Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Το μαγικό κουνούπι κι ο Μάγος που ζούσε σε ένα βιβλίο

Μετά το Μοσχάτο η Παραμυθοκουζίνα πήγε στον Δήμο Παπάγου- Χολαργού και με τα παιδιά δυο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, έβαλε την Έλλη σε νέες περιπέτειες!



2ος  Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Παπάγου- Χολαργού

Το μαγικό κουνούπι

«Φύγε από δω Βρωμοβασιλιά!» φώναξε η Έλλη. Ήταν αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων κι είχαν έρθει να την επισκεφθούν αυτοπροσώπως ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα, πριν πάνε για το σκουπιδολουτρό τους.
Η Έλλη ζητούσε να την αφήσουν και συνέχισε να φωνάζει θυμωμένη στον Βασιλιά για την «βρωμερή του χώρα» και πως «δεν θα έμενε εκεί για τίποτα»
Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της γύρισαν την πλάτη και έφυγαν μέσα στις ζητωκραυγές των υπόλοιπων Βρωμάκηδων.
Τότε εμφανίστηκε ένας Βρωμάκης, ο Κώστας που φαινόταν καλός.
«Αν μου δώσεις τις μπότες σου», είπε στην Έλλη, «θα σε λύσω»
«Πρώτα να με λύσεις κι ύστερα στις δίνω», απάντησε η Έλλη που δεν του είχε εμπιστοσύνη.
«Ή μου τις δίνεις, ή σε αφήνω εδώ, στον ωραίο μας σκουπιδότοπο!»
Τι να κάνει κι αυτή, έβγαλε τις ροζ μπότες της και του τις έδωσε. Εκείνος αμέσως έγινε καπνός…
Η Άννα ήταν μια καλή μάγισσα που τον τελευταίο καιρό έκανε την υπηρέτρια για να μη την καταλάβουν οι μεγάλοι και βοηθούσε τα παιδιά που είχαν προβλήματα.
Είχε κάτι μαγικές κάρτες κι εκεί έβλεπε ποιο παιδί κινδύνευε και που βρίσκεται.
Έτσι είδε σε μια κάρτα πως η Έλλη ήταν αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Φώναξε αμέσως τον Κωνσταντίνο που ήρθε φορώντας τη σούπερ στολή του με το στέμμα και τα δυο λιοντάρια.
Τον μεταμφίεσε, τυλίγοντάς τον με βαμβάκι και τον έστειλε αν σώσει την Έλλη.
Του έδωσε μαζί κι ένα μαγικό κουνούπι, που το έκρυψε καλά στη χούφτα του.
Μόλις ο Κωνσταντίνος έφτασε στη Χώρα των Βρωμάκηδων, ο Γιάννης ο Μπαρμπαγιάννης, ένας σοφός γέρος Βρωμάκης κατάλαβε ποιος είναι και έτρεξε να φωνάξει τους φρουρούς.
Τότε ο Κωνσταντίνος ελευθέρωσε το κουνούπι που όρμησε κι άρχισε να τσιμπάει τον Μπαρμπαγιάννη, μέχρι που αυτός δεν άντεχε άλλο.
Το ίδιο κουνούπι νίκησε μόνο του όλο το στρατό με τα φοβερά του τσιμπήματα κι ο Κωνσταντίνος ελευθέρωσε την Έλλη και πήγαν μαζί στην Άννα που τους έμαθε το μαγικό τραγούδι της καθαριότητας:

Πλένουμε τα χέρια μας/ πολύ-πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε για να’ ναι καθαρά

4ος  Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Παπάγου- Χολαργού

Ο Μάγος που ζούσε σε ένα βιβλίο

Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα πηγαίνουν αν δουν την αιχμάλωτή τους, την Έλλη που την έχουν δέσει στον πιο βρωμερό σκουπιδότοπο. Εκτός από τους Βρωμάκηδες που ανεβοκατεβαίνουν πάνω της, έχει μαζευτεί εκεί και όλη η σκουπιδοπαρέα.
Μόλις την βλέπει η Βασίλισσα κάτι λέει στον Βασιλιά κι εκείνος ανακοινώνει στην Έλλη:
«Η Βασίλισσα αποφάσισε να σε παντρέψει με τον γιο μας, τον Πρίγκιπα Βρωμάκη τον Β, που θα είναι ο επόμενος Βασιλιάς. Όταν τον παντρευτείς, θα γίνεις εσύ Βασίλισσα στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Εμείς θα πάμε να κάνουμε διακοπές σε μια Χωματερή»
«Όχι!» απάντησε η Έλλη και όλοι οι Βρωμάκηδες πάγωσαν
«Μέχρι να δεχτείς θα μείνεις δεμένη εδώ και απαγορεύεται να σε πλησιάσει κανείς άλλος εκτός από τον Πρίιγκιπα»
Έφυγαν όλοι κι ύστερα από λίγο εμφανίστηκε ο Πρίγκιπας που ήταν ο πιο βρώμικος και άσχημος στη Χώρα και γι’ αυτό όλοι τον θαύμαζαν.
«Θα με παντρευτείς;» ρώτησε την Έλλη
«Όχι!» απάντησε εκείνη και γύρισε το κεφάλι της από την άλλη.
Από εκείνη την ώρα δεν του ξαναμίλησε.
Στο μεταξύ οι φίλες της Έλλης, η Ευαγγελάι και η Εβελίνα άρχισαν αν ανησυχούν. Ρωτούσαν παντού που είναι η Έλλη και άλλοι δεν ήξεραν, ενώ άλλοι τους έλεγαν τα πιο χαζά πράγματα.
Τότε αποφάσισαν να πάνε να βρούνε τον Μάγο Λεωνίδα που έμενε μέσα σε ένα βιβλίο που λεγόταν το «Βασίλειο της Πριγκίπισσας»
Άνοιξαν το βιβλίο, μπήκαν μέσα κι έφτασαν στη σελίδα που ήταν το Κάστρο του. Χτύπησαν την πόρτα και τους άνοιξε ο ίδιος.
«Σας περίμενα», τους είπε και πρόσθεσε: «Η φίλη σας η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Θα σας δώσω από ένα μαγικό καπέλο, που μόλις το φορέσετε θα βρεθείτε αμέσως εκεί κι από μια κανάτα με νερό και σαπούνι, για να πολεμήσετε τους Βρωμάκηδες»
Οι δυο φίλες έφυγαν από το βιβλίο και σε λίγα λεπτά ήταν στη Χώρα των Βρωμάκηδων.   
Όποιος πήγαινε να τις εμποδίσει του έριχναν νερό και σαπούνι κι έφευγε. Στο τέλος άδειασαν τις κανάτες τους πάνω στον Πρίγκιπα Βρωμάκη, ελευθέρωσαν την Έλλη, της φόρεσαν κι εκείνης ένα μαγικό καπέλο και γύρισαν πίσω στο σχολείο τους!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου