Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Η Παραμυθοκουζίνα στην Παταγονία: Οι ταξιδιωτικές εντυπώσεις της Μυρτώς


 

Τις αφήσαμε να μην έρθουν στα μαθήματα κι αυτές ταξίδεψαν ως την Παταγονία !

Ο λόγος για τις μαθήτριες του εργαστηρίου μας στο Αετοπούλειο, Αμύρσα και Μυρτώ Γιαννακάκη που αποφάσισαν να ανακαλύψουν τον κόσμο.

Όμως θέσαμε κι έναν όρο. Να μας γράψουν ταξιδιωτικές εντυπώσεις και να μας στείλουν φωτογραφίες.

Έτσι θα ταξιδέψουμε κι εμείς μαζί τους

(Να πω ότι ζηλεύω πολύ καθώς είναι από τα ταξίδια που ονειρεύομαι)



Το πρώτο μέρος των ταξιδιωτικών εντυπώσεων είναι γραμμένο από τη Μυρτώ: 


Μετά από 34 ώρες ταξιδιού φτάσαμε στο όμορφο Πούντα Αρένας στη καρδιά της Παταγονίας

Εκεί ο Μαγγελάνος που ξεκίνησε από την Ισπανία, διέσχισε τα δύσκολα στενά και ανακάλυψε τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ήταν δηλαδή ο νονός του.  Τον βάφτισε έτσι γιατί μετά από τις πολλές δυσκολίες βρήκε την ειρήνη και την ηρεμία. Δυστυχώς σκοτώθηκε  στις Φιλιππίνες και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του, που του πήρε περίπου τρία χρόνια.

Στη διαδρομή δίπλα μας κολυμπούσαν δελφίνια και ξάπλωναν θαλάσσια λιοντάρια για ξεκούραση. Υπήρχαν επίσης τα σπάνια πουλιά βασιλικοί κορμοράνοι.

Εμείς μετά από μιάμιση ώρα ταξιδιού καταφέραμε να φτάσουμε στο νησί των πιγκουΐνων, το νησί Magdalena. Εκεί υπήρχαν εκατοντάδες πιγκουίνοι, ήταν περίοδος αναπαραγωγής κι έτσι υπήρχαν πολλά μικρά πιγκουίνακια.  Αλλά δεν υπήρχαν μόνο αυτοί. Μαζί τους συνυπάρχουν και πολλοί γλάροι με τα μικρά τους.




Στο Πουντα Αρενας φάγαμε πολύ ωραία φαγητά και δοκιμάσαμε υπέροχους Χυμούς και φρούτα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα όπως το τσιριμογιο.

Την επόμενη μέρα κάναμε πολλά χιλιόμετρα κοντά στα σύνορα Χιλης και Αργεντινής.

Στο δρόμο σταματήσαμε στη σπηλιά του Μίλοντον, ενός προϊστορικού ζώου που ζούσε στην εποχή των παγετώνων αλλά τώρα πια έχει εξαφανιστεί.




Μετά επιτέλους φτάσαμε στο Torres del Paines, ένα φυσικό μουσείο.

Πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε!! Είδαμε έναν τεράστιο παγετώνα προϊστορικών χρόνων που είχε μάλιστα αποκοπεί κι ένα κομμάτι του. Η αδελφή μου χωρίς να χάσει χρόνο έριξε και μια γλυψιά  χωρίς να σκεφτεί ότι μπορεί να έγλυψε προϊστορικά μικρόβια. Προς το παρόν δεν έχει πάθει κάτι.

Το τρομαχτικό ήταν όταν διαπιστώσαμε ότι ο παγετώνας έμεινε ο μισός τα τελευταία 30 χρόνια.



Στο Πούντα Αρένας ανακαλύψαμε και μια Κυπρία κυρία, την κυρία Ελένη που πολύ χάρηκε που μας συνάντησε.



Το Πούντα Αρένας μια μικρή εύκολη πόλη. Ήταν περίεργα να βλέπεις τον Γενάρη φωτάκια χριστουγεννιάτικα, καλοκαιρινά στις βιτρίνες, ατελείωτη μέρα και ανθρώπους να τρώνε παγωτό μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού με 8 βαθμούς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου