Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η Έλλη παντρεύτηκε;





Την Παρασκευή 11 Ιουλίου βρεθήκαμε στον Ζ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Νέας Σμύρνης όπου φτιάξαμε με τα παιδιά μια νέα ιστορία με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας.
Την προηγούμενη περιπέτειά της, μπορείτε να τη δείτε εδώ

Όσο για την ισοτρία μας, όπως θα δείτε, μας αφήνει στο τέλος με αγωνία...

18. Η Έλλη… παντρεύεται (;)

Η Έλλη είναι και πάλι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα την καλωσορίζουν. Όμως δεν της αρέσει καθόλου εκεί. Και είναι σχεδόν αδύνατον να το σκάσει. Μπορεί άραγε να τη βοηθήσει κανείς;
Ευτυχώς ο ήρωας Αχιλλέας τριγυρνά στον κόσμο με το μαγικό αεροπλάνο του και στο κομπιούτερ του βλέπει που κινδυνεύουν παιδιά για να πάει να τα σώσει. Τη μέρα εκείνη όμως δεν σκοπεύει να φύγει για κάποια νέα αποστολή. Την ημέρα εκείνη παντρεύεται και η Μαρίτα, η αγαπημένη του, τον περιμένει στην εκκλησία να προσγειωθεί. Μαζί και ο μπαμπάς της που δεν εγκρίνει καθόλου αυτό το γάμο. Αλλά τι να κάνει;
Ο Αχιλλέας καθώς ετοιμάζεται για προσγείωση βλέπει στην οθόνη του υπολογιστή ότι κάποιος κινδυνεύει. Αμέσως βλέπει την εικόνα της Έλλης που είναι δεμένη με χειροπέδες στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Είναι σε δίλημμα. Τι να κάνει; Να πάει να σώσει την Έλλη ή να παντρευτεί πρώτα και μετά να δει τι θα γίνει;  
Αποφασίζει αν σώσει το κορίτσι που κινδυνεύει! Εν τω μεταξύ στην εκκλησία που περιμένει η Μαρίτα ο εκνευρισμός μεγαλώνει.
«Το έλεγα εγώ», λέει ο πατέρας της μέσα από τα δόντια του και στραβοκοιτάζει τους συγγενείς του Αχιλλέα.
Εν τω μεταξύ ο Αχιλλέας προσγειώνεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ξιφομαχεί με τους δυο πιο δυαντούς Βρωμάκηδες, τους νικάει και τους φυλακίζει. Μετά ελευθερώνει την Έλλη.
Μαζί του έχει φέριε νερό από την Πηγή της Καλλιρόης. Το είχε γιατί τα αρχαία χρόνια στην Αθήνα, η νύφη και ο γαμπρός πριν το γάμο έπρεπε να πλυθούν με νερό από αυτή την πηγή. Σκέφτηκε λοιπόν ότι αν έριχνε το νερό στο στρατό των Βρωμάκηδων θα τους κατατρόπωνε   όλους. Μαζί θα χρησιμοποιούσε και το μαγικό σαπούνι που του είχε χαρίσει ο Νίκος ο γιατρός, ο καλύτερός του φίλος. Όπως κι έγινε.
Οι Βρωμάκηδες νικήθηκαν, αλλά καθώς είχαν καταστρέψει το αεροπλάνο του, χρησιμοποίησε την μπέρτα του για να πετάξει και πήρε στην αγκαλιά του την Έλλη.
Την ερωτεύθηκε και ήθελε να μην παντρευτεί τη Μαρίτα, αλλά εκείνη. Για να γίνει αυτό έπρεπε να πάει μεταμφιεσμένος στον τόπο του, να μην το αναγνωρίσουν.
Αποχαιρέτησε τους γονείς του κι έφυγε να ζήσει με την Έλλη κάπου μακριά… Αυτό που δεν μάθαμε είναι αν στο τέλος παντρεύτηκαν… Είπε η Έλλη το «ναι»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου