Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Το Κάστρο της Λαμίας κι ένα Δάσος για τους Βρωμάκηδες

Η Παραμυθοκουζίνα βρέθηεκ και πάλι στο Μαρούσι, όπου μαζί με τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Αγίας Φιλοθέης και των Αγίων Αναργύρων φτιάξαμε δυο νέα παραμύθια με Περιπέτειες της Έλλης.



Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγίας Φιλοθέης (Μαρούσι)

Από το Μαρούσι στο Κάστρο της Λαμίας


Η Έλλη βρίσκεται αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Είναι δεμένη σε μια καρέκλα και γύρω της απλώνεται ένας τεράστιος σκουπιδότοπος. Τα μικρά ανθρωπάκια περπατούν πάνω της και την ενοχλούν. Στο τέλος έρχεται κι ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α με τη Βασίλισσα Σαλμονέλα. Αφού την υποδέχονται βάζουν τους Βρωμάκηδες να ετοιμάσουν το βασιλικό τραπέζι.
Για πρώτο πιάτο σερβίρουν μυρμήγκια και στη συνέχεια όλων των ειδών τα σκουπίδια. Ο Βασιλιάς τα καταβροχθίζει χαρούμενος, αλλά την Έλλη την έχει πιάσει αηδία.
Η νεράιδα Κλειώ που βλέπει τι συμβαίνει στη γυάλινη σφαίρα της, φεύγει αμέσως να ειδοποιήσει τον ήρωα Στέφανο, αλλά μαθαίνει ότι βρίσκεται στη Λαμία. Είναι κουμπάρος στο γάμο μιας άλλης σούπερ ηρωίδας, της Άννας, με τον Αλέξανδρο, τον Βασιλιά της Λαμίας.
Ο γάμος γίνεται στο Κάστρο της πόλης και η νεράιδα πηγαίνει αμέσως εκεί.
Περιμένει πρώτα να τελειώσει η τελετή και μετά λέει στο Στέφανο τι έχει συμβεί.
Ο Βασιλιάς Αλέξανδρος, μόλις το ακούει προτείνει να πάνε όλοι μαζί στη Χώρα των Βρωμάκηδων να ελευθερώσουν την Έλλη.
Φωνάζει λοιπόν τον Δράκο που είχε για βοηθό του, ανεβαίνουν όλοι πάνω και πετάνε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Εκεί αρχίζουν όλοι να ρίχνουν στους Βρωμάκηδες από τη μαγική σαπουνάδα που είχε φτιάξει η Κλειώ, ενώ ο Δράκος, βγάζοντας φλόγες από το στόμα του καίει όλα τα σκουπίδια…
Ελευθερώνουν την Έλλη και γυρίζουν όλοι μαζί στη Λαμία όπου γίνεται μεγάλο γλέντι. Μάλιστα για να ευχαριστήσουν την Έλλη της πρόσφεραν τα αγαπημένα της φαγητά: φακές, μακαρόνια και σούπα.
Τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι της καθαριότητας:
«Πλένουμε τα χέρια μας πολύ –πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε/ για να ‘ναι καθαρά»

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγίων Αναργύρων (Μαρούσι)

Ένα δάσος για τους Βρωμάκηδες


Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Η Βασίλισσα Σαλμονέλα την καλεί στο λουτρό της και της λέει να κάνει μπάνιο με σάπιες μπανανόφλουδες: «Βρωμούν υπέροχα», της λέει, αλλά η Έλλη δεν συμφωνεί καθόλου. Όταν προσπαθεί να το σκάσει οι Βρωμάκηδες την πιάνουν και την δένουν με αλυσίδες σε ένα απαίσιο υπόγειο.
Η Ιόλη είναι η καλύτερη φίλη της Έλλης και είναι σούπερ ηρωίδα. Μόλις βλέπει ότι η φίλη της λείπει κοιτάζει γύρω – γύρω με την σούπερ όρασή της και την βλέπει στο υπόγειο των Βρωμάκηδων.
Αμέσως ρίχνει το μαγικό της λάσο.
Με αυτό το λάσο πιάνει και φέρνει κοντά της όποιον ήρωα θελήσει.
Αυτή διαλέγει τον Αναστάση.
Ο Αναστάσης έρχεται κοντά της και του λέει τι έχει συμβεί. Αποφασίζουν κι οι δυο μαζί να ζητήσουν τη βοήθεια της Νεράιδας Ελεάνας των Δασών.
Τη βρίσκουν στο σπιτάκι της στις Βελανιδιές και η Ελεάνα δέχεται αμέσως να τους βοηθήσει.
Δίνει στον Αναστάση ένα μαγικό αρκουδάκι που πετάει πάγο και στην Ιόλη μια μαγική κούκλα που ρίχνει χιόνι.
Αυτή γεμίζει ένα σακουλάκι με σπόρους και το παίρνει μαζί της.
Όταν φτάνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων, γίνεται συναγερμός. Ο στρατός του Βασιλιά Βρωμάκη του Α ετοιμάζεται να τους επιτεθεί. Τότε εκείνοι με το αρκουδάκι και την κούκλα ρίχνουν πάγο και χιόνι. Οι βρωμάκηδες φεύγουν τρομαγμένοι. Μετά ελευθερώνουν την Έλλη κι όλοι μαζί καθαρίζουν τη Χώρα. Στο τέλος η Νεράιδα Ελεάνα ρίχνει σπόρους από το σακουλάκι της και αμέσως αρχίζουν να φυτρώνουν δέντρα όλων των ειδών. Η Χώρα των Βρωμάκηδων έγινε ένα μεγάλο δάσος!
Οι Βρωμάκηδες κατάλαβαν ότι έτσι θα ζούσαν καλύτερα, έδιωξαν τον Βασιλιά και την Βασίλισσα και ονόμασαν τη Χώρα τους, Χώρα των Ανθρώπων του Δάσους.
Από τότε ζήσανε αυτοί πιο καλά κι εμείς καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου