Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Το μαγικό άλογο

Η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε και πάλι στον Πειραιά. Εκεί, στα Καμίνια φτιάξαμε ένα νέο παραμύθι με τα παιδιά του 13ου  Βρεφονηπιακού Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πειραιά


Το μαγικό άλογο


Η Έλλη ξυπνά και –αντί για το δωμάτιό της- βρίσκεται δεμένη σε μια καρέκλα στην κορυφή ενός σκουπιδότοπου. Μικρά απαίσια ανθρωπάκια περπατάνε πάνω της. Την ενοχλούν πολύ και μυρίζουν άσχημα. Είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων.  Εκείνη τη μέρα λείπει ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α που πήγε να βρωμίσει με τον στρατό του μια γειτονική χώρα κι έτσι την υποδέχεται η Βασίλισσα Σαλμονέλα. Της λέει πως θα την κάνει μπάνιο με σάπιες μπανανόφλουδες κι όταν η Έλλη διαμαρτύρεται διατάζει να την βάλουν στη φυλακή.
Η Θεοδώρα είναι μια φίλη της Έλλης πολύ δυνατή και ψηλή που έχει την ικανότητα αν πετάει. Μένουν κι οι δυο στον Πειραιά στα Καμίνια και είναι αχώριστες.  Μόλις η Θεοδώρα μαθαίνει τι έχει συμβεί πάει και βρίσκει τη νεράιδα Άννα –Μαρία που της δίνει ένα μαγικό άλογο από τη Λάρισα.
Η Θεοδώρα καβάλα στο άλογο ξεκινά για τη Χώρα των Βρωμάκηδων. Αν και είναι πολύ δυνατή δεν ξέρει πως θα τα καταφέρει.
Για καλή της τύχη στο Βασίλειο των Βρωμάκηδων γίνεται μεγάλος γάμος.
Η Πριγκίπισσα Χάλια των Βρωμάκηδων παντρεύεται με τον Πρίγκιπα Βρωμιά των Σκουπιδάκηδων. Κουμπάρα είναι η Μάγισσα Μπανανόφλουδα.
Γίνεται μεγάλο γλέντι και κανένας δεν παίρνει είδηση την Θεοδώρα. Αυτή ελευθερώνει την Έλλη, την ανεβάζει στο άλογο και φεύγουν σαν αστραπή.
Οι Βρωμάκηδες δεν κατάλαβαν τίποτα!
Στον δρόμο οι δυο φίλες τραγουδούσαν το τραγούδι της καθαριότητας
«Πλένουμε τα χέρια μας, χέρια μας/ πλένουμε τα χέρια μας πολύ- πολύ καλά/ και τα σαπουνίζουμε / για να ‘ ναι καθαρά»

Όπως και σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς τα παιδιά πήραν στο τέλος το δίπλωμά τους:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου