Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το ρομπότ -πεταλούδα και άλλες περιπέτειες της Έλλης στη Νέα Σμύρνη



Μπορείτε να διαβάσετε την προηγούμενη περιπέτεια εδώ και μετά να δείτε τι άλλο  σκαρφίστηκαν τα παιδιά από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Νέας Σμύρνης

 
18 Ιουλίου: Γ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ν. Σμύρνης

21. το ρομπότ- πεταλούδα

Η Έλλη είναι και πάλι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Την υποδέχονται ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα. Η Έλλη ζητάει απελπισμένα βοήθεια.
Ο Δημήτρης είναι ένας φίλος της που μαθαίνει πως η Έλλη κινδυνεύει από το Νίκο. Ο Νίκος είναι εφευρέτης και φτιάχνει ρομπότ. Ένα από τα ρομπότ του τον ενημέρωσε πως η Έλλη βρίσκεται αιχμάλωτη κι αυτός έτρεξε αν το πει στο Δημήτρη –τον κολλητό της.
Ο Δημήτρης δεν ήξερε τι να κάνει, αλλά ο Νίκος είχε τη λύση. Θα έφτιαχνε ένα ρομπότ –πεταλούδα και με αυτό θα πήγαιναν στη Χώρα των Βρωμάκηδων να ελευθερώσουν την Έλλη.
Πραγματικά, μέσα σε λίγες ώρες είχε φτιάξει το ρομπότ κι έδειξε στο Δημήτρη πως πετάει. Το είχε εφοδιάσει ακόμη με δυο εκτοξευτήρες: Έναν που πετούσε νερό κι έναν που πετούσε σαπούνι!.
Οι δυο φίλοι ανέβηκαν πάνω στο ρομπότ και πέταξαν για τη Χώρα των Βρωμάκηδων. Εκεί τους υποδέχτηκαν με .. άγριες διαθέσεις ο Γιώργος και ο Άγγελος, αλλά το ρομπότ κατάφερε να τους νικήσει εύκολα.
Ελευθέρωσαν την Έλλη κι ήταν έτοιμοι να φύγουν, όταν τους επιτέθηκαν οι Βρωμάκηδες  Τότε το ρομπότ πεταλούδα κούνησε τα πολύχρωμα φτερά του και ταυτόχρονα εκτόξευε νερό και σαπούνι. Οι Βρωμάκηδες έπαθαν πανωλεθρία…
Οι φίλοι μας γύρισαν πίσω στη Νέα Σμύρνη και διηγήθηκαν τις περιπέτειές τους στους συμμαθητές τους


18 Ιουλίου: ΣΤ Δημοτικός (Βρεφονηπιακός) Παιδικός Σταθμός Ν. Σμύρνης

22. Ο παπαγάλος

Αυτή τη φορά την αιχάλωτη Έλλη την υποδέχθηκε μόνος του ο Βασιλιάς Βρωμάκης γιατί η Βασίλισσα Σαλμονέλα έλειπε σε διακοπές. Είχε πάει για λασπόλουτρα! «Του χρόνου μπορείς να πας μαζί της», είπε ο Βασιλιάς. «Ελπίζουμε να σε έχουμε πολλά –πολλά χρόνια κοντά μας»
Ο Καιρός περνούσε και η Έλλη ήταν απελπισμένη. Δεν φαινόταν από πουθενά βοήθεια. Μοναδική της παρηγοριά ήταν ένας πολύχρωμος παπαγάλος που μιλούσε.
Μια μέρα παρακάλεσε τον παπαγάλο να τη βοηθήσει κι αυτός δέχτηκε. Κατάφερε να το σκάσει από τους φρουρούς και να πετάξει στη Νέα Σμύρνη. Αναζητούσε το Μανόλη από το Ρέθυμνο, έναν Κρητικό σούπερ ήρωα και φίλο της Έλλης.
Μετά από πολλές περιπλανήσεις και περιπέτειες, ο παπαγάλος έφτασε στη  Νέα Σμύρνη κι εκεί έμαθε πως ο Μανώλης είχε πάει για διακοπές στη Κρήτη, το νησί του πατέρα του.
Στο τέλος τον βρήκε και του είπε τι συμβαίνει. Ο Μανώλης αμέσως ετοιμάστηκε. Πήρε τη βάρκα του παππού του και ξεκίνησε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων. Δυστυχώς ένας κακός μάγος τον εμπόδιζε να φτάσει έχοντας φτιάξει ένα τεράστιο τζάμι γύρω από τη χώρα των Βρωμάκηδων. Ευτυχώς μια καλή νεράιδα κατάφερε να ανοίξει μια μικρή τρυπούλα απ’ όπου πέρασε ο Μανώλης.
Έτσι ελευθέρωσε την Έλλη και όταν η Βασίλισσα Σαλμονέλα γύρισε από τα λασπόλουτρα στενοχωρήθηκε πολύ που δεν την εύρισκε πουθενά!

23 Ιουλίου: Β Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ν. Σμύρνης

23. Η ηρωίδα Καλλιρρόη

Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα, μαζί με τα ενοχλητικά ανθρωπάκια που μύριζαν πολύ άσχημα, υποδέχτηκαν την Έλλη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Εκείνη δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου ευχαριστημένη. Υποσχέθηκε στον εαυτό της, πως αν γλίτωνε από αυτή την περιπέτεια θα έπλενε τα χέρια της κάθε φορά πριν το φαγητό, μετά το παιχνίδι, μετά την τουαλέτα, αφού έπαιζε με το σκυλάκι της, τη Τζέρι.
Η Νεφέλη ήταν  η παιδίατρος της Έλλης και ήξερε για τις κακές της συνήθειες. Έτσι, μόλις είδε ότι λείπει ανέβηκε στο μαγικό της αερόστατο και ανακάλυψε πως την είχαν αιχμάλωτη οι Βρωμάκηδες.
Η μόνη που θα μπορούσε αν τη σώσει ήταν η ηρωίδα η Καλλιρρόη. Η Νεφέλη πήγε αν την βρει και την πέτυχε στις ετοιμασίες του γάμου. Της είπε για την Έλλη και πως θα φρόντιζε να γυρίσουν εγκαίρως για να μη χάσει και το …γάμο.
Ανέβηκαν λοιπόν στο αερόστατο και η Έλλη πήρε μαζί της δυο στάμνες με μαγικό νερό της καθαριότητας. Πέταξαν λίγη ώρα και μετά προσγειώθηκαν στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Όμως εκεί τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: Ο Βρωμάκης Οδυσσέας με το βοηθό του τον Βρωμάκη Ιάσονα  έκαναν μαγικά κόλπα μεταμορφώνοντας την Καλλιρρόη σε βάτραχο. Τότε η παιδίατρος Νεφέλη πήγε κι έφερε τον καλό μάγο Στέλιο κι άρχισε μια μονομαχία:
-Να ξαναγίνει άνθρωπος, έλεγε ο Στέλιος
-Να γίνει βάτραχος, έλεγε ο Οδυσσέας
Μετά από ατέλειωτες ώρες και μεταμορφώσεις ο Οδυσσέας εξαντλήθηκε κι έπεσε και κοιμήθηκε.
Έτσι η Έλλη, η Καλλιρρόη και η Νεφέλη μαζί με το μάγο Στέλιο το έσκασαν με το αερόστατο. Φεύγοντας έριξαν και το μαγικό νερό και –για απελπισία του Βασιλιά Βρωμάκη- η Χώρα του έγινε καθαρή.
Μετά πήγαν όλοι μαζί στο γάμο της Καλλιρρόης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου