σ' αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα καταλάβουν την αξία της καλής διαχείρισης του χρόνου και της ενέργειας και θα φτιάξουν ένα πρόγραμμα.
Άσκηση δημιουργικής γραφής
Παίζουμε παιχνίδια και δημιουργούμε σύντομες ιστορίες προφορικά. Παρουσιάζουμε παραδείγματα συγγραφέων που κατάφεραν μέσα σε ελάχιστες γραμμές να δημιουργήσουν θαυμάσια διηγήματα. Γράφουμε μικρές - πολύ σύντομες ιστορίες.

5η συνάντηση / 9 Απριλίου 7-9μμ.
Διαχείριση του στρες 
Το εργαστήριο έχει δύο μέρη: Στο πρώτο, οι συμμετέχοντες θα καταλάβουν τι είναι το στρες και πως λειτουργεί στο σώμα και στο μυαλό τους. Στο δεύτερο μέρος θα κάνουν μια σειρά ασκήσεων που είναι μικρά αλλά σημαντικά βήματα που μπορούν να κάνουν για να έχουν τον έλεγχο.
Άσκηση δημιουργικής γραφής
Δημιουργούμε σε ομάδες, «αγχωτικές ιστορίες» αξιοποιώντας τη μαγική τράπουλα των παραμυθιών, βάζοντας μέσα στο παραμύθι όλα εκείνα που αγχώνουν τα μέλη της κάθε ομάδας.
Συμπεράσματα
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής
Πέμπτες  7:00-9:00μμ.
5 Μαρτίου
19 Μαρτίου
26 Μαρτίου
2 Απριλίου
9 Απριλίου
Κόστος συναντήσεων: 90 ευρώ.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 11 98 900-1
ή στο e-mail: info@enploeditions.gr
(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Βιβλιοπωλείο Εν πλω, Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό κέντρο Αtrium.

Σύντομο βιογραφικό Ασπασίας Πρόβου
Η Ασπασία Πρόβου είναι Health Coach. Ξεκινώντας από τη διατροφή, η Ασπασία αντιμετωπίζει τη ζωή ολιστικά, δίνοντας προσοχή σε κάθε της έκφανση. Είναι η δημιουργός της δράσης “παιδιά στην κουζίνα!” με εμπνευσμένα εργαστήρια μαγειρικής και καλής διατροφής για παιδιά. Πραγματοποιεί εργαστήρια για ενήλικες, τόσο για εταιρικά ακροατήρια όσο και για ομάδες γονέων. Προσφέρει επίσης ατομικές συνεδρίες. Το Coaching της, με εξαιρετικά διαδραστικό και συναρπαστικό στυλ, ενδυναμώνει και παρακινεί την ανάληψη δράσης για καλύτερη υγεία και καλύτερη ζωή. www.aspasiaprovou.com

Σύντομο βιογραφικό Κώστα Στοφόρου

Ο Κώστας Στοφόρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση και τώρα συνεργάζεται με το Μουσείο Σχολικής και Εκπαίδευσης ενώ γράφει στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά κυρίως για θέματα βιβλίου και πολιτισμού. Έχει γράψει παραμύθια, βιβλία για ενηλίκους και μια σειρά βιβλίων για γονείς. Τα τελευταία χρόνια γράφει αστυνομικές ιστορίες για παιδιά και εφήβους. Παράλληλα συμμετέχει ως σεναριογράφος/ παρουσιαστής σε μια σειρά ντοκιμαντέρ κυρίως για ιστορικά θέματα.Το 2018 τιμήθηκε με το Πανδωδεκανησιακό Βραβείο «Δημοσθένης Χαβιαράς» για το βιβλίο «Ο Κώδικας της Λέρου». Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Πανελλήνιας ένωσης Λογοτεχνών και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.).  http://paramithokouzina.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου