Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Η δεκαετία του 40 και οι Χαλανδραίοι: Διαδικτυακή παρουσίαση

 



Στις 31 Μαρτίου 2021 και ώρα 7 μμ η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Βόλου (ΟΠΙΒΟ) παρουσιάζει το βιβλίο της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Δήμου Χαλανδρίου (ΟΠΙΔΗΧ) με τίτλο "Η Δεκαετία του 40 και οι Χαλανδραίοι".

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο στο οποίο παρουσιάζονται προφορικές μαρτυρίες κατοίκων του Χαλανδρίου για τις εμπειρίες που έζησαν ως παιδιά ή έφηβοι στην Κατοχή και στον Εμφύλιο. Το 2017 η ΟΠΙΔΗΧ είχε παρουσιάσει τις αφηγήσεις αυτές δημόσια στο Χαλάνδρι, με τιμώμενα πρόσωπα μερικούς από τους μάρτυρες, και βρήκε πολύ μεγάλη απήχηση στους κατοίκους. Αντίστοιχη εκδήλωση είχε κάνει και η ΟΠΙΒΟ στο Βόλο το 2018 και 2019, με αντίστοιχη απήχηση. Θα προβληθούν και μερικά αποσπάσματα των συνεντεύξεων τησ ΟΠΙΔΗΧ.

Είναι η πρώτη φορά που μια ΟΠΙ εκδίδει βιβλίο, αλλά και η πρώτη φορά που μια ΟΠΙ παρουσιάζει τη δουλειά μιας άλλης ΟΠΙ. Ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.

Για το βιβλίο θα μιλήουν ο Αντώνης Αντωνίου, η Ελένη Μπαρμπουδάκη και η Αγγελική Νικολάου από την ΟΠΙΒΟ και οι Νάση Σιαφάκα και Ελένη Ανυφαντάκη από την ΟΠΙΔΗΧ. Συντονισμός: Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, ΟΠΙΒΟ. 
Τεχνική υποστήριξη: Κωστής Δρυγιαννάκης, ΟΠΙΒΟ.

1 σχόλιο: