Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Η Πριγκίπισσα Βρωμοσακούλα, τα μαγικά αυγά κι ένα ταξίδι στ' αστέρια!



Η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε και πάλι στον Πειραιά. Περπάτησε στους δρόμους της Παλιάς Κοκκινιάς και επισκέφθηκε τρεις βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπου μαζί με τα παιδιά φτιάξαμε τρία νέα παραμύθια με περιπέτειες της Έλλης.



23 Ιανουαρίου:

22ος  Βρεφονηπιακός Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πειραιά


Ο Σωκράτης και η Πριγκίπισσα Βρωμοσακούλα

Η Έλλη και ο αδερφός της ο Σωκράτης είναι αιχμάλωτοι στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα τους υποδέχονται μαζί με την Πριγκίπισσα Βρωμοσακούλα.
Η Πριγκίπισσα λέει στους γονείς της πως θέλει αν παντρευτεί τον Σωκράτη και φυσικά δεν της φέρνουν αντίρρηση αφού είναι η  μονάκριβη πολυαγαπημένη τους κόρη.
Ο Σωκράτης κάνει ότι συμφωνεί και ζητάει να αφήσουν ελεύθερη την Έλλη για να πάει να καλέσει τους γονείς τους στον γάμο.
Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α της δίνει την άδεια να φύγει κι έτσι η Έλλη φεύγει αμέσως για τον Πειραιά. Ο Σωκράτης της είπε να βρει τους δυο φίλους του τον Μάρκο και τον Νίκο τον σούπερ ήρωα για να τον ελευθερώσουν από τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Η Έλλη βρήκε τον Μάρκο αλλά όχι τον Νίκο που είχε πάει να μαζέψει κοχύλια στη Σαλαμίνα.
Τότε πήραν το καράβι από το Πέραμα, πήγαν στη Σαλαμίνα κι αφού έψαχναν όλο το πρωί στο τέλος βρήκαν τον Νίκο σε μια παραλία. Είχε μαζέψει μια τεράστια σακούλα κοχύλια.
Η Έλλη και οι δυο φίλοι πήραν ένα άλλο καράβι, που το οδηγούσε ο Μάρκος και ξεκίνησαν για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Όταν έφτασαν, ο Μάρκος και ο Νίκος είπαν πως είναι οι κουμπάροι για τον γάμο. Μόλις τους άφησαν μόνους τους, πήραν τον Σωκράτη, ανέβηκαν στο καράβι τους και έγιναν καπνός…
Ακόμη κλαίει η Πριγκίπισσα Βρωμοσακούλα που έχασε τον γαμπρό!   


15ος  Βρεφονηπιακός Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πειραιά

Τα μαγικά αυγά

Η Έλλη ξυπνά και βρίσκεται δεμένη σε μια καρέκλα στην κορυφή ενός σκουπιδότοπου. Μικρά απαίσια ανθρωπάκια περπατάνε πάνω της. Την ενοχλούν πολύ και μυρίζουν άσχημα. Είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων, όπου βασιλεύουν ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα.
Ο μόνος που θα μπορούσε να τη σώσει είναι ο Σωτήρης, ο ήρωας της Παλιάς Κοκκινιάς, αλλά έχει πάει στην Κρήτη, στα Χανιά όπου είναι καλεσμένος στο γάμο ενός ξαδέρφου του.
Το γλέντι κρατάει μέρες και ο Σωτήρης δεν μπορεί να κουνηθεί από το φαγητό που έχει φάει.
Η Αρετή είναι μια μαγισσούλα, κολλητή φίλη της Έλλης. Μόλις βλέπει ότι η φίλη της λείπει κοιτάζει στη Μαγική της σφαίρα για να ανακαλύψει που βρίσκεται. Μόλις ανακαλύπτει ότι την έχουν αιχμάλωτη οι Βρωμάκηδες πηγαίνει στο σπίτι του Σωτήρη, αλλά αυτός –όπως είπαμε- είναι στο γάμο στα Χανιά.
Η Μαγισσούλα πετάει αμέσως για εκεί κι αφού τον σηκώνει με δυσκολία από το τραπέζι του χαρίζει μια μαγική φωτογραφία που δείχνει μια κότα κι από τις δυο πλευρές της.
Μόλις τη γυρίσεις από τη μία η κότα ζωντανεύει και κάνει αυγά –έτοιμα, βρασμένα-που τα έχεις να τρέφεσαι. Μόλις τη γυρνάς από την άλλη η κότα πάλι ζωντανεύει αλλά τα αυγά που γεννάει έχουν σαπουνάδα.
Ο Σωτήρης στο μακρύτ ου ταξίδι τρώει όλο αυγά και μόλις φτάνει στη Χώρα των Βρωμάκηδων αρχίζει αν τους πετάει τα αυγά με τη σαπουνάδα, μέχρι που εξαφανίζονται όλοι.
Μετά ελευθερώνει την Έλλη και την παίρνει στα Χανιά να συνεχίσουν το γλέντι!  

14ος  Βρεφονηπιακός Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πειραιά

Η Δανάη, ο Αυγερινός και η Πούλια

Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα πηγαίνουν να δουν την αιχμάλωτή τους, την Έλλη που την έχουν δέσει στον πιο βρωμερό σκουπιδότοπο. Εκτός από τους Βρωμάκηδες που ανεβοκατεβαίνουν πάνω της, έχει μαζευτεί εκεί και όλη η σκουπιδοπαρέα.
Η Δανάη είναι μια γλυκιά νεραϊδούλα που μένει σε ένα αστέρι. Είναι κόρη του Αυγερινού και της Πούλιας. Οι γονείς της, που κάποτε ζούσαν σε δυο διαφορετικά αστέρια, τα είχαν ενώσει όταν παντρεύτηκαν κι έτσι ζούσαν στο πιο λαμπερό αστέρι στον ουρανό που έβγαινε πρώτο τη νύχτα κι έφευγε τελευταίο το πρωί.
Η Δανάη είχε μανία με την καθαριότητα και φρόντιζε πάντοτε να χαλάει τα σχέδια των Βρωμάκηδων.
Έτσι και τώρα. Μόλις είδε πως έπιασαν την Έλλη, πέταξε ως την Παλιά Κοκκινιά και βρήκε τον Στέλιο και τον Αλέξανδρο. Φτιάξανε μαζί ένα μαγικό τρένο που μπορούσε να ταξιδεύει και πάνω στη θάλασσα κι έφτασαν στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Όχι μόνο ελευθέρωσαν την Έλλη, αλλά έφτιαξαν κι ένα καινούργιο μονοπάτι πάνω στη θάλασσα, τόσο καθαρό που οι Βρωμάκηδες δεν τολμούσαν να το πλησιάσουν. Έτσι, όποιον κι αν έπιαναν αιχμάλωτο θα μπορούσε να το σκάσει!
Οι δυο φίλοι και η Έλλη παρακάλεσαν τη Δανάη να τους πάρει μαζί της να δουν το αστέρι της. Αυτή τους έκανε τη χάρη και πέρασαν καταπληκτικά.
Από τότε κάθε απόγευμα που βγαίνει η Πούλια τα παιδιά στρέφονται στον ουρανό και χαιρετάνε τη φίλη τους τη Δανάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου