Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Ο Αη Βασίλης και η Μαγική Σκάλα




Σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου βρεθήκαμε και πάλι στην Καισαριανή κι μαζί με τα παιδιά από τον 1ο και τον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, φτιάξαμε νέα παραμύθια με περιπέτειες της Έλλης.
Τα προηγούμενα μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ



1ος  Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καισαριανής

Με τη βοήθεια του Αη Βασίλη

Η Έλλη ξυπνάει κι είναι δεμένη σε μια καρέκλα στην κορυφή ενός λόφου από σκουπίδια. Βρίσκεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Τα μικρά απαίσια ανθρωπάκια περπατάνε πάνω της και την ενοχλούν. Έρχονται και ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α κι η Βασίλισσα Σαλμονέλα. Οι Βρωμάκηδες τους χειροκροτούν συνεχώς.
Μια συμμαθήτρια της Έλλης, η Εύα, μόλις μαθαίνει ότι η φίλη της η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων φωνάζει τον σούπερ ήρωα της Καισαριανής, τον Γιώργο και του ζητάει να ελευθερώσει την Έλλη.
Ο Γιώργος γυρίζει σπίτι του κι δεν ξέρει τι να κάνει. Στην πραγματικότητα, ενώ θέλει να βοηθήσει την Έλλη, φοβάται να πάει στη Χώρα των Βρωμάκηδων, αλλά δεν τολμάει να το πει σε κανένα.
Ο Αη Βασίλης που μαθαίνει τι συμβαίνει, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του. Ο Γιώργος δεν πιστεύει στα μάτια του!
«Χο! Χο! Χο! Εγώ θα σε βοηθήσω! Θα σου χαρίσω ένα ζευγάρι μαγικές μπότες και θα τρέχεις σαν τον άνεμο. Θα σου δώσω κι αυτό το μαγικό μήλο!»
Ο Γιώργος φοράει τις μπότες, παίρνει και το μήλο κι αφού ευχαρίστησε τον Αη Βασίλη έφυγε για να ελευθερώσει την Έλλη.
Σε λίγα λεπτά έφτασε –χάρη στις μπότες- στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Εκεί όμως τον περίμενε η Κακιά Μάγισσα Μαριάννα, έμπιστη φίλη της Βασίλισσας Σαλμονέλας.
Είπε ένα μαγικό ξόρκι κι τον μεταμόρφωσε σε βάτραχο!
Ο Γιώργος άρχισε να χοροπηδάει γύρω- γύρω απελπισμένος, μέχρι που θυμήθηκε το μαγικό μήλο.
Δάγκωσε ένα κομμάτι κι αμέσως ξαναέγινε άνθρωπος!
Χωρίς αν τον προσέξει κανείς ελευθέρωσε την Έλλη και σε λίγη ώρα την είχε αφήσει πίσω στο σπίτι της.

4ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καισαριανής

Η Μαγική Σκάλα

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων. Ευτυχώς που είναι συναχωμένη και δεν μπορεί αν μυρίσει την απαίσια βρώμα. Το κακό είναι που –καθώς είνι δεμένη- δεν μπορεί ούτε να σκουπίσει τη μύτη της που τρέχει συνεχώς…
Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα χαίρονται πολύ με την κόκκινη μύτη της και τις μύξες που τρέχουν.
Η Έλλη, πάλι, δεν χαίρεται καθόλου!
Η Πριγκίπισσα Μυρτώ που ζει σε ένα μέρος που λέγεται «Νέα Έφεσος» μόλις οι αγγελιαφόροι της φέρνουν την είδηση πως η Έλλη είναι αιχμάλωτη, φωνάζει αμέσως στο παλάτι της την Ιωάννα, την πρώτη της Σωματοφύλακα και της δίνει διαταγή ν πάει στη Χώρα των Βρωμάκηδων να σώσει την Έλλη.
Αυτή η Χώρα βρίσκεται σε ένα βουνό τόσο ψηλό που κανείς δεν μπορεί να ανέβει μόνος του…
Η Ιωάννα ετοιμάζει το μαγικό της σακίδιο που χωράει τα πάντα. Παίρνει μαζί της ένα όπλο που πετάει χιονόμπαλες και δυο ειδικά γάντια: Το ένα πετάει πάγο κι το άλλο φωτιά. Τέλος, βάζει μέσα και τη μαγική σκάλα που μεγαλώνει όσο θες.
Όταν φτάνει στη ρίζα του βουνού ανοίγει τη σκάλα και σε λίγη ώρα είναι στην κορυφή, όπου βρίσκεται η Χώρα των Βρωμάκηδων.
Την Έλλη τη φυλάει η πιο δυνατή πολεμίστρια των Βρωμάκηδων, η Αλεξάνδρα.
Κρατάει ένα μεγάλο όπλο με ακτίνες λέιζερ κι ετοιμάζεται να τις εκτοξεύσει στην Ιωάννα. Τότε εκείνη ρίχνει τις χιονόμπαλες και η Αλεξάνδρα πέφτει κάτω νικημένη.
Με το γάντι της φωτιάς λιώνει τις αλυσίδες που κρατούσαν δεμένη την Έλλη και με το γάντι του πάγου πολεμάει τον στρατό των Βρωμάκηδων και τον νικάει.
Μετά παίρνει την Έλλη, κατεβαίνουν με τη μαγική σκάλα και γυρνάνε πίσω στη Νέα Έφεσο, όπου τους υποδέχεται η Πριγκίπισσα Μυρτώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου