Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Οι περιπέτειες της Έλλης: Το μαγικό σφουγγάρι



Η Παραμυθοκουζίνα επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη και πήγε στον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Μοσχάτου όπου φτιάξαμε ένα νέο παραμύθι με τις περιπέτειες της Έλλης


Το μαγικό σφουγγάρι

Οι Βρωμάκηδες δεν αντέχουν να ακούν ούτε το όνομα αυτής της πόλης που λέγεται "Μοσχάτο" και κάθε τόσο πηγαίνουν μυστικές αποστολές. Τώρα έπιασαν αιχμάλωτη την Έλλη και σκοπεύουν να την κρατήσουν κοντά τους για πάντα.

Ο Άγγελος, ο καλός μάγος του Μοσχάτου βρίσκεται σε ένα γάμο όταν μαθαίνει τι έχει συμβεί. Ευτυχώς εκεί βρίσκεται και ο σούπερ ήρωας Μανώλης κι έτσι ο Άγγελος του ζητάει αν πάνε κάπου να μιλήσουν.
Του εξηγεί τι έχει συμβεί και του χαρίζει ένα κόκκινο αυτοκίνητο που μπορεί αν τρέχει, να πετάει, αλλά και αν πηγαίνει στη θάλασσα. Έτσι θα μπορέσει να περάσει όλα τα εμπόδια και να φτάσει γρήγορα στη Χώρα των Βρωμάκηδων ώστε να σώσει την Έλλη.
Η μητέρα του Μανώλη είναι από την Κάλυμνο κι από εκεί του έχει φέρει το μαγικό σφουγγάρι που τα καθαρίζει όλα.
Ο μπαμπάς του είναι από τη Σάμο και του έχει δώσει ένα σαπούνι που δεν τελειώνει ποτέ!
Ο Μανώλης φεύγει αμέσως για τη Χώρα των Βρωμάκηδων. Εκεί τον περιμένει ένας φοβερός εχθρός: Ο ανίκητος Φίλιππος.

Μόλις ο Φίλιππος πάει αν του επιτεθεί, ο Μανώλης βγάζει το μαγικό σφουγγάρι κι αρχίζει αν τον καθαρίζει. Μόλις ο Φίλιππος βλέπει αν φεύγει η βρωμιά από πάνω του πανικοβάλλεται. Δεν αντέχει να είναι καθαρός!
Ο Μανώλης του καθαρίζει το πρόσωπο κι ο Φίλιππος εξαφανίζεται από την ντροπή του.
Που ακούστηκε καθαρός Βρωμάκης!

Ο Μανώλης ελευθερώνει την Έλλη και την πηγαίνει μια βόλτα στη Σάμο για να συνέλθει. Εκεί την ξεναγεί  στις  ομορφιές του νησιού και κάνουν μπάνιο στις ωραίες παραλίες του. Αφού ξεκουράζονται για τα καλά, γυρίζουν πίσω στο Μοσχάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου