Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Το καράβι Τιμπουκτού και ο Σούπερμαν κρυμμένος στο Μοσχάτο!



 Από τον Χολαργό και του Παπάγου γυρίσαμε πάλι στο Μοσχάτο και φτιάξαμε δυο πολύ όμορφα παραμύθια με τα παιδιά από δυο Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για την Έλλη και τις Περιπέτειές της στη Χώρα των Βρωμάκηδων


1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μοσχάτου


Το θρυλικό καράβι Τιμπουκτού ή Πως εξαφανίστηκε η Χώρα των Βρωμάκηδων

Η Χώρα των Βρωμάκηδων τα έχει βάλει με το Μοσχάτο. Έτσι ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α’ και η Βασίλισσα Σαλμονέλα στέλνουν κάποιους Βρωμάκηδες και πιάνουν αιχμάλωτους την Έλλη και τον φίλο της τον Φίλιππο.
Τα παιδιά βρίσκονται δεμένα σε έναν σκουπιδότοπο που μυρίζει χάλια, και οι Βρωμάκηδες τους βασανίζουν.
Η Βασίλισσα του Μοσχάτου, η Δέσποινα, μόλις μαθαίνει τι έκαναν οι Βρωμάκηδες φωνάζει αμέσως στο Παλάτι τον Χρήστο, ήρωα του Μοσχάτου και καπετάνιο του θρυλικού καραβιού «Τιμπουκτού». Ο Χρήστος φτάνει στο Παλάτι, γονατίζει μπροστά στη Βασίλισσα και …χάνει τα λόγια του! Αυτός ο ατρόμητος ήρωας, ντρέπεται να μιλήσει… Ευτυχώς η Βασίλισσα του λέει να σηκωθεί, να σταματήσει να ντρέπεται και του αναθέτει την αποστολή να πάει να σώσει την Έλλη.
Ο Χρήστος φεύγει αμέσως για το Φάληρο κι από εκεί σαλπάρει με το «Τιμπουκτού» για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Μόλις βλέπει τον Χρήστο να φεύγει από το Παλάτι, ο Ιάσονας, ένας διαβολάκος που συνεργάζεται με τους Βρωμάκηδες, μπαίνει μέσα και ζητάει να δει τη Βασίλισσα Δέσποινα. Λέει πως είναι χωρικός και της έφερε καρότα από το περιβόλι του. Της δίνει να δοκιμάσει ένα. Μόλις η Βασίλισσα δαγκώνει το καρότο που ήταν δηλητηριασμένο πέφτει κάτω…
Ο Ιάσονας το σκάει καθώς όλοι τρέχουν να βοηθήσουν τη Βασίλισσα. Η Έλσα που είναι γιατρός της δίνει φάρμακα, αλλά τίποτα!
Τότε η μικρή Κατερίνα στέλνει μήνυμα στον Χρήστο να γυρίσει πίσω. Ο Χρήστος αναγκάζεται να αφήσει για λίγο την αποστολή του και με το «Τιμπουκτού» να πλέει με ταχύτητα γυρίζει πίσω στο Μοσχάτο.
Ζητάει να του φέρουν τη Τράπουλα των Παραμυθιών και τραβάει ένα χαρτί που γράφει «Μαγικά Δώρα» Αμέσως εμφανίζεται ένα κορίτσι, η Νεκταρίνα, που στάζει στο στόμα της Βασίλισσας λίγες σταγόνες από ένα κόκκινο λουλούδι και η Βασίλισσα συνέρχεται αμέσως.
Ο Χρήστος φεύγει και πάλι. Έχει χάσει πολύ χρόνο. Αυτή τη φορά παίρνει και τη Νεκταρίνα μαζί του.
Στη Χώρα των Βρωμάκηδων έχει να αντιμετωπίσει τους τρεις Σωματοφύλακες του Βασιλιά, τον Δημήτρη, τον Γιάννη και τον Αναστάση. Τους νικάει και ελευθερώνει τον Φίλιππο και την Έλλη.
Η Νεκταρίαν τότε τον συμβουλεύει να κάνει γενική καθαριότητα στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Παίρνουν όλοι μαζί νερό και σαπούνι και καθαρίζουν τη Χώρα, που με αυτό τον τρόπο εξαφανίζεται από τον χάρτη!


3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μοσχάτου



Χάρης ο Σούπερμαν

Η Έλλη βρίσκεται αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων, που δεν θέλουν να ακούνε λέξη για την πατρίδα της, το Μοσχάτο. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα την υποδέχονται και την  προσκαλούν να κάνει μαζί τους σκουπιδόλουτρο και λασπόλουτρο. Η Έλλη, φυσικά, ούτε να το ακούσει!
Φοβάται πως δεν θα τη σώσει κανείς και θα μείνει εκεί για πάντα!
Αυτό που δεν ξέρει, είναι πως στον παιδικό σταθμό, ένας από τους συμμαθητές της, ο Χάρης, δεν είναι αυτό που φαίνεται. Στην πραγματικότητα είναι ο… Σούπερμαν!
Ο Κλαρκ Κεντ, όταν οι εχθροί του κατάλαβαν πως ήταν ο Σούπερμαν, αποφάσισε να κρυφτεί για λίγο καιρό. Έφυγε από την Αμερική και μετά από πολλές περιπλανήσεις ήρθε στο Μοσχάτο και γράφτηκε στον Παιδικό Σταθμό.
Δεν είχε πει σε κανέναν το μυστικό του. Ούτε στον φίλο του τον Ανδρέα.
Όμως, όταν είδε πως η Έλλη δεν ερχόταν στο σχολείο, με την σούπερ όρασή του είδε πως βρισκόταν στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Έπρεπε αν πάει αν τη σώσει, αλλά πώς θα έφευγε από το σχολείο; Τι θα έλεγε στη δασκάλα;
Αναγκάστηκε να τα πει όλα στον Ανδρέα. Εκείνος τότε αποφάσισε αν τον βοηθήσει. Θα έλεγαν πως θα πάνε στην παιδική χαρά κι αυτοί θα πήγαιναν στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Ο Χάρης/ Σούπερμαν ζήτησε και τη βοήθεια ενός φίλου του, του Μάγου Βασίλη. Αυτός είπε «άμπρα κατάμπρα» και τους μεταμόρφωσε τον Ανδρέα σε βάτραχο και σε κροκόδειλο τον Χάρη για να μπορέσουν να μπουν κρυφά στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Στον πρώτο χάρισε ένα μαγικό μήλο και στον δεύτερο μια μαγική τομάτα. Όταν τα δάγκωναν θα ξαναγίνονταν άνθρωποι.
Πραγματικά κατάφεραν να φτάσουν ως την Έλλη χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Οι Βρωμάκηδες λατρεύουν τους βάτραχους και τους κροκόδειλους.  
Μόλις την έλυσαν έριξαν νερό και σαπούνι στους Βρωμάκηδες που σκόρπισαν τρομαγμένοι.
Έτσι τα κατάφεραν, γύρισαν όλοι μαζί πίσω και την άλλη μέρα στο σχολείο άκουσαν όλοι μαζί το παραμύθι που τους είπε η δασκάλα για τα «Εφτά κατσικάκια».
Εκείνοι της έμαθαν το τραγούδι της καθαριότητας:

«Πλένουμε τα χέρια μας/ πολύ- πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε/ για να ‘ ναι καθαρά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου