Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης στη Θεσσαλονίκη: Το τόξο της Brave, το χωριό ό-ό και η Μέλισσα



Σήμερα, Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, η Παραμυθοκουζίνα ήταν στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη και τα παιδιά από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς φτιάξαμε νέα παραμύθια με τις περιπέτειες της Έλλης.
Τις προηγούμενες περιπέτειες στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ 

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Χαριλάου

Το μαγικό τόξο της Brave

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Την υποδέχονται ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα. Της λένε πως δεν θα ξαναδεί σαπούνι και νερό στη ζωή της,
Ο Βασίλης είναι ο γιατρός του σχολείου και φροντίζει με προσοχή όλα τα παιδιά.
Όταν πηγαίνει για την εβδομαδιαία επίσκεψή του στην τάξη μαθαίνει πως η Έλλη έχει μέρες να πάει στο σχολείο. Παίρνει τηλέφωνο στο σπίτι της και κανείς δεν απαντάει.
Αφού τελειώνει με την εξέταση των παιδιών πηγαίνει στο ιατρείο του. Ανοίγει τη μυστική πόρτα που τον οδηγεί στο κρυφό του εργαστήριο. Γιατί ο Βασίλης εκτός από γιατρός είναι σούπερ ήρωας. Μέσα από την ιατρική του μπλούζα φοράει μια κόκκινη στολή με ένα μεγάλο "Β" στο στήθος του.
Όταν ετοιμάζεται βγάζει από το κρυφό γκαράζ το σούπερ τζιπ του. Είναι κόκκινο με ένα "Β" στο καπό.
Στην οθόνη του GPS πατώντας ένα ειδικό κουμπί βλέπει που ακριβώς βρίσκεται η Έλλη. Διαβάζει για τη Χώρα των Βρωμάκηδων τις απαραίτητες πληροφορίες και ξεκινάει.
Όταν όμως βρίσκεται σε έναν ερημικό δρόμο ξαφνικά το τζιπ χαλάει.
Ο Νικόλας ο Βρωμάκης ένα κατάσκοπος που ζούσε στη Θεσσαλονίκη παρακολουθούσε τον Γιατρό Βασίλη και προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να τον εμποδίσει.
Ο Βασίλης όμως, σε χρόνο μηδέν φτιάχνει το αυτοκίνητο και ξεκινάει πάλι.
Περνάει από τη φίλη του τη Δέσποινα για να του δώσει κάποιο από τα μαγικά της όπλα. Στο σπίτι της όμως είναι και η κοκκινομάλλα Μέριντα η δυναμική Brave, που του χαρίζει το τόξο της. Μόνο που στην άκρη από τα βέλη η Δέσποινα βάζει μια μπίλια με σαπούνι και νερό.
Ο Βασίλης πάει στη Χώρα των Βρωμάκηδων με το τζιπ και μόλις οι Βρωμάκηδες του επιτίθενται αυτός ρίχνει τα βέλη του και τους νικάει.
Ελευθερώνει την Έλλη και στο δρόμο της επιστροφής της μαθαίνει και το μαγικό τραγούδι της Καθαριότητας.
Πλένουμε τα χέρια μας πολύ -πολύ καλά/ και τα σαπουνίζουμε για να 'ναι καθαρά

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μαντινείας

Το χωριό ό-ό

Η Έλλη είναι πάλι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα της λένε πως θα μείνει για πάντα κοντά τους και οι Βρωμάκηδες τους ζητωκραυγάζουν. Τριγύρω της περπατάνε κατσαρίδες και μυρίζει απαίσια. Οι Βρωμάκηδες τις κατσαρίδες τις έχουν για κατοικίδια.
Ο Βασιλιάς βάζει έναν Βρωμάκη τον "Λύκο" να φυλάει την Έλλη. Ο "Λύκος" μεταμορφώνεται σε λύκο και τότε τον φοβούνται όλοι.
Η Τατιάνα είναι η μεγάλη ηρωίδα του χωριού με το παράξενο όνομα "ό-ό" Κανείς δεν ξέρει πως πήρε το όνομά του και τι σημαίνουν αυτά τα δυο όμικρον. Πάντως όλοι τα φοράνε σαν στολίδια και τα ε΄χουν στα ρούχα τους.
Ο Χρήστος είναι συμμαθητής της Έλλης. Είδε τους Βρωμάκηδες να την αρπάζουν μέσα στη νύχτα  από το σπίτι της αλλά δεν πρόλαβε να τους εμποδίσει.
Μόλις ξημέρωσε πήρε μαζί τη γυναίκα του την Ιωάννα (είχε παντρευτεί πολύ μικρός) και πήγαν στο χωριό "ό-ό" να βρουν την Τατιάνα.
Μόλις της είπαν τι συμβαίνει ξεκίνησαν όλοι μαζί με το αυτοκίνητό της που είχε μαγικά κουμπιά για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Έφτασαν εκεί, αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν μέχρι που βρήκαν ένα γράμμα που είχε αφήσει η Έλλη κι είχε ένα χάρτη με βελάκι που έδειχνε που την είχαν φυλακίσει οι Βρωμάκηδες.
Μόλις η Τατιάνα πάτησε ένα κουμπί βρέθηκαν εκεί που ήταν αιχμάλωτη η Έλλη.
Τότε τους επιτέθηκε ο "Λύκος",
Όμως η Τατιάνα με μια τρομερή λαβή τον νίκησε!
Στη συνέχεια μπήκαν όλοι μαζί στο αυτοκίνητο και γύρισαν στο χωριό "ό-ό" που έγινε μεγάλο
γλέντι.

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πατρών

Η Μέλισσα και οι βοηθοί της

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στον σκουπιδότοπο των Βρωμάκηδων και είναι απελπισμένη. Δεν υπάρχει κανείς να την  βοηθήσει. Έτσι νομίζει τουλάχιστον!
Γιατί ένα πουλάκι ο Κωστής τριγυρίζει εκεί κρυφά και βοηθάει τα παιδιά. Μόλις σουρουπώνει φεύγει και πάει να ειδοποιήσει την Μέλισσα, μια σούπερ ηρωίδα που έχει μαγικό κεντρί και δυο φοβερούς βοηθούς. Τον Θοδωρή και τον Αριστοτέλη.
Το πουλάκι έρχεται και της λέει τι έχει συμβεί. Χωρίς καθυστέρηση η Μέλισσα και οι βοηθοί της ξεκινάνε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων αλλά παίρνουν μαζί τους κι ένα μαγικό μουσικό κουτί.
Μόλις παίζει μουσική κοιμούνται όλοι οι κακοί.
Φτάνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων και οι Βρωμάκηδες φτιάχνουν έναν τεράστιο στρατό που σαν τρένο ορμάει στους τρεις ήρωες,
Τότε η Μέλισσα ανοίγει το κουτί και οι Βρωμάκηδες, ο ένας πίσω από τον άλλο πέφτουν σε βαθύ ύπνο.
Η Μέλισσα και οι βοηθοί της παίρνουν την Έλλη από εκεί και τρέχουν να φύγουν πριν ξυπνήσουν οι Βρωμάκηδες
Ζητάνε καταφύγιο στη Βασίλισσα Σάρα και στην Πριγκίπισσα Μικαέλα. Αυτές τις υποδέχονται στο παλάτι τους και του δίνουν καταφύγιο, αφού οι Βρωμάκηδες εκεί δεν τολμούν να πλησιάσουν.
Μάλιστα γίνεται ένα μεγάλο γλέντι με σοκολάτες. Τα παιδιά τρώνε τις καλύτερες σοκολάτες που υπάρχουν μέχρι που δεν αντέχουν άλλο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου