Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Αιχμάλωτος κατά …λάθος!



Από το Μοσχάτο βρεθήκαμε και πάλι στον Δήμο Χολαργού Παπάγου, όπου με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Παπάγου, φτιάξαμε ένα καινούργιο παραμύθι. Μόνο που από ένα λάθος των Βρωμάκηδων η Έλλη τη γλίτωσε αυτήτ η φορά, αλλά την πλήρωσε ο μικρός της αδερφός!



Αιχμάλωτος κατά ...λάθος!

Να που έγινε το απίστευτο! Οι Βρωμάκηδες έκαναν λάθος κι αντί να  πιάσουν αιχμάλωτη την Έλλη, έπιασαν τον αδερφό της τον Ιάσονα. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης  ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα θύμωσαν πολύ αλλά  πήγαν να υποδεχθούν τον αιχμάλωτο.
Ο Βασιλιάς του είπε πως απαγορεύεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων το σαπούνι και το νερό, ενώ η Βασίλισσα τον κάλεσε να κάνει ένα σκουπιδολουτρό.
Ο Ιάσονας ήταν απελπισμένος. Κατάφερε πάντως, κρυφά από τους Βρωμάκηδες να στείλει ένα γράμμα στη φίλη του την Αργυρώ, ζητώντας να τον βοηθήσει.
Η Αργυρώ, μόλις πήρε το γράμμα επικοινώνησε με τον Γεράσιμο, τον αρχηγό της Κεφαλονιάς, που ήταν εχθρός των Βρωμάκηδων. Ο Γεράσιμος κάλεσε κοντά του την σούπερ ηρωίδα Μαρκέλα, που αν κι έμενε αρκετά μακριά, στη Χίο, έφτασε σε λίγη ώρα στη Κεφαλονιά.
Ο Γεράσιμος της ανέθεσε αποστολή να σώσει τον Ιάσονα κι αυτή δέχτηκε αμέσως.
Στο μεταξύ οι Βρωμάκηδες μόλις έμαθαν για το γράμμα του Ιάσονα,   έπιασαν αιχμάλωτη και τη φίλη του την Αργυρώ…
Η Μαρκέλα αποφάσισε να ντυθεί φάντασμα και να τρομάξει τους Βρωμάκηδες. Κάτω από το σεντόνι έκρυψε νερό και σαπούνι.
Έφτασε γρήγορα πετώντας.  Μόλις προσγειώθηκε άρχισε να κάνει «Μπου» και οι Βρωμάκηδες σκορπίζονταν τρομαγμένοι. Τότε τους αποτέλειωνε με νερό και σαπούνι.
Έτσι ελευθέρωσε τον Ιάσονα και την Αργυρώ και πήγαν στη Κεφαλονιά για να ευχαριστήσουν τον Αρχηγό Γεράσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου