Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Οι περιπέτιες της Έλλης στη Νέα Σμύρνη: Η μαγική μηλιά, η γοργόνα και άλλες ιστορίες




Σήμερα, Τετάρτη, 2 Ιουλίου βρεθήκμαε στη Νέα Σμύρνη στον 5ο και στον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, φτιάχνοντας νέα παραμύθια για την Έλλη. Την προηγούμενη περιπέτειά της μπορείτε να τη δείτε εδώ


15. (5ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ν.Σμύρνης) Η μαγική μηλιά

Μαζί με την Έλλη έχουν αιχμαλωτίσει οι Βρωμάκηδες και μια φίλη της, τη Στεφανία. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα είναι πολύ χαρούμενοι!
Τα δυο κορίτσια ζητάνε βοήθεια κι ευτυχώς τις ακούει η νεράιδα του νερού που ήταν εκεί κοντά.
Η νεράιδα βρίσκει τον Ιάσονα και του ζητά να τη βοηθήσει να φέρουν μαγικό νερό από τον Μυλοπόταμο. Ξεκινούν μαζί πετώντας με τη βοήθεια της νεραϊδόσκονης και φτάνουν στο ποτάμι, όπου αρχίζουν να γεμίζουν μπουκάλια.
Όμως, ένας πονηρούλης, ο Αχιλλέας πάει και τους κλέβει τα μπουκάλια λίγο πριν φτάσουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Αχιλλέας έχει μαγικές ικανότητες και καταφέρνει αν γίνεται διάφανος, έτσι που κανείς δεν μπορεί να τον πιάσει. Πάει αν τον χτυπήσει ο Ιάσονας –δεν τα καταφέρνει.
Ευτυχώς η νεράιδα ξέρει μια μαγική μηλιά που πάνε και την παρακαλάνε να τους δώσει δυο μήλα. Αυτή τους τα δίνει και ο Ιάσονας τα πετάει στον Αχιλλέα που πέφτει …ξερός!
Η νεράιδα κι ο Ιάσονας φεύγουν, όμως ο Αχιλλέας συνέρχεται και τους προλαβαίνει και πάλι. Όμως ο Μάριος –ένας καλός Βρωμάκης τους δίνει μια κάρτα που έχει πάνω το σήμα «Απαγορεύεται» κι όταν τη δείχνουν ο Αχιλλέας δεν μπορεί αν τους πλησιάσει. 
Μετά ρίχνουν παντού το Μαγικό Νερό του Μυλοπόταμου που εξολοθρεύει τους Βρωμάκηδες.
Έτσι καταφέρνουν να ελευθερώσουν την Έλλη και τη Σταφανία και να φύγουν μακριά…   


16. (4ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ν. Σμύρνης) Η γοργόνα

Δεν φτάνει που είναι αιχμάλωτη των σιχαμερών Βρωμάκηδων και πρέπει να ακούσει συνέχεια τον Βασιλιά Βρωμάκη και τη Βασίλισσα Σαλμονέλα, αλλά έχει και τον Γιώργο: έναν Βρωμάκη –πειραχτήρι που την τρομάζει κάθε τόσο. Έρχεται κρυφά από πίσω της, της κάνει «μπου!» και ταράζεται πολύ!
Μια μικρή Βραμάκισσα, η Έμμυ, έχει βαρεθεί να είναι βρώμικη και πηγαίενι κρυφά σε μια βρύση και πλένει τα χέρια της. Αυτό όμως απαγορεύεται αυστηρά στη χώρα των Βρωμάκηδων κι έτσι η αστυνομία την συλλαμβάνει.
Ο κακός αστυνομικός λέγεται Κωνσταντίνος και είναι ο φόβος κι οτρόμος στη Χώρα. Όμως ο άλλος, ο Αλέξανδρος είναι ακλός και αγαπάει την Έμμυ. Έτσι όταν τη συλλαμβάνουν και τη δένουν δίπλα στην Έλλη αυτός στέλνει μήνυμα –ηχητικό- σε ένα Χελωνονιντζάκι, το Νικόλα. Αυτός ξεκινά για τη Χώρα των Βρωμάκηδων και στη θάλασσα συναντά μια καλή γοργόνα που τον συμβουλεύει αν μεταμφιεστεί σε Βρωμάκη, ενώ του δίνει κι ένα μαγικό εισιτήριο τρένου.
Στο μεταξύ ο Αλέξανδρος –ο καλός Βρωμάκης αστυνομικός- ζητά από τον Βασιλιά αν ελευθερώσει την Έμμυ γιατί θέλει να την παντρευτεί και του λέει πως δεν θα την αφήσει να ξαναπλυθεί ποτέ.
Ο Βασιλιάς δίνει την άδειά του κι όταν γίνεται το γλέντι του γάμου ο Νικόλας ελευθερώνει την Έλλη και παίρνει μαζί του την Έμμυ και τον Αλέξανδρο.
Μόλις τους καταλαβαίνουν οι Βρωμάκηδες, ο Νικόλας σηκώνει ψηλά το εισιτήριο, λέει τα μαγικά λόγια που του είπε η γοργόνα.
Εμφανίζεται ένα τρένο και με αυτό το σκάνε. Πίσω τους ρίχνουν νερό και σαπούνι κατατροπώνοντας τους υπόλοιπους Βρωμάκηδες.
Πέρνουν μαζί τους και 11 Βρωμάκηδες που αποφάσισαν να είναι καθαροί από εδώ και πέρα.
Όλοι μαζί τραγουδούν το τραγουδάκι της Καθαριότητας
Πλένουμε τα χέρια μας/ πολύ- πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε για να’ ναι καθαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου